Ауу. Колку процедури.. Овде нема никакви правила а и никој не се замара . Откако се раѓа бебушот 24 часа си е со мајката и потоа си идете. Никој не го зема ниту го пресоблекува ниту бира алишта ниту бутур. Кој сака иде в соба кај мајката и што сака прави поминува денот и си одиш. Сестрите доаѓаат само за притисок да мерат и излагаат. Забрани посебни соби млеко итн итн тоа е измислена именка тука
Јас 4 дена бев... и потпишав да си одам, сакаа уште да ме држат зашто бев како жив мртовец страшно анемична, но уште пострашно на лик бев бела како крпа со црни подочњаци а другарка исто во Чаир ја пуштија за еден ден... Кај мене и бираше сестрата зашто скоро ништо не му беше точно на синко а 56ка ми беше се... ги натегна тоа шпихозните едвај, го закопча едвај.. каков е кога го гледам на сликите душиче.. ама тоа е , не очекував толкаво бебе Инаку летните бебиња им се облечени во шпихозни, односно од Мај некаде мислам до Септ се во шпихозни бебињата, а зимските се повиени во тетра пеленка... но за искачање мора свои алишта.
Majki po preporaka na pedijatar na beba ke i davam bio gaja. Vo poslednive denovi crevata tolku i klokotat sto se slusa od daleku, a i cesto place, pa rekovme da go smirime meseto. Gi kupiv denes, ama ne pisi kako se davaat. Samo pisi 5 kapki na den. Ako oma nekoja majka da gi koristela da mi kaze kako gi davala....
5 kapki na den, jas obicno navecer gi davam zosto preku den davam kapki za grcevi.. porano mi se slucuvase da gi dadam okolu 11,12 navecer i posle do 2,3 nautro ne mi zaspivase.. sega gledam da i gi dadam dokaj 9 navecer, pa za edno 2, 3 saati da se iskaka i posle i e polesno..
Vo sisence so mleko ili so lazice direktno vo usta? Ako e so sisence da gi stavam pri kraj? Mi e strav da ne ne go pie mlekoto ako gi oseti kapkite?
Vo lazice stavi malce mlekce i 5 kapki. Najubavo do 12h na pladne da se dadat. Coceto? Hahahaha od kade fo izvadi zborov me iznasmea Od 1m ama uste e do pola
Директно во уста и јас, во лажичка ќе има загуба ко што кажа Алисија многу се мрсни, инаку немаат никаков вкус па не верувам дека ќе ги осети и ако му ги ставиш во млекото.
nekolku pati i dadov so lazice ama del mi gi povrati i zatoa praktikuvam so sisence.. odmolzuvam barem 30ml, ili nekogas pravam AD. E sega nekogas znae da ne mi go saka siseto i mnogu mi e krivo koga frlam izmolzeno mleko, ama za sreka ne bilo toa tolku cesto..gledam da e pogladna i togas go pie. I go davam prvo siseto, pa potoa cicanje, zosto obratno sigurno nema da go saka.
Isto e i moevo ama gi povrakase, eve go 5meseci duri sega uapevam da vadam mrsulcinja prethodno mu se slevaa nisto ne vadev. Fitobalmov go ima samo vo citymall na standot karsi dm kade sto prodavaat i logona organska kozmetika, mislam italijanski e, ne sodrzi eukaliptus i zatoa moze od 0+
Jas davam na svoja raka bidejki posledno hemoglobinot ni bese 94 (na 17 ovoj mesec mislam deka bese). Denovive ke primame vakcina pa ke ispitame i krv i ke ti pisam dali ima podobruvanje.
Ние првата вакцина уште ја немаме примено поради хемоглобинот, 99 ни беше и по препорака на матичниот ни рече да не се вакцинираме туку да ги земаме пико фер три недели. Од нив се качи само на 104'хемоглобинот и пак ни рекоа да не примаме бар до 109 и ни ги препишаа овие. Баш ќе видиме, а кажи и ти какво.искуство ќе имаш
нас од ферум лек сирупот ни се подобри, за неполн месец имаше видливо подобрување, пред тоа пиеше капки пикофер 3 месеца и ништо..
Мајки едно прашање .. ми рекоа дека спанаќ и се друго зелено. Плус грав,боранија грашок да не сум јадела бидејќи ја дојам и тоа и сметало на стомачето .. дали е оваа вистина ? Од тогаш страв мие да јадам се пазам од се .. кога има грчеви кога ја боли осечам како јас да сум крива од нешто што сум јадела ..
Јас да прашам дали до 6 наполнети месеци се сечат нокти на бебето? Бидејќи од баби имам слушано дека до 6 месеци не се сечат нокти и не се шиша косата па сепак да прашам можеби навистина така е.