Сега после цицање ми поврати и низ повратеното имаше добра количина мрсулчиња... треба да сум загрижена? Ми рекоа се чистел што му беше затнато носето....
Мајки како ги заспивате малечките какви песни им пеете јас ќе го нацицам и после не ми спиет со нишање му пеам песни и на гради го ставам ама кажете вие некој совет
Ili ke sednam ma stolce sto se vrti i poleka se vrtam ne naglo ili ponekogas go setam niz sobi (malce poteska varijanta) no uspeva a pinekogas go ostavam sam i sam se uspiva, kolku ima tvoeto bebce?
Izvinete sto upagam vo muabetot na aqua maris imaat 3 dena rok zatoa sto e samo fizioloski r-r bez konzervansi i sosenceto ne e zastoteno kako vo sprejovite.zatoa najdobro e da se koristat monodozni izotonicni r-ri (gi ima na corin i na izomar)a posle vtoriot mesec moze da se koristi septoaqua spres za deca,sprejot e pod mal pritisok a e mnogu poprakticen od kapkite i e traen
Ама капките Аква марис се тие што имаат 3 дена рок откако ке се отворат. Спрејот не. Спрејот си трае. Ако сакаш капки земи на Галафарм бејби гал тие имаат рок.
Кога син ми беше на таа возраст заспиваше цицајки или во креветче со шишенце млеко, немав проблем никаков . Креветчето се лула па ако почне да се буни го лулав и си продолжуваше.
Nitu edni kapki ako se cist fizioloski rastvor ne traat poveke od 5dena.edinsveno ako e vo sptej zastitena sodrzinata
Здраво мајки бебенцето ми е 3 недели и последниве денови му е затнато носете, мислам дека не е настинато ами има мрсулчиња. Имам ваква мала пумпица да пробам ли со неа да видам дали ќе излези нешто? Вие со што ги чистите носињата на бебињата?
Пробај ако можеш. Јас имав две такви на чико, ама не успеав да извлечам ништо. Јас од оваа пумпица сум многу задоволна
И јас имам иста, не од истата фирма ама таква врста. Прво му ставам капки физиолошки и по неколки минути влечам со пумпицата. Речиси секогаш успева кај нас. Само многу внимателно.
Мајки знам дека е избор на родителот, ама добредојдени се секогаш искуства од поискусните За 10 дена ќе правиме 5 месеци, нели почнавме со пробување вкусови, ок супер иде, ама не знам како да се поставам околу давањето на сок. Некои викаат не е убаво беспотребно да му се пуни стомачето, некои спротивно. Инаку ја му давам најчесто домашен направен и не одбил до сега, го пие мин 60/70 мл на ден
Без разлика каков е сокот, се работи за празни калории. На првото до 3 години не му давав сок, и со малово планирам така. Свежо цеден сок користам за потопување на снегулки од житарки. А сок како сок да пие место вода и слично, не.
И јас сум задоволна од оваа. Нешто повеќе од месец има бебушка, ама многу грчеше и почнав да ја чистам. Засега немаме проблем, супер ги вади. Јас се мислев за таа пумпата на правосмукалка што се става ама шубе ми беше некако. Инаку за што служи тоа сунѓерчето плаво горе ?
Мајки ве молам за совет. Со свекрва ми скоро да се искарацме вчера. Малиот е 2 месеци и вчера бевме на отворено и рачињата малку му беа ладни. Сто пати ми рече дека е мочан и затоа му се ладни рачињата. По сто и првиот пат го земав о соблеков, не беше мочан ни какан. Не можам да најдам поврзаност никаква. Исто и со икањето, а икне детево одма паничи: ладно му е,облечи го и дај му да цица малку ќе му помине. Веќе сум на крај на нерви....јас пробуваж да објаснам дека пред 40 години кога таа чувала деца о сега не е исто, дека порано у тетра пелени мочале и какале а денес си има памперси кои сушер упиваат и не се мокри децата ама џабе ((