Добро утро мајки. Бебуш ми е 3 месеци и на ексклузивно доење. Од вчера два пати поврати во млаз после доење и ноќеска имаше пролив. Температура нема иако е малку потопол од обично. Некој со слично искуство и што помогнало. Ќе одам и на педијатар секако ама ме интересира пракса што ќе кажете. Фала и среќни празници
Јас од два месеци, имам кенгур кој е 0+ месеци, па прво го ставав да гледа накај мене... Но кратко го користев бидејки ми беше многу тежок синко...
Ако сте биле по гости,игротеки,трговски центри ништо чудно да фатите од некој друг Или ако имате поголема дада /батко која оди во школо/градинка
Па почнавме да шетаме од коа се стопли. Ајде се надевам ќе му помине брзо. Не сака баш да пие од елетролитите ама се мачиме и успеваме малку по малку.
Мајки што мислите дали би му сметало на бебето ако мајката јаде кромид ,лук притоа да го дои , дали млекото би имало друг вкус и мирис, и на стомачето дали смета ,?
Кромид се препорачува за надоагање на млеко. Останатото ке си видиш сама На некои бебиња се им смета на некои ништо Јас до три месеци не се напив ни кафе,ни газирано,ни чоколадно ,исфрлив се од храна а малата имаше и понатака мн грчеви.
Па затоа прашувам ми рекоа кромид да јадам за млеко а дтрав мие да не и смета .. или да не го сака млекото ако има мирис па да ми се одбие
Па не јади ти во огромни количини почни со помалку Обично ептен лута храна(љута пиперка,чили) тоа го менува вкусот на млекото
Нема гајле од тоа. Газирано, кафе, никотин, луто се проблематични за вкусот и квалитетот на млекото. Мене кромид многу ми помага за млекото, а не приметив дека нешто посебно му пречи на малово, си цица без проблем.
Морам да го кажам ова еден ден убаво се настегав кромид малото немаше проблем тику млекото ми труеше на кромид влошките што ги ставав мн мирисаа од млекото. Али на бебуш не му пречеше мирисот.
Мајки одамна се канам да прашам, колку пати на ден ги миете шишенцата на бебето со СЈАЈ? јас ги стерилизирам после секоја употреба,со бебешки сјај ги мијам еднАш во денот.поздрав и среќен празник
Ве молам совет, што да направам за беба да се искака, и давав кашичка од црни сливи ама ништо, да пробам со топломер и вазелин во газето ? Инаку само што почнавме со цврста храна.
Имавме температурата вчера и денес сега и меревме и има 35.7 нормално ли е? Инаку на 8 часа и давам сируп, во 7 часот и дадовме последен пат. Фала мамичкии и среќен празник.
Нормална е таа темп. Без грижи. @TamaraSJ исто. Стерелизирам при секое пиење и еднаш во ден со сјај поминувам.