мене ме фати страв од тоа како диши сакам да ја однесам на лекар да и ги наслуша градите. исто ми рекоја и мене ама грчи и затната е скоро еден месец
Ако ништо друго, за личен мир, отидете чим не си спокојна. Само пазете по ходниците, додека чекате, поболни да не се вратите оти читам вируси многу . Кај педијатарката имаше едно дворче, па најчесто таму, надвор, седевме и чекав да ми се јават или викнат кога сме дошле на ред
@eli25 И мене ми препорачаа уште кога малата беше две недели кога бевме на првата контрола. Тогаш не ги зедов, почнав да и ги ставам пред една недела (сега на 30 ќе правиме два месеци) по препорака на мстичниот педијатар. Ги ставам Aqua Maris Bebe истите што тебе ти ги препорачаа.
Мами , ве молам за мислење тие што сте на ад млеко само . Каква ви е каката . Читам дека е нормално да биде потврда за разлика од тие што се на мајчино , но незнам колку тврда . Нашата е како пластелин , незнам друг начин како да опишам , а и кенка кога кака некогаш поцрвенува .
Мојата кака на два дена. Прашав педијатар ми рече дека нема простор за паника. Исто стенка и целата поцрвенува буквално како домат црвена кога кака. Првото му е баш како што рече како пластелин, а постоа му е потечно, помеко, нормално. Како можеби 5-10 минути со пауза. Мислам дека наеднаш го како сето што и се собрало од два дена.
@kiki_riki моето кака секој ден , некогаш и 2 пати во денот но е такво како топка пластелин . Незнам дали е нормално . Вие само на ад млеко ли сте и какво? Вода му даваш ли?
Синче кога пиеше хип комбиотик какаше тешко еднаш дневно одвај и потврдо. Сега сме на аптамил плус мајчино и си кака кашесто и тоа 3 до 4 пати во деноот инаку 2+ сме.
@ada21 да само на ад, и давам и вода смс не ја сака баш по неколку капки пие. @wannaBeMomma кој чај би ми го препорачала и по колку мл на ден, пред или после ад. Јас на почеток давав бекутан ама кога го давав имаше запек. Можеби не е од чајчето така се поклопи ама престанав да и давам.
Jas davav bekutan ama nemoj. Hipp, holle.. bitno e da se vnesuvaat tecnosti i plus ubavi se za stomaceto ovie na baza na anason
Majki vcera na moeto since mu se sluci potekuvanje na leviot prepon oddednas se zdrvi mestoto i pocnav da go masiram i vednas otidovme na pedijatar, dodeka se vozevme vo kola preponot mu omekna i se se vrati vo normala megutoa se ubi od placenje i pretpostavuvam deka bilo mnogu silna bolka, pedijatarot me posovetuva da idam na detska hirurgija za sigurnost da se utvrdi dali e za operacija ili ne, otidovme so mm odma ba detska hiturgija dezurnata dojtorka go pregleda i mi rece deka najverojarno se raboti za kila od mnogu davanje napon ili placenje, i deka vakvite slucaevi gi operiraat vo kraen stadium i me posoveruva dokolku ne daj boze lak se sluci da go potkrevam nagore poteceniot prepon.Dali nekoja od vas imala vakvo iskustvo da spodeli, bidejki sea se si mislam deka na sekoe kakanje ili placenje bi moxelo da mu se slucilo ne daj boze istoto, izvrnete za dolgiot post, pozz Da kako plastelin bese no se dodeka piese prenan ad mleko, otkako se prefrlivme na nan1 ad mleko kakata mu e pomeka duri slicno kako koa bese na majcino mleko, vie na koe ad mleko ste?
Мајки малата ми се покака темно зелено и тврдо. Прв пат ова ми се случи скоро сме два месеци и сме на ад.
Мајки бебето ми е два месеца вчера и денес многу спие се буди да јаде и пак заспива цел ден така и кога се буди веднаш почнува силно да плаче од што може да е така дали е скок во развој или нешто друго?
Не ми личи на гладен на дохрана сме цица па му давам ад и одма заспива дали еден саат сврза денес буден да биде.
Исто беше и моето со спиењето. Пиеше 100мл ад млеко, ќе се искака, пресоблечам, навали главче и заспие. После ќе се разбуди за саат време, од втори месец почна да гука, ќе ги става рацете во уста и почнува да кенка и ако не му дадеш одма шише со млеко-силно плаче. На 2-2 ипол саати му се пријадуваше.