@vitamina фала ти на советот. Јас пак му пуштам дожд на јутјуб ама слабо делува. Смирено е само кога е на цицка инаку плаче. А за спиење маки мачиме. Ќе се средиме полека полека.
Плаче и бара утеха на цицка оти најверојатно има грчеви. Има тема на форумот за грчеви ќе видиш прочиташ совети и помош. И моето плачеше од 6 навечер до 2 нокеска од грчеви и ништо не му помогна освен едни капки. Отккао почнавме со нив завршија плачките.
@joy1 ти благодарам за советот. Доењето ми беше најтешко бидејќи многу ме болеше. Сега поправилно му ја ставам брадавицата и не ме боли во тек на доењето, но ме боли многу првите неколку секунди кога ќе ја фати. Има ли некој лек или финта и за тоа? Појма сум немала од доење, убаво велат дека доењето е многу битно, но го забораваме од други мисли за бременоста и пораѓајот. Сега гледам дека е речиси најважна ствар.
Јас и предходно со јаките грчеви ,а и сега кога неможам да го смирам уклучувам фенот и штама пробај се, нешто ке делува
За жал повторно завршивме на детско одд,со инфузија во главичка,црп ок а леукоцити двапати повисоки од нормалното,плус воспалени ушиња. Бебе веќе цели три недели на лекови а не оздравеува. Здравството ни е катастрофа невидена,не сакаа ни да не примат оти добро било бебе,а се корне од плачење и носе затнато,се налутија оти сум го однела кај приватна док.пед. Малово ми има бронхиолит.
isto Jas zapocnsv so Nutri bulet, i pola banana edvaj ja dogrebuvav vnatre vo perkite za secenje, isto pola jabilko edvaj ke go isecka od sto e malku, pak celo ke ostane vo perkite......kupiv mal blender i direktno vo malko sadce blendiram, raat si vidov, em polesno odposle za mienje za razlika od Nutri Bulet kade mies i sadot i seciloto.
Мал блендер од типот на тн. штапни пасатори ли? И мене ме мачи оваа дилема,каков блендер/пасатор да купам...?
Potocno pasator e da. Se sostoi od od edno metalno secilo sto ja pasira hranata, i si ima posebno plasticen sad (no toj plasticen sad e vo ista forma na sadot od Nutri Bulet, dlabok e, pa ne go koristam nego za tolku mala kolicina hrana), a direktno pasiram vo malo sadce sto go koristam i kako cinivce za jadenje na bebeto. i e mnogu prakticno sto lesno se mie, go mies samo metalniot dek sto pasias so nego.
Мајки помош.. дали сте имале проблеми со ушите ? Незнам дали ја чешаат или болат нон стоп таму раката ја носи и плаче .. што да правам
Пипни и го ушето или свиткај ја школката,ако плаче ја боли Топла облога на ушето ке и помогне.Исто ако е мн раздразлива можеш ибубурфен за да и се смири болката или отол х капки ако имаш Па утре на лекар
@sunmoonstars Вчера го купив тој на топ шоп, делимано Има додаток да се користи како рачен блендер. Се надевам ќе ми врши работа.
Инаку, за нутрибулетот, во него ги праам, во малата чашка, па добро е засега, ја ваѓам целата содржина целосно.
@BirMelek сосема нормално е тоа на почеток. Полека, полека, ќе се навикне дека има и нешто друго освен цице. Мојов на 8+ уште така прави а другата недела треба да почнам на работа...
Сега сфаќам што значело она: имаш среќа детето што сака да јаде Ние сме речиси 8 м, на педијатарот му реков како сум многу задоволна кога ќе изеде ретко 100тина грама каша, а тој ми вика на оваа возраст минималното е 190 гр. Хехе топ сме А го пуштив на адаптација у јасли, таму доручек и ручек е се што не сме вовеле хахаха, до нигде не сме со дохранава па ќе оди по 3 часа измеѓу оброците. Бидете среќни што ви јадат бебињата
@joy1 пребарував за жолтица низ мислењава, читам десетина дена сте ја имале и дома поминала.. Нас вчера не пуштија, петти ден денес.. А сме ја фатиле изгледа саботата.. Билирубините не биле високи и ме советуваа само сонце и цицање.. Кога сака колку сака.. И педијатарот што не испушти рече јас да пијаѓ два псти дневно Б6 убаво било да се пренесува преку млекото.. Некој совет? Однапред благодарам
Точно форсирај цицање,тоа е сега мн битно.И излегувајте по малце на сонце ако имате двор,тераса.Ако спие мн тоа и е од жолтицата па ке ја будиш за цицање.Ке се среди не е страшно,физиолошка жолтица е тоа ,ја имаат скоро сите бебиња
Ти благодарам.. А вакс не делува многу поспан, не е многу жолт на лицето.. Потемен е малку ама не нешто страшно.. Ако е нс брат му во цицање ќе тераме о со него до 2и кусур години