Istoto ni se slucuva i na nas koga doaga edna bratucetka na mm.devojceto zivee vednas do nas i cesto doaga taa e slobodna nemazena saka da mi pomogne bidejki po cel den sum sama no malava moja vo nejzino prisustvo postojano place.nie sne 2+ a oca se slucuva uste od prviot mesec.neznam zosto no ednostavno ne ja saka.a i jas se nerviram veke bidejki cesto doaga i mi go voznemiruva bebeto so nejzinoto prisustvo.se mislam da i kazam no neznam kako ke me svati
Navistina @vitamina takva e situacijata kaj nas.jas devojceto mnogu go sakam i pocituvam no ete beba ne ja saka neznam zosto
Моево има скоро 9 месеци и така правеше од јатрва ми и нејзините три деца напочетокот дури на 7 месеци дедте се смири и сега самото ги бара им се радува инаку живееме во иста киќа и нормално неможам да им речам не се симнувајте а деца ко деца болни здрави си доаѓаат нормално сакаат и баба им да си ја видат може по 4 пати во ден идеа. Инаку сеуште плаче од непознати поточно од луѓе што не ги гледа секој ден на пример не оди кај мајка ми татко ми и бла бла да не набројувам и на гости кога им одоме тоа е плачки а само бог знае зошто е тоа во раце оди само кај маш ми мене и свекрва ми.
Moevo ko ke dojdat ne mnogu bliski luge e mirno duri ne pocnat glasno da zborat i da se smeat. Togas vreska i sea so mm pocnavme u hor glasno da se smeeme poceato za da se podnavikne poso i na nas ni place
Не знам какво е однесувањето на жената, но штом од мерак доаѓа да ти помага тоа е добро дело од нејзина страна и се гледа од далеку дека те почитува и сака дружба, драго и е. Па по дифолт на кажаното го пишав коментарот дека не е ферски да и лепнеш в лице дека бебето не ја сака или да и кажеш да не доаѓа. Што знам ..јас никогаш не би можела да постапам така. Наместо негатива, потруди се да ја засака малата, ако пробува да и зборува и да и се смее, да ја гали може по друго ќе биде. А може бебе и се плаши од непознати не му е сигурно па затоа, можеби не е емпатија кон жената. Не фер ќе биде од твоја страна така да се однесуваш што знам, мое мислење не ми замерувај. Крај краева ти си знаеш најдобро.
Moeto bebe saka guzvi saka nepoznati faci.gi gkeda sramrzlivo im se nasmevnuva mirna e ne se plasi od guzvi i galami.no k9ga ke dojde devojceto se oderuva od placenje.taa mnogu ja saka i pee i prave snesni zvuci.no beba ne i ne.ne ja saka.i jas mnogu ja pocituvam devojkata zatoa dosega nisto i nemam kazano.taa stom ke si otide beba prastanuva da place.neznam vo sto e rabotata
Чудно. Тогаш сведи на минимум сега за сега понатаму ќе потпорасне па по друго ќе е. Не верувам дека така ќе прави.
@lejla5 te citam i se cudam...Zasto tolku se tufkas okolu taa devjka sto kako da kazes ako moslis deka deteto ti se voznemiruva vo nejzina blizina?? Ednostavno kazi i deka koga ke ti se najavi deka ke dojde,deka ne ti treba pomos ili odmarate... A i pogore procitav slicnen post kako nekoj se ustrucava da mu kaze na druga licnost..Koga se raboti za svoe dete pa i toa bebence,i te kako ke si kazete u lice sto kako..Baska istite licnosti da se na vase mesto mislite ne bi vi kazale locno u faca sto kako?!
Neznam.ednistavno takva sum.da ne ja navredam.a ocigledno e deka my go narusuva mirot na deteto a jas mnogu se nerviram.
Мајки. Бебево од завчера како ми поврати цело млекце пред спиење. Еве два дена чат пат бљуцка, не цело и не секогаш ама пак бљуцка. Дали треба да зе јавам на доктор ? Дали е нормално или не е? Од што може да повраќа ? Да не му давам превише?
Ние после ждригнување обавезно повракаме некогаш и по двапати но велат дека се прејадувале така да мислам дека нема зошто да се грижиш.
Malata pocna da mi potkasluva i mrsolcinja kako vodicka ima, mn mi e strav da ne mi spusti na gradi, prskam sprejce i vadam so pumpica, sto drugo da pravam da sprecam poveke da se razboli dodeka ja odnesam na pedijatar, 3 meseci i cica,
I mojata potkasluva denes i noseto i e polno so mrsolcinja no vnatreno nemozam nisto da izvadam so pompica.ja slusam kako gi golta i gi kaka.nie sme 2+.kakov e toj balsam i od koga moze da se koristi.ako inas i slika pusti ako mozes da go videme
Според табелата сега пие. На 4 4ипол часа по 150 до 180 мешано. Порано ми бараше почесто и помалку. А сега повеќе саати не бара а пие повеќе. И не знам што е паметно. Да му бутам на 3 часа не дека нема да пие ама не бара си игра си гуга весело си е бебето.
Не знам дали е соодветна тема за да прашам ама се надевам. Краен термин ми е 19ти април ќе се пораѓам во Чаир. Дали може бебето да го изнесам од болница во фустанче, поточно горниот дел е тексас а надоле е широко розево во Ваикики го видов, дали е океј и дали би дозволиле така или нема некое правило? Од доле ќе има боди, чорапчиња и панделка. За ракавици не знам дали се потребни. Секој совет е добредојден. Прво ми е и немам кого да прашам а вашите мислења ми се од големо знаечење.