Да ви се пофалам нас ни излезе запче Калиас моево почна пред да наполни три месеци да фаќа све живо и диво, што викаш и ќебе јаде,и играчки и лигавче и блузи џвака...Така да нормално си е. За јадењево ноќе незнам што ти сменило, ете некој кажа дека од тогаш треба да се почне и со друга храна,а вас таман време ви е. Моето уште си спие по цела ноќ, по 7-8 саати без јадење и се надевам дека така и ќе остане.Јас по одморена во живот не сум била
Леле Силк ајде нека ви се редат запчињата како бисерчиња бели бели најубави Многу рано кај вас никнало првото забче, гледам 3,5 месеци сте, ама пак нема правило, кај секое детенце е различно, кај некој порано кај некој покасно, така е. Како пројдовте од температура, нервоза, плачки и тие работи? Јас кај моето синче гледам последниве денови некако се што ќе стави во уста како нервозно да сака да гризе, дури и мене кога му се доближам со образот тој ја отвара устата, ме фаќа со двете раце онака со сила и сака да ме лапне хахаха и се нервира оти не може , леле смешки е цел, златце на мама А зајадењето не знам ни јас зошто е промената, оваа ноќ си спиеше по 4,5 саати и промрдува почнува да кенка и му ја ставам цуцлата и ја шмука ептен со сласт, што значи гладен е, па му правам 100 мл и спиејќи го јаде млекото и си продолжува, после 4 сааата пак почнува да мрмори исто со затворени очи, се врти само лево десно и пак му направив 100 мл и пак си ги испи и си продолжи и после 3 саата си се разбуди свеж, одморен и весел, а и јас оваа вечер се наспав малку фала Богу, другите ноќи се будеше многу почесто. И додека му сменив пелена додека му направив млекце поминаа 4 саати и сега пак не сака да јаде, му направив 120 мл мислејќи дека е гладен и ќе ги изеде, а он само 30 испи и почна да ја бута цуцлата, да се смее и да си игра и не сака, па ќе пробам пак да му дадам за пола саат ако не сака ќе го фрлам, ете тоа ме нервира многу кај Ад мелкото што не знаеш никогаш колку точно ќе испие и секогаш фрлам
Силк честитки за запчето,,,,,нека се редат бисери лигавењето и тоа што пика се и сешто во уста а најмногу рацете значи ли дека треба да очекувам и јас кај синми да искочи бисерче во уста и мојов е цел разлигавен не е гладен а рацете се цел ден во уста. За јадење пишав и погоре дека јаде 5-6 оброци по 150 мл , а искрено и јас сум сега наспана мајка станува за јадење ама е брз и брзо заспива.ОНа што го доживувавме до 40 дена сега е минато и се надевам дека нема да се урочам ....поздрав до сите .......
Jas so beblakov sega za sega imam eden problem otakako e roden- posle banjanje Otkako ke go izbanjame mu stavam banjarka I pocnuva da place,place,place dodeka ne mu oblecam bodi,togas se smiruva Place so solzi eve veke mesec ipol,probavme potopla soba,poladna,mu zboram dur go oblakam,tropcinja,se smiruva sekunda I pak Nemozam pomada da mu namackam,a go izmairam nisto
си сака да си се капи бебето неможиш ништо да смениш, син ми сеуште плачи кога ќе го извадам од вода.. пробај повеќе време да го чуваш во вода,сега е потопло јас така правам и некогаш не плачи ама некогаш многу....
силк честитки за првото запче, сите наредни да ви се редат како бисерчиња ние денес бевме на лекар ја примивме 2 доза од тие трите вакцини, па ке видиме како ке поминиме денес, минатиот пат имавме температура инаку за јадењето и синко мој ми забушава на моменти ама веке се навикнав ако му дадам 150мл еднаш, веке знам дека наредниот пат ке ми испие 90мл, па фативме некој ред, еххе инаку ние уште се храниме под саат со ад млеко, некако и тој се навикна така а и јас па ние полесно на двајцата инаку сме пораснале 11см, сега сме 61см , а тешки 7200 кг туку мамички ме интересира, вие јануарските од кога планирате да почните со дохрана, т.е со сокчиња и кашички, или мора да одма кај матичниот и со него да се консултирам а??? инаку ние си фативме веке еден месец има ред за спиење, заспива кај 20х, пиеме млеко во сон пред 00 часот некаде и продолжува така да спие до кај 6, па се преслекуваме, пиеме млекце, малку се гушкаме и го земам на спална и пак си спиеме до кај 9 саатот. ама пак затоа денски спие 2-3 пати по 15минути... а и синко цело време во уста ги има рачињата, ако не се рачињата тогаш е цуцлата лажачка
А и внука ми беше иста таква во вода прета се радува а ја извадиме вика детево не сме можеле да ја смириме ни откако ќе ја облечеме, а и ден денес еве ја 20 месеци и уште знае да заплаче после бањање, убаво ти кажа стефи најверојатно ужива да се бања
Фала девојки на честитките, да си видите и вие бисерчиња во устињата на вашите бебиња.Може е рано, има само 3,5 месеци ама така сакало да биде... Калиас, а да пробаш пред спиење да му дадеш поголема количина млеко? Јас на пример вака правам-во 20 саат и давам да јаде (пр.од 120-125 мл),значи и давам помал оброк (обично по 180 мл.пие) и после 20 ја оставам ,,гладна,, до 00. Тогаш така изгладнета пие по 200 мл. И си спие цела ноќ, од прилика од 00 до 7-8 саат сабајле.Ајде пробај така, направи поголем размак од претпоследниот до последниот оброк,и намали го претпоследниот па види дали ќе упали така.Ако нејќе и така,време ти е за кашичка некоја .Иначе со запчево немавме проблеми со температури, само многу нервози неколку дена. Вришење, лигавење, пикање свашта во уста,па купив еден гел за непцата и некако се потсмируваше. И јас не очекував кога еден вчера да пипнам и гледам ми грепка бело минијатурно запче. СимонаТино и моево плаче после бањање. Мислам дека децава почнаа да разбираат.Знаат што ги чека после уживанцијата во вода. Прво ладно ќе му дојде,па мачкање со креми и на крај најгадното ОБЛЕКУВАЊЕ. А толку им е убавко кога се голи и си мрдкаат...Моево бар на облакање се утепува од плачење, а почнува со плачење уште при само вадење од коритце...Ги разбирам, и јас едвај излегувам од када кога се бањам, ама срам ми е да плачам
Драга Силк и тоа го иамм пробано , му имам давано и 200 мл пред спиење ама тоа е, ќе се разбуди пак после 4, 5 часа така да залудно е. Ете синоќа пак не се разбуди, туку јас го разбудив после 7,5 часа за јадење, го испи млекцето во полу сон и пак си продолжи да спие/ Што знам, изгледа и ним им е како им дојде, не им е секогаш исто нит спиење ни јадење, нека се живи и здрави само па друго се ќе се издржи.
Женски абе како успевате да дадете 200мл???? Мене Лина ден денес ми пие по 120мл. Еве д=сега ни толку не испи, туку само 70мл едвај. А кашички си јаде и тоа убаво, по 200-250гр.
моето бебуле е за некој месец постаро од твоето и млеко и давам само сабајле кога ке стане и навечер пред спиенје и правам 210мл па колку испие испие али секогаш ми остава а имаме и три оброка така да мислам дека она се најадува со оброците што и ги даваш и не се секирај
Јас кога станува давам овошна каша, потоа наредниот е млеко (ама се помалку пие), па зеленчук(манџа и правам), наредно каша на Хипп(најчесто) од житарици или овошен јогур, така нешто миксам, па млеко за пред спиење(ова го пие цело) и млеко во текот на спиењето(најчесто накај 06-06:30ч , и ова го пие цело). Па според ова незнам дали еден оброк треба да исфрлиме или да и го заменам со нешто.
Абе и јас еднаш до двапати ми се има десено да посака да испие 200 мл млекце, ама многу ретко е тоа, еден период пред 1 месец мислам беше, ми пиеше по 150 мл на секој оброк,неколку дена по ред, после тоа ми смени и не сакаше ни 120 мл да испие, едвај, од 120 пола ги испие и другата половина не сака за жива глава да го испие, што не му правам ама кога не сака и не сака , тоа е. Сега веќе 1 недела пак си почна да си јаде по 120 мл, т.е. да си го испие цело без да остави ниту 1 капка. Ми мења по 100 пати , многу е непредвидлив, што дете ќе беше јас не знам
калиас пробај сама да му воведиш некој ред, верувај така ке тие полесно.мене сите ми викаат шо туку му даваш под саат на детето млеко, ама мене ич не мие гајле затоа што така се навикна и сега ни е мн полесно. му давам некаде на 3-4 саати по 130мл ( така му доага на хуманата) некаде пред 20ч му давам исто 130мл и дури пред 00ч му давам во сон 170мл, и си спие досабајле. јас овај ред со бебушко го терам веке долго време и ете не ми сменал, а претходно и тој само менуваше е сега во меѓувреме му давам и чајче ни се фака на ден околу 150мл, на 2-3 пати , а вода пиеме мн ретко исто пробај да го заспиваш во исто време , јас секоја вечер го оставав во креветче и му ги пуштав играчките му свиреа и така си заспиваше на почеток, а сега кај сакаш остави го штом дојде 20- 20 :30 ч сам си заспива
И моето плаче ден денес, а имаме 4месеци, јас после секое банање когај ќе почне да плаче му ја давам цуцлата и се смирува и нема плачење
Здраво мамички. Сакам да Ве прашам за совет. Когај почнавте со дохрана на вашето бебе т.е со кашичиња? Моето бебе има скоро 4 месеци и јас почнав да му давам кашичиња, бидејќи само млекото не му стигнуваше, плачеше цело време, ќе цица по 30 мин. после 10 мин. сака пак да цица и почнав со кашичиња. Родено е 4.500, а когај наполнивме полни 3 месеци имаше 7.500. Би сакала да ми помогнете како со кашичињата. дали да му давам и друго, и сл. Сега јаде кашиче, цица, пие чајче и вода, само ова. Ви благодарам.Поззз
Cacush ne sum mu dala cucla uste,bas sekoj den se mislam dali da mu dadam...a stvarno ima potreba nekogas Ne mu davam si vikam posle treba da go odviknuvam...I toa se nervozi Mislam deka kaj I da e,ako ne prestane dodeka napravi 2 meseci(sega ima mesrc ipol)ke moram da zemam
Ах, да се фаќало така лесно цуцла. И јас си мислев така, што ќе и е цуцла, ама кога почна цицето да си го смета за цуцла што не пробав да фати цуцла, ама не сака. Еве сега дека е потопло сакам да и дадам малку водичка, ама не знае да пие ни од шише со цуцла, ја џвака цуцлата и си игра со неа. Ќе имаме проблем со пиење од шише, не знам дали ќе се научи или ќе треба уште од мала со чашка да и давам сокчиња и вода.