Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.617
    Допаѓања:
    777
    Simonce koga ne spie place,edinstven nacin da se sopre e na cicka.Zatoa i gradite mi se lom,si dremucka na niv i sisnuva po malce.

2. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    I davas li nesto za grcevi?
    Probaj so kapki espumisan ke spie pomirno I ke cica koga ke bide gladna,vaka mi zvuci kako da ja maci stomaceto I bara uteha na cice

На katalina му/ѝ се допаѓа ова.
  3. anata

anata Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    41
    tocno kako sto opisa ,so glavata levo desno,jas i tutkam taa mi se smee,i mojata sega jade 80,pa i 60 nekogas,120 sega mozam da i dadam koga spie,jas i so sin mi go imav istovo,toj mleko piese samo u son,mnogu se namaciv so nego,a eve sega i malava pocna isto da se odnesuva

4. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    [/quote]
    tocno kako sto opisa ,so glavata levo desno,jas i tutkam taa mi se smee,i mojata sega jade 80,pa i 60 nekogas,120 sega mozam da i dadam koga spie,jas i so sin mi go imav istovo,toj mleko piese samo u son,mnogu se namaciv so nego,a eve sega i malava pocna isto da se odnesuva[/quote]
    Оф леле јас се плашам да не ми намали во тежина наместо да придава :( Еве и сега пред малку му направив 100 мл и од нив 30 остави, не сака и не сака да јаде, иначе си е весел, си игра, се смее, значи не е дека не му е нешто добро па затоа не јаде.......не знам што ќе правиме вака ако продолжи многу се плашам да не изгуби од тежина :worried: :tmi:

5. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    Ле ле мамички овде пишувам и ве молам за помош. Кажете решение како да се смирам ме јаде многу нервоза деновиве ми е страв да не ми секне млекото :sweat: премногу се радувам што имам, и што можам да си го дојам бебушко, единствено само од тоа се плашам ;(

6. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    824
    Мајки помагајте овде. Мојов бебуш последниве 5-6 дена никако неможе да заспие. Буквално се бориме со саати. Досега се заспивавме во раце и постоа го оставав во неговото креветче и немавме некоја мака освен со нишкањето. Сега кога му се спие го земам и го нишкам абе буквално ме турка од себе и плачи вришти. Го оставам во креветче само да си заспие, да не му сметам јас уште полошо е. Се врти во креветчето, го ора што се вели, мавта со раце, клоца и пак плачи. Па ајде одново во раце и така се бориме и до два саати. А очињата му се затвараат, апла му се спие ама ете не сака да си заспие. :(
    Инаку сме стари 6 месеци. Имал некој сличен проблем?

7. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Kazete sovet so kakva krema go mackate vaseto bebe posle banjanje

8. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.141
    Допаѓања:
    43.710
    Да не е премногу уморно , па од умор неможе да заспие :?:
    Моево ако не е навреме легната , знае вака да прави
    Исто последниве денови ја приметувам се буни кога ја легнувам да спие , јас ја легнам она одма станува
    Ама за тоа време одма искаЧам од соба и ја оставам
    Ке кенка некое време , ке застане над креветЧето ...
    и ке ја легнам пак и по некое време ке заспие ,ама нервите мене ми се тенЧат полека
    незнам до што би било :x

На sabatini му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    806
    Јас моето со ништо не го мачкам само на газето со павлогал крема и толку ретко му ставам на телцето, само неколку пати на почетокот од павлогалот му ставив кога му се лупеше кожичката од тогаш ништо не сум ставила, па ни ми е нафлано ни има сува кожа ништо, пу пу за сега добар ми е... :D

10. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Cisto e I moeto fala bogu ne mu se lupi veke koziceto
    Veke e toplo I do sega go mackav so bekutan obicnata ne e mnogu mrsna
    Mislev onaka kako hrana za koziceto eve uste majov da go mackam ako znaete nekoja dobra pisete
    Za gazeto go mackam so ovaa bekutan od neven a deka e toplo I mrsna e ke ja zemam sega taa od cink oksid posuva e

11. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    павличева на газето а со кремата на хип ја премачкувам по цело тело, не е мрсна а кожичката и е супер за сега цела се исчисти ,јекодерм ставав на засеците ама правам пауза сите алишта ни мирисаат :P

12. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    824
    Секогаш во исто време легнуваме, не мислам дека правиме нешто плус од обично а и не ја оставам да плачи и да се прозева претходно. На првото прозевање почнуваме со заспивање. И јас ко тебе веќе ме мава и нерва и жал, па си плачиме и заедно некогаш, :tmi:

13. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.141
    Допаѓања:
    43.710
    Може и период да и е :!: моево еве си се среди со спиењето :wasntme:
    само сеа сум на мисла коа ке идеме во Мк, дали ке си прифати . дали ке си спие како и овде или проблеми ке имаме :?:
    На неа и треба два пати дневно спиење , инаку е проблематиЧна кога не е доволно наспана

На macence85 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Te poslusav pepitce zemav jekoderm od bekutan za zasecite,crveni ni se :)

15. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.617
    Допаѓања:
    777
    Jas stavam plavloderm na zasecite i zasega nemame problem.

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  16. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.617
    Допаѓања:
    777
    Mamicki kolku e normalno da kacuvaat bebuskite na kilaza mesecno i nedelno.Nie denes bevme na kontrola i za 2 nedeli imame staveno 550 grama :)

17. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    806
    Јас вчера кога ја прашав мене ми рече дека првите 3 месеци по околу 1 кило, а после по 600-700 грама, и натаму незнам како ми кажа :D

18. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    и ние бевме на контрола, докторка рече дека нормално по книга треба да качува по 25 гр на ден. Моето синче е родено 3500гр од болница изглеговме околу 3250гр а сега за 20 дена од како е роден има 4 кг. Пие само мајчино млеко а по потреба хип органик по 60 мл дневно а некогаш и на два дена, ни рече и да му даваме вода по 100 мл дневно за да не му се направат гљивички во уста од млеко. Јас му давам и чај еднаш дневно. Поздрав МAMички

19. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Neznam kolku ama nie kacivme 1.750. :) ( za 30dena)
    Od bolnica izlegovme 3.150 a denes za vakcina se merevme imame 4.900 :rofl:

На anule88, katalina и silk им се допаѓа ова.
  20. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    машала браво а Што му даваш на малиот? Само мајчино млекце или плус дохрана? бацки до Тео