Да прашам дали некој де соочил со ваква ситуација Пиеме антибиотик и пробиотик, а сепак кака течно (ај добро доените деца какаат течно),'ама три дена кака шлајм, а не сме затнати и ме ни тече нос Прашав погоре за.шлајм ама изгледа ова ќе да е слуз во столицата зашто бајаги се тегне. Гледам си имала такво искустцо. Брзо помина? Не е страшно? Причини за негово настанување?
Мамички мене ме интересира колку чести ви икаат бебињата ние сме 1+ , уште во стомакот ја осеќав дека ика често ,дури некои не ми верувааа ама стварно икаше доста често ,сега еве ја само што ќе ја соблечам за да и сменам памперс одма почнува да ика .. некогаш и без причина.. ика по два три пати на ден
@kikin nie sme 3meseci i posledniot mesec postojano ima takvo l8gavo sto mnogu se tegne vo stolicata.pedijatarpt vel8 deka toa e slajm.napravivme i koprokultira na moja inicijativa o ispafna negativno.taka da nemaj gajle toa mnogu cesto se javivalo kaj doencinja koi sto imaat tecna stolica.
Почнувам да се секирам синко не е некое плачливо бебе а неколку вечери се буди со врескање дури не го земам и едвај се смирува незнам дали се заби или на мешето му е тешко бидејки почнавме со кашички па кака потешко, може од ваше искуство да ми кажете што може да е и како да му помогнам 5месеци е
Мамички бебуш е 6 недели, од вчера ја приметив почна да се лути за време на доењето. Од едната града цица убаво околу 15 минути потоа ќе ја помолам и од другата ќе цица убаво едно 5 минути, а потоа ќе повлече 2-3 пати и ќе ја пушти градата и почнува да плаче и пак ќе повлече и се така. Дали е скок во развој или пак нешто друго? Некоја со вакво или слично искуство
ние сме скоро 3 месеци и мојата така прави кога ја фаќат грчеви и ја боли мешето.. тогаш ја исправам неколку минути, ќе пробам и да ждригне, па после пак на цицање.. некогаш продолжува, некогаш не.. а колку често кака? до пред една недела мојата какаше 3,4 пати на ден, и обично имаше по некој шлајм, ама не којзнае колку.. последната недела не може да кака и по 2,3 дена, а кога ке се искака, пелената е преполна и има многу шлајмови (досега двапати така, во исчекување сум на трет пат ).. ме замисли сега дали треба и јас да реагирам.. иначе сме скоро 3 месеци
Исто и ние сме 6 недели од минуваме низ истото и јас се чудам дали е скок во развој или... ја боли мешето стварно незнам што се случи што дојде до оваа промена
Kakase ednas vo dva/tri dena i isto taka pelenats bese prepolna.no poradi neredovnats stolica ppcnav da i davam biogaja kapki o seda kaka po 3/4 pati vo denot.koliconski po ppmalku no pak polno so slajmpvi
Ние сме две недели и последниве неколку дена почна да ика скоро после секое цицање, (особено кога ќе се прецица) или кога го пресоблекувам.
@Andri62 @i-v-a-n-4-e сосема нормално однесување во тој период. Скок во развој на 6 недели, обично кратко трае. Трпение мајки, упорни бидете со доењето.
Kandida gabicna infekcija koja treba da se tretira sovetuvaj se so pedijatar. Patem infekcijata moze da se prefrli i na gradite pa zatoa odmivaj gi posle podoj.