Ne se sekiraj, navreme e otkrieno, barajte ja dr Dafina Kuzmanovska ako moze da go pregleda, taa e najgolem strucnjak vo taa oblast vo drzavava.
Мамички откако го имам бебуш ја изгубив сета смиреност и позитивност што ја имав... само паничам, на штрек сум, му се тресам... целосно сум исцрпена и мислам и него му пренесувам... бебе за некој ден месец ќе има, преку ден скоро и да не спие ич... навечер врзуваме од кај 7-10 часа со нормачно два три прекини за цицање...преку ден е како немирен, исплашен, ја уште повеќе од него се плашам да не му е нешто, ќе пукнам од грижа...еве пишувам и солзи ми се собираат во очи не знам зоштоо... Последниве денови приметив и јазичето го вади надвор од уста постојано и некои чудни погледи со очињата ми праќа..што може да е? Ова со јазичето многу ме плаши, плус бебе има некои потези ко да е штрека повремено После секое доење се плашам дека нема да имам млрко за наредниот пат... ми се има случено тоа.. само со сон ми надоаѓа многу млеко а немам секогаш време за сон... полно грижи ме мачат Не знам до кога ќе можам вака излудена од грижа
se shto kaza e normalno. i jaziche da vadi i da prevrtuva ochi i sve sve sve. majka si. i toa taze majka, so tek na vreme kje nauchish da go kontrolirash stravot. daj si vreme ushte se adaptirate eden na drug. inaku da, se shtrekaat koga se mali.
те дрма пост породилна депресија,што е доста честа појава кај новите мајки.Имаш промени големи сега.Не си наспана,се ти е ново,немаш време за себе.Секогаш памти само едно а тоа е дека се е минливо ,се е само период.Имаш ли помош од некого,од маж ти,мајка ти? разговарај со маж ти за сите стравови ,зборувај отворено и барај си помош за дома. бебето е нормално да се штрека на нови звуци,сеуште е мн мало.И со очињата е нормално да шета сеуште нема развиени очни мускули. давај си самата храброст затоа што идат секакви моменти и мораш кураж самата да си даваш
Нормални се овие работи мајче. И штрекањето и со јазичето и не секогаш фокусиран поглед а и неспиењето. Јас се чудев од каде испаднала онаа изрека се наспав како бебе. Какво наспивање, моево ни ден ни ноќ око не затвараше. Остану смирена. Сите сме биле плашливи или несигурни на почетокот. Се е ново, нормална е таква реакција. Секој нареден ден можеби нема да биде полесно, но ќе биде подобро.
Фала ви премногу. Ме успокоивте малку. Имам премногу помош од маж ми околу домашни работи и грижата за бебе, свекрва ми ни праќа ручек и се испазарена храна... имам помош голема, а еве ме мене ко што не сум мислела дека ќе бидам... ми значи се што пишавте.. си давам храброст и си викам ќе е подобро наскоро и едвај го чекам тоа наскоро
Lele majki od pamet seizvadiv.Malata mi kakase sega I imasepo kaeto pomesani crni mnogu kako konci takvo nesto dosega ne sum videla.Vcera davav banana I krusa mesano doma si gi pravev...odsto se tie crnkite gi ima mnogu
Бананата е И јас првиот пат се извадив од памет така На секое јадење банана е иста песна, не се грижи.
Ohh leleee jadna jas udar ke me strefese pomisliv glisti nekakvi na prv pat.. ne sum davala banana taka do sega I znaci od toa e zadrug pat keznam.Fala majkicki drugo e kogati kaze nekoj sto veke znae. ❤
@Igle еве ме и мене иста песна , како јас да сум го пишувала постот се до точка исто освен за млекото што сме ние на ад. Ептен се паничам за се . Еве сега се испаничив пак од термофорчето му се направило како црвенко и тоа преку шпикозните , бодито и памперсот , а толку пазам се проверувам да не му е топло многу . Ви се случило ли вакво нешто ?
Hahaha kako da se citam jas,koga prv pat dadov banana slednata kaka bese tocno takva kako so crni konci,jas luda i panicarka se javuvam kaj majkami (doktorka) na rabota i vikam mamo malava ima glisti i taa ladnokrvna vika banana i dade i jas da ,e toa e ne se glisti a ti si luda mi rece i mi spusti telefon haha