Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Discussion in 'Бебе' started by meU, Oct 16, 2012.

1. Sara.C

Sara.C Активен член

Го дојам на секој час најмногу до два ако поминат по 15 минути толку и тоа со будење некогаш заспива на цицка а му давам и на помалку време ако бара,можеби млекото ми беше слабо затоа што немав апетит воопшто првиот месец

2. Annath

Annath Форумски идол

Нема слабо и јако млеко, или имаш млеко, или немаш. Ти и да не јадеш воопшто, ако бебето цица, ќе имаш млеко. Пример ти се африканските жени, т.е оние од племињата што се... сигурно нивната исхрана е далеку од обилна, па имаат млеко, тоа само затоа што бебињата нонстоп цицаат.
    Штом бебето си качува на килажа, немој да се сомневаш дека немаш млеко.

sofi2107, Sara.C and victoria like this.
  3. Black girl

Black girl Форумски идол

Мајки, моето бебе има три недели и во последно време ич не ми спие дење, маки имаме. Ќе и дадам млекце и ќе ја успијам и за 5 минути се буди и плаче. Дали е нормално преку ден да не спие? Се нервирам многу

4. Annath

Annath Форумски идол

Сосема нормално. Го поминува скокот во развој што е во тој период. Ќе помине за кратко, ден-два се во прашање. Пократки се овие скокови на помала возраст.

Black girl likes this.
  5. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Majkicki sakam da mi kazete dali stanuva zbor za kandida.Pred nekoj den zabelezav na maloto na zlebinite ozgora I podlaboko nakaj krajnicite kako izbeleno ama samo mala nijansa pobelo od voobicaenata boja ne e so naslagi, bebe cica normalno ne sum zabelezila nesto posebno kaj nego nema temperatura..samo bojata neznam dali e od mlekoto ili moze ima kandida?

6. 123baby

123baby Истакнат член

Здраво мајки, ние сме 7 дена и се уште се учиме да цицаме со силиконска брадавица, па јас се измолзувам и и давам мајчино, користиме chicco со цуцла во облик на мајчина брадавица, ама ми и е страв да не ја направам многу мрзлива, па воопшто да не се навикнеме на цице. Препорака за шише и цуцла лажливка

7. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Мојава цицаше до скоро од силиконска еве ја 3+ и си фати од цице откога ми се оформија брадавиците.Каква мрзливост, глад не се трпи... хахагах

manako1 likes this.
  8. 123baby

123baby Истакнат член

Браво, се надевам и кај нас ќе биде така, ама ние се мачиме и со силиконската, треба да повлече, да цуца и ако не и тече одма се лути, а од шишенцето одма и тече, па сакам да најдам некое шише со кое ќе се помачи, да почне да влече да се научи дека ништо у животот не доаѓа без труд хахаххаа

9. Kika(1)

Kika(1) Активен член

Додека цицаше му давав и ад, од ремедика ни преппрачаа медела калма шише демек цуцлата е како брадавица ама миејќи со четка за шише го скинав внатрешниот дел и не купив ново а и ми секна млекото, после 3 недели од пораѓај имав воспаление на жолчка и 3 големи камења и мораа хитно да ме оперираат

10. tarantula

tarantula Популарен член

Majki moeto bebe e 5ipol meseci i zabelezav deka poslednive nekolku dena vriska cudno.I koga e srekno,i koga se nervira,i koga se smee ednostavno vriska (aaaa).
    Dali nekoja od vas se srsrnala so vakvo nesto?

11. jovana03

jovana03 Популарен член

Мојата е таква :)
    И тоа вриштење цела куќа ечи кога ќе писне.

tarantula likes this.
  12. BirMelek

BirMelek Популарен член

Исто прави и мојата. Не ме загрижува, го сметав за нормално тоа:wasntme:

tarantula likes this.
  13. victoria

victoria Форумски идол

10полни недели е бебе и е нс ексклузивно доење .. А веќе недела ипол кака повеќе зеленксто отколку жолтко како претходно... Мислам дека не е преладен, иако и топлам меше за секој случај .. Цица убаво, супер напредува, дневно става од 40-60гр(имам дома вага и го мерам секој ден оваа недела), весел е, убаво си спие... Од што може да е? Читам по литература, ако е весело бебето, спие, напредува нема место за паника. Може цело време да му биде така... Само ме буни што наеднаш се смени.. Беше златно жолта...

14. lejla5

lejla5 Истакнат член

Majka moeto e 6+ i posle vtoriot mesec pocna postojano da kaka zeleno,mnogu retko zolto kakase.bese na ekskluzivno doenje,nitu nastinato niti nisto.pravev i krvna slika i koprokultura specijalno za toa,go nosev kaj trojca pedijatri i site mi velea deka ednostavno takvo si e deteto.stom ubavo napreduva,,redovno cica i e veselo i zdravo nema mesto za panika.toa e moj primer

victoria likes this.
  15. victoria

victoria Форумски идол

Раат да не си само... Искрено и јас планирав една крвна слика... Амс ќе оставам вака сега за сега.. :hug:

16. lejla5

lejla5 Истакнат член

Probaj so probiotik.jas od start davam biogaja.metamolizmot i e super no stolicata ostana zelena

victoria likes this.
  17. Igle

Igle Популарен член

Мамички да ве прашам да споделите искуство, ноктарче или ножички за новороденче?? Со што е полесно и побрзо? Во дилема сум што да купам?
    Тенкс :)

18. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Ножички,попрактични ми беа и полесно му ги средував ноктите.

19. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Jas imam noktarka i super e, lesno i brzo. So nozicka ne sum secela nikogas, nema ni da znam kako da secam.

Last edited by a moderator: Jul 22, 2017
    Igle likes this.
  20. Nelitirekov

Nelitirekov Истакнат член

Devojki prashanje?
    Zaboraviv da prasam na pedijatar. D3 K1 kapkite do treti mesec samo? Posle samo D3?
    Ili prkdolzuvame i posle 3 ti mesec isto D3 K1?