@irenadaniel kako mu e zaripnat glasot??? Kako primeti na tolku malo bebce deka glasot mu e zaripnat? Majka, mene mi se cini deka bezpotrebno se grizis, uzivaj, ne si pravi stresovi i sekako deka nisto ne mozes da mu dades.
Здраво мајки, ако може да ми препорачате добар ортопед и првиот преглед кога е најдобро да се направи? (на 2 месеца полни или 2ипол месеца)
Nie bevme kaj Vidoevski, megutoa kaj doktorkata Vesna Anevska. Doktorkata e super, gleda na eho, objasnuva kako da se drzi, koi vezbi i mnogu drugi raboti.. Bevme na nepolni dva meseci ( mesec ipol nekade). Oni preporacuvaat sto e mozno porano, dokolku deteto ne e gledano od ortoped pri raganje.. Vie ste vo Sistina kolku sto znam, isto kako i jas , ama nie imavme samo obicen ortopedski pregled tamu, ne go gledaa bebus na eho, i vo sistina ni kazaa na ortoped na okolu mesec ipol, dva..
Јас сум презадоволна од Антоније Хаџи Антоновски,ординација Орто+пед. Супер совети и многу добар прием...
@kavadar4anka Ние бевме кај д-р Сашо Младеновски во Филип Втори прекрасно поминавме презадоволна сум. Инаку мајкички од вчера сме со затнато носе му ставам Низита спреј за нос ама некако не помага нокеска ич не спиеше само што го оставам одма плаче неможе да дише...
Мајки, синоќа ќере имаше тт 38,4 не и дадов ништо, само чајче и цицаше, и и спадна на 37. Над колку тт се дава за спаѓање? 3 ипол месеци сме.
Мајки ние имаме бронхиолит и лежиме на одд, сега малата е подобра ама AST и ALT се покачени, едното е над 200, а другото над 100.некој што Знае да ми каже што се тие кратенки, инаку сме 3 ипол недели
докторите викаат над 38.5 да се даде шурупче, далерон или парацетамол. Меѓутоа јас би дала.уште на 38.2 со 3, да не стигне до 38..5 .
поврзани се со црниот дроб и неговата функција. За подетално сигурно некој лекар ке ти објасни таму. ПОбрзо да оздравите
Мајки имаме 4 м, не сме какани 7 дена, само гасови постојано Како да му помогнам, многу е нервозен, мислам дека е од мешето.
Имавме и ние таков период ама матичниот ми рече дека кај деца на доено се толерира до 10 дена (не знам дали доите), а после ако треба би се презеле мерки со чепчиња. Давај чајче и масирај го на меше. Ќе се покака
Пробај со чај од ким.... 3/4 зрна зовриј ги во 100 мл вода... јас во ова му го додавам и чајот од бекутан и му давам да испие 60 мл во текот на целиот ден
Zdravo majki,temava e za bebinja od 0-6m,megutoa se obrakam za spvet za menw,kako majka na 2m bebe.Denes imam uzasna glavobolka,so nagon za povrakanje(najverojatno mi e od naglovo zatopluvanje nadvor).Doime.Se napiv paravetamol,ama ne mi pomaga..Sto drugo da prevzemam??