1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    17.975
    Па не знам од кога треба. Моево од месец ипол почна да ја држи постабилно. А какви вежби се прават? Јас ја ставам повремено на меше. Исто така многу е важно кога го држиш бебето да не му ја придржуваш главата (нема да му падне, како што викаат старите :D). Ако му ја држиш тоа ќе стане мрзеливо и ќе очекува поткрепа.

2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.290
    Допаѓања:
    226.848
    Никакви вежби не му правев. До 40 почна сам да ја држи главата.

3. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    17.975
    Мамички, на бебушка моја и тече носето, т. Е не и тече туку како затнато и е. Ставам физиолошки, вадам со аспираторче и педијатарот ми рече да и давам витамин ц за деца пола таблета. Нема штета од тоа? Инаку 2 м сме.

4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.290
    Допаѓања:
    226.848
    Земи капки на Пико. Многу попрактично ти е.

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.727
    Допаѓања:
    40.115
    Мамички да ве прашам за искуство, можеби некоја имала слично вакво. Малата имаше на обравчето од внатрешната страна полип, во болницата ја прегледа максилофацијален хирург, кажа не е опасно ништо, не ѝ прече во цицање и за 2,3 недели да одам кај него да ми даде упат за во клиниката во Ск, за да ѝ го отстранат. Но овие 2 дена гледам дека ѝ го нема полипот, беше жолто топче, а сега нема ништо. Дали е можно само да се повлекло?

6. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Пико Ц капки или на бејби витал -поевтини се од пикото, и со малку водичка или чајче давај и, не и ги давај директно кисели се па се засркнуваат.
    kiki.jpg babyvital_vitaminc.png

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    831
    Допаѓања:
    8.451
    Мамички денес кога го пресоблакав синко забележав во изметот како слус ( како мрсул личеше) многу се загрижив. Имала некоја од вас вакво искуство или да одам одма не лекар. Јас денес добив дијареа и имам нагони на повраќање а дојам, што смеам да пијам од лекови за побрзо да ми помине и дали преку млекото можам да му ја пренесам на бебето

8. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.215
    Od kolku meseci moze da se davaat ovie kapki? I kade gi ima da se kupat?:hug:

9. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    22.090
    Мислам дека тоа се шлајмови и велат добро е ако детето ги искакува.

На barby му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.712
    Допаѓања:
    5.678
    шлајмови се тоа добро е си ги исфрла преку каки ..
    ја бев исто ко тебе до вчера еве и денес иам нагони ама диареа нема и лимони цадев пиев чај од нане и парацетамоли .. иначе пази што јадиш касни банана двопек за диареа компирче варено .. јас имав дома и компот од трнки и сокот го испив мн делува за тоа и исто има лажичка нишесте или густин да разредиш во едно филѓанче вода да испиеш за диареа мн ефикасно.... не би требало ништо да се пренеси мајчиното мл ги штити само избегавај да му дишиш и ако денес продолжиш утре јави се и на лекар види препораки од него ..

На barby му/ѝ се допаѓа ова.
  11. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.334
    Допаѓања:
    19.762
    Бебенцето за една недела ми прави 3 месеци, последниве 2 недели приметив рачињата ги става во уста постојано не е гладен кога ќе му понудам, а рачињата мислиш ќе ги изеде. Исто така многу гуга постојано и многу прета не се издржува во раце да го држиш. Дали можеби ке почне да вади заб или периодот му е таков?

12. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    831
    Допаѓања:
    8.451
    И мојот е исти и баш тој период почна, сега сем 3м и 10 дена, рацете цели ги пика во уста и ги шмока со сласт, се лигави, мрда со раце и со нозе како да ќе полета, не седи мирен ни 5 минути. И јас мислам дека е мпжно да излага заб ама па рано е многу

На VDT2906 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    пико ц ги има секаде 300 денари се, а другиве се околу 150-'60 ги нема во еурофарм а во другиве ги има.
    јас ги давав од 2ипол месеца но може и порано.

На Надежна му/ѝ се допаѓа ова.
  14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.100
    Допаѓања:
    328.693
    не е заб туку орална фаза која почнува од третио месец кај сите бебиња

На LiliBoz, Lolipop23, VDT2906 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.215
    Oooo super,nie sme 7+ pa se mislev da i zemam nesto za zimniov period da prima vitamini nesto povekje.Ti blagodaram :*

16. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    чим сте поголемки можеш да даваш и мултивитамини, ние имаме користено на baby vit од health aid -650 во зегин ги нема, и на пико имаме користено пико-мултивит околу 350 беа чинам.

17. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    A zosto od tolku mali gi klukate so vestacki vitamini?

На Mari-Ja, Lolipop23, sofi2107 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.712
    Допаѓања:
    5.678
    ваљда затоа што секоа мајка си има свој пристап и ред на воспитување и третирање на бебчињата за исхрана витамини и сл.

19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.100
    Допаѓања:
    328.693
    мене педијатар до годника никако не ми дозволуваше да давам ништо.Често прашував за витамин ц ми викаше НЕ.Ке си зема се што му е потребно со соодевтна храна.Еве ја едната 3 другата 9 години никогаш ништо не пиеле од мултивитамини.Не дека немам купено,сум купила и на крај пак не давав.

На Mari-Ja, iki26, victoria и 2 други им се допаѓа ова.
  20. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Витаминот Ц го пиеше со сирупот за железо, мултивитамините беа препорачани од педијатар за апетит и за имунитет. Фала му на бога 14 месеци ни една настинка немаме.
    @joy1 а што кога детето не ти јаде како ке ги внесе тие витамини, мојов и на глава да стојам фали уште за да јаде ко што треба, хгб нонстоп низок , зашто не јадеше ко што треба. Сега жими што почна да пројадува асално витамини му давав кога беше помал сега му давам маџун и аронија за имунитет.

На Poppins и TheSecret им се допаѓа ова.