Мајки бебуш трет ден ми се буди со затнато носе, ставам физиолошки и подобро му е, веднаш му се пушта носето. Преку ден ништо не му е, од што така? И што мислите колку е паметно утре вакцина да примаме?
Искуство со малтофер капките ? Како ги дозирате и кога ? И дали се даваат со витамин ц . Ќе одам после да прашам педијатар , но пак да прашам и тука за искуства . Хемоглобинот е 10.5 од 11 до 16 се реф. вредности .
Може му сув воздухот во шросторијата каде што спие па затоа се буди со затнато носе или 6баво провретрија собата каде што спие бебето птед да го легнуваш или отвори прозор на кипање ако можеш со спуштени ролетни колку да кружи воздух па затвори го во текот на ноќта
Направи му крвна слика пред вакцината. И кај нас беше исто за последната , кога излезе кс покажа покачени леукоцити па ја одложивме.
Мојата е рачна на Авент, инаку и јас пијам чај но изгледа стварно немам доволно бидејки откако ќе цица после кратко време плаче и е гладен, а 1 / 1ипол саат сум го доела со прекини, бидејки задремува. И друго.. приметив дека кога цица повеќе ми повраќа.. прво си викав да не е вишок ама дефинитивно не е.. за чола саат после тоа 100мл испи.
Maјки дaли нa вaшите бебушки им биле препишaни кaпки зa очи NEVANAC? Денес ги зедовме бебињaтa домa, и нa девојчето и беa препишaни овие кaпки. Читнaв нa нет нешто зa нив, не ми се свиѓaше бaш што пишувa,a пa си реков дa пишaм тукa дaли некојa мaјкa ,имa искуство.
Ринопатија,а во некои крајни случаеви и слепило.А гледам дека реагира на светлина,ги затвора веднаш очињата.
A da ja odneses na doktor kade sto ke mozes da razgovaras. Stoznam vaka mi e nekako.. moze ke bide ista i dijagnoza i terapija ama sepak
Ни закажаа очен преглед наредна недела.Овие капки биле за недоносени деца,и во упатството пишува,но сепак не сум мирна.
Мајки имаме два и пол месеци и сме на ад. Сакам да почнам да и давам пробиотик дали смеам и како да и го давам во млекото или со лажичка?
@iki26 сигурно 1 преглед имаат поминато во болница од др .татеши . Штом кажал он да давате капки не се секирај воопшто . Давај ги да не биде полошо не дај боже. А за 1 недела може да си биде се супер со очињата и ќе ви ги прекине .
Dadi so lazicka da bides sigurna deka e vneseno, a na nea moze da nema.nisto a moze i malce mleko da ima
А зошто ви ги препишаа? Имавте проблем со очињата или бевте чисто на рутински преглед и колку месеци сте?
Денес од болница излегоа и на картончето пишуваше да и ставам од капките,немаше објаснување зошто. Инаку гледам си реагира на светлина и се. Ќе видиме другата недела на преглед.
Епа и ние кога излегивме од болница ни дадоа тобрекс капки една недела да ставаме а потоа маст истотака тобрекс и таа ја стававме максимум две нефели само навечер а сеа очињара ги чистиме со физиолошки раствор, дека и моето е предвремено родено
Majki dali vasite mali koga ni rastea prvite zabcinja navecer placea koga se budea I ne spiea.Nas ni se pojavi prvoto zabce ni zirna malku I ovie denovi preku nok e mnogu nemirna