Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Mene totalno mi e bezveze doeni bebinja do 10 dena da ne kakaat, toa e premnogu. Mojata 5 dena ne bese kakana, so dvajca pedijatri se konsultirav i dvata mi rekoa 5 dena maksimum. Prethodno bev slusnala za toa 10, ama ne znam koj bi izdrzal taka:^) Beba moja e doena, ama vidno se macese i silno placese i na kraj veke i poslabo jadese. Probav masazi, toplo na mese, ne pomagase. Caj ne pie, probiotik pluka i sepak, iako ne sakav, morav so cepce i edvaj se iskaka. 10 dena ne cekaj, ama sepak javi se kaj maticniot, ako toj smeta deka 10 dena se vo red togas kako sakas...ama bebe ke ti se unervozi, maka e toa...

На irenadaniel, apple12 и TheSecret им се допаѓа ова.
  2. Kejtovska

Kejtovska Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    497
    tie se, no ako moze neka gi smeni za tie so prskalka mislam polesni ke bidat za koristenje :)

3. H&J

H&J Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    1.337
    Fala mn se nadevam ke pomognat bidejki mu bese zatnato noseto sega pocna da mu tece onaka kako vodicka mu vlecam so aspirator ama ne izleguva mn a mn i kiva najverojatno e nastinat se nadevam nema da zavrseme kako prethodniot pat so inhalacii i antibiotik bidejki imavme slajmovi i edvaj gi izvadivme :(

4. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Моето бебе е на доење плус дохрана , еден ден ако не кака , нервозна е .нон стоп плаче и не спие .. и јас мислам 10 дена многу се , замисли колку му е тешко на стомачето , не кака а треба да јаде плус ..

5. Andri62

Andri62 Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    49
    Мислм дека минам низ истото поточно не е искакана од вчера а сака се мачи само прднува заспива по 15 минути и се буди и плачи незнам правевме вежби со нозете но ништо баш сега читав во темата кога бебето неможе да кака самото, жално.

6. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Jas snosti izedov kompot 9d slivi i utrovo bejbi do gusa se iskaka. Vtor pat uspesno so ovoj recept. Ako ja dois odma jadi.

На Andri62 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Кај мене помага тоа .. ако јас јадам јаболко или портокал .. пробај и со тоа

8. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.037
    Допаѓања:
    3.308
    Јас купив чепче веќе мн ми се виде, беба стана мн нервозна, наполни 3 пелени, и мене ми олесна.
    Купив суви сливи си сварив чајче и ќе ги јадам, се надевам ќе има ефект :)

На sunmoonstars и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  9. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Jadi navecer i za sabajleto koga ke cica da e veke navlezeno vo mlekoto. Provereno pomagaat slivite vo kompot so seker.

На apple12 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.150
    Допаѓања:
    221.671
    Оди во лидл има валкумирани сливи каде што стојат јатките плодови во кесичка како оревите што се и купи си исто имаш и компот во лименка.
    Каснувај по некоја а може и едно пакетче.
    Би требало да се искака од млекото што ќе му дадеш да цица.
    Ако не упали јави се на визиторката па прашај ја што да правиш.

На Andri62 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Andri62

Andri62 Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    49
    Бев купив сега ке чекаме резултатии. Фала ви мамии. @ANGIE1 да сосема се изумив за портокалите.

На tarantula и vitamina им се допаѓа ова.
  12. Zoci <3

Zoci <3 Активен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Мамички синчето ми е 3+ и од време на време хрчи,како да има шлаем на градите. Деновиве некако се почесто почнува да хрчи. Најпрво мислев дека е затнато носе,ама сега веќе со сигурност изгледа на градите има нешто. До сега не ми бил настинат и незнам од што би можело да е ова, и што би можела да превземам?

13. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    911
    Vednas na pedijatar da go slusnaat dali navistina ima nesto na gradi, na svoja raka na tolku malo bebe nisto nesmees da pravis, so pomin neka e

14. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    633
    Допаѓања:
    187
    Мајки какви чепчиња имате ставано на мало бебе од 2 месеци? Малата не е какана веќе 10 дена а има гасови цело време, купивме микролакс чепчиња ама тоа е како тубичка со гелче внатре и нема ефект. Дали постојат вистински чепчиња за толку мало бебе и дали се ефикасни некој ак ознае од искуство нека пише

15. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.998
    Допаѓања:
    9.418
    Vo zegin ima edi ke kazes glicerinski cepcinja 5 vo pakovanje se nez kako se vikaa ke ti pisam poposle treba da vidam.

16. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Od galafarm ima glicerinski ke i dades polovina cepce. Ama i taa tubickata bi trebalo da e so glicerinska tecnost vnatre. Ne znam zosto ne ja proteralo i ne znam kolku e pametno da davas cepce pak. Najdobro ke bide da se konsultiras so pedijatar oti uspesnosta na cepceto zavisi kade e "zatvorot"...

17. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    Isto i moeto bebe na 2 meaeci ne bese kakano 5 dena, pa mu staviv glicerinska mikroklizmicka za bebe. Neznam kako se vikase markata, no se prodavat na parce vo apteka. Izgleda nesto pomegu tubicka i spric, go doblizuvas epten na vrvot samo, i mu spricnuvas. Bidejki e mnogu malo bebeto aptekarkata mi kaza da mu stavam pola, ne cela klizmicka, i imase odma efekt, za nekolku minuti se olesni bebuska, napilni 2 peleni. Bi trebalo i od cepceto da ima odma efekt, neznam zosto ne se iskakalo :|

18. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.037
    Допаѓања:
    3.308
    Јас пред два дена ги земав тие, ама беба се искака после 3-4 саати, немаше веднаш ефект...

19. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Мајки бебуш мој веќе трипати како плаче кога доаѓаат золва ми и децата,се тресе целиот не престанува по саат ипол вришти без престан,вчера така се случи откако сите почнаа да се дерат викат гласно зборуваат и ова ко вресна не можев никако да го смирам,и заспа од плачење,како реагираат вашите бебиња на одредени личности или во галама,моево е научено 7ч. бањање млекце и спиење до сабајле 4,5.а пред една недела тие пак доаѓаа и пак исто беше не сакаше да заспие,дури во 10ч кога излегоа сите и кога сфати дека нема непознати дома,

20. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.150
    Допаѓања:
    221.671
    Не сака галама и гужва дека научено на некој негов ред. Тоа е проблемот.

На sunmoonstars, wings и muchacha_a им се допаѓа ова.