На бебушка и солзи едното окце од вчера ама на секвенции,планирам да ја носам на офталмолог. Ме интересира дали некоја имала сличен проблем што би можело да биде? Инаку нормално е вака надворешно не е црвено но ете ме грижи.
мамички ние сме скоро три месеци малава сеуште има гурелки со ништо не прекинуваат. малиов пак цел е бел во устата го чистиме со нистатин ама ништо. сакав да ве прашам за искуство со кравјо млеко од кога давате и дали смејам водичка од потопена слива да му давам по малку на синко не може да се искака по 4 дена пукна детето му редам чепче од време на време ама не е тоа решение. поздрав
Чепчето е лошо, може да створи мрзливи црева. Се разбира, ако е неопходно понекогаш ќе дадеш. Пробај со чајче, вежби, топло на меше, ако доиш јади компот од сливи, сега е веќе жешко, можеш и водичка да му даваш, пробиотик исто давај. Прво вака, па после чепчиња, за во иднина да нема проблеми со цревата. Кравјо млеко до година воопшто не се препорачува, може да створи анемија, како и проблеми со коските. За гурелките на малата мора педијатар прво да види, веројатно требаат капки, а и совет за промивки со физиолошки евентуално.
Штом има гурелки можно е бактерија да е.Носете детето на лекар и брис од око барајте Кравјо не давам а има скоро три години
Да, ја пуштам по малку, и не дува право во него, но најдобро е да пуштам да олади па после да го внесам како што викаш Не е никаков проблем смееш со физиолошки, на моето му зарипна гласот во трета недела, купивме инхалатор и го инхалиравме, кутрото првиот пат ни заспа на сред инхалација ..
Мајки на 5 месечни бебиња колку често ви какаат бебињата? Мојата за 10 дена ке полни 5 месеци кака по еднаш дневно многу ретко по два пати дали е тоа нормално или е малку?
Секое бебе си има свој метаболизам, и различен ритам на празнење на цревата, што секако зависи и од тоа дали е на доење, на ад млеко, дали е воведена цврста храна или не. Ако столицата е нормална,а бебето весело и мирно, нема проблем што кака еднаш дневно. Ќе смени можеби подоцна.
Mami dali ste davale piko c( po preporaka na pedijatar), pro sto bebeto da reagira so crvenilo po teloto,koe cesa?beba mi e 3m.
А мокрача? Инаку чепче на 38.5. Пробај со разладување, а јас би ставила и чепче. Сепак, тт е "пријател" во болеста и укажува дека има некое жариште во организмот. Со чепче ќе спушти, но мора да се знае која е причината за тт. Ако е ок крвна слика, мада не знам што се е испитано, тогаш може да е уринарна инфекција. Проверете урина.
Leukociti mirni, monociti pokaceni, cekame rezultati od bris od grlo i nos bidejki imame mrsuli koi na momenti se zeleni
Моноцитите се дел од леукоцитите. Имаат зашититна функција и се активираат кога организмот е " нападнат" Кај бебињата може да се предизвикани од растење на заби, инфекција и сл. Претпоставувам лекар ја виде крвната слика оти бројот на моноцити се посматра во зависност од вкупниот број на леукоцитите, имајќи во предвид дека кај децата заштитата е поголема. Како и да е, посматрај тт, прво пробај лади ја, ако не стави чепче, па ќе видиш што ќе кажат испитувањата. П. С не сум доктор, ама доктор прашувам до мене и ти кажувам
Мајки едно прашање , хранава што и ја давам на ќерками колку време може да стои направена ? Користиме нан про 1 ,, ми рекоа ако не го испие одма ,да ја истурам нова да правам .. а пак денес ми рекоа можело до два сати
Ако нема бактерија нема потреба од капки. Чисти со превриена вода и стерилна газа, нас само така ни се исчисти.
Јас давав кога и беше воспалена жлебината и имаше афта. По пола лажиче дневно по препорака на педијатар.
Mamicki od sto moze da nastane tecna stolica kaj bebuska, dva meseci mi e zolta I e stolicata ama tecna dva dena po red.