@Poppins и ние пуштаме клима пола саат пред бањање да се затопли . Ладничко е на вечер , еднаш дури вилицата му се затресе и сега ми е страв да не настине , обавезно пуштаме клима . И после бањање потопло го облекувам .
@danichap имало некои ламби-греалки за бебиња за кога ги бањаме ;пресоблекуваме ама тука во мк незнам дали ги има .
Ги гледав и јас. Требаше фиксно да се прицврсти над комодата за пресоблекување...ама некако се мислев јаки да не се, не се решив.
После бањање сушиме косичка само со пешкир и капче одма ставаме. И кај нас залади ама брзо го облекувам и уште не сум приметила да му студи. Инаку со фен и јас дував на почетокот кога се роди, исто ладничко беше и тогаш. Туку јас друго ќе прашав, до два месеци на малото еднаш до два пати на ден му давав дохрана ад млеко, пиеше нормално од шишенце. Откако прекинавме со ад, до скоро време шише воопшто не сме користеле. Сега водичка или чајче да му дадам не можам никако, шише не сака да види, му се гади од самата цуцла не ни пробува што му давам. Нема шише што го немаме дома. Со лажичка ајде некако водичка давав, сега се дави не знам на ова мое дете вода како да му дадам да пие. Инаку цуцла лажливка има и ја сака нејзе... Што би ми препорачале?
Да ве прашам , како ги перете новите плишани играчки ? На рака или во машина ? И колку да е температурата на водата за да не се расипат
Овие ми ги препиша ако го дојам и со ад а ако е само на ад имам и други бидејќи повеќе цица му давам од овие д3 се само
Majki na mojava dolnoto levo zapce izgleda ke I izleguva.Ima raspukano malku I se gleda belko.E sega sto gi mackate za ublazuvanje na bolka I ceskanje, I kupiv glodalki no mn e nervozna ovie denovi izgleda od zabite I e.
Malata e 3 meseci,samo na doenje.Ne bese kakana 5 dena i odkako se iskaka eve veke cela nedela kaka posle sekoj podoj 5-6 pati dnevno,stolicata i e potecna,zolta,so sluz.Isto,mnogu i krkorat crevcata koga cica.I davam probiotik no nema podobruvanje.Da naponemam deka si e vesela .Ve molam za vasi slicni iskustva i sovet
повеќе од четири обилни каки да не се. ако се по малце не е проблем и мојот така какаше од млекото. ако не ќе ти препише педијатар линекс џуниор мада мислам нема потреба сеуште, може и се чисти дека немало какано
Добар ден денес по свежи наспани синче се будеше само за јадење полека си викам дека грчевите се смируват е сега многу му кркорат цревата нормално ли е
Извенете ако не е за оваа тема прашањето,ама ми треба совет. Дало некоја од вас користрла Канестен маст или вахиналети додека доела? Утрово осетив чешање и пецкање па не знам дало смејам да користам?
Однеси го да мерат билирубини во крвта. Мојот до 3 месеци имаше продолжена жолтица, ама редовно одевме на мерење и една недела го носев на фототерапија.
И моето до 40 дена имаше жолтица, ваѓај го на сонце по пола саат, сега е убаво сонцето не е многу топло