Јас му го давам еднаш наутро во млако млеко. Нема грчеви,џабе фрлив пари за инфакол,колиеф и колипрев.
Мајки , како што имам спомнато во еден пост моето бебе кое е 40 дена почна да повраќа многу често и вчера му го сменив млекцето од хипп комбиотик на аптамил АР (против повраќање) и еве од вчера нема повратено, само еднаш му излезе малку млекце од устата додека лежеше,но тоа беше многу малку и не го сметам за повратено. Е сега денес од сабајле имаше поводна кака од било кога, по боја беше жолта и имаше многу малку зеленко, некоја точкичка само. Незнам дали вака изгледа дијареата кај бебињата и дали може од промена на млекото да биде или се работи за нешто друго? Исто да напоменам дека каката имаше многу јак и лош мирис. А и бебе веќе 3-4 дена ми е многу плачлив, несака да лежи во кревет, многу се грчи и р'жи цело време и на крај се расплачува и морам да го земам во раце. А претходно беше многу спокојно бебче кое само за јадење се будеше и кога го фаќаа грчеви заплакуваше. Загрижена сум, незнам што му е
@Seduction изгледа се појаки грчеви . А каката сигурно е од млекото . Јас пред 1 недела кога почнав чајче да давам каката му беше помека и имаше малку зеленкасто . Но другиот ден си беше нормално .
Мајки дали користите освежувач на воздух во собата каде што спие бебето. Јас почнав да го пуштам парното помалку и приметив како да му се затнува носето.
Мало е уште. Се е нормално. Пробиотик давај му. Според мојата докторка за таа возраст био гаја е најдобар. Ако продолжи така столицата ќе мора млеко да смениш. Ама може и од појаки грчеви да се јавува така. Топло на меше, пробиотик и евентуално чајче и мислам дека ќе се среди.
Може е од воздухот дека е посув кога е потопло дома можеш да си земеш освежувач или можеш на парното да ставиш ако е изводливо сад со вода така ќе ти се навлажнува воздухот.
Само што го сменивме млекото, се надевам дека нема пак да треба да го менам бидејки му престана повраќањето. Иначе му давам био гаја и плус еспумисан за грчеви а и чајче на бекутан. Досега од хипп му беше тврда столицата и сега наеднаш стана течна Се надевам дека не е нешто страшно.
Здраво мајки, ве читам редовно. Мојата малечка е 3 месеци и последните денови цица и потоа поврака некогаш и по два пати ама не многу обилно. Не знам дали многу јаде, јаде само од една града, ставаше овие два месеци по 1200гр месечно. На контрола сме за две недели па сакав да ве прашам за искуства. Поздрав и убав ден
Сигурно е прејадена затоа ти повраќа ,мислам дека немаш место за грижа пеперутка ,и моето синче цица само од една града и понекогаш знае да поврати и неколку пати од што е пренајаден .
По колку часа ви спијат бебињата? Ние сме 17 дена, а спиеме по околу 20 часа на ден, само за цицање се буди.
Majkicki mi treba mislenje. Utre imam obvrski cel den nema da bidam doma malava za cetiri dena pravi sest meseci. AD mleko mora da ostavam da I dadat.E sega dali da zemam 2 ili 1 dali ke mu steti dvojka bidejki ne e tocno sest meseci, ako ne bi zemala poveke dvojce za da go iskoristime I drug pat no ako nemoze da dadam ke si zemam 1.
@forumce Уживај и одмарај додека бебе спие, нормално е да спие по толку часови уште е малецко еве нешто околу тоа читни си: За време на првите месеци на животот, бебињата спијат секогаш кога се уморни. Вие тука не можете многу да промените. Кога бебето е уморно ќе спие, а ако пак не е уморно тешко дека ќе можете да го успиете. Шаблонот на спиење кај новороденчињата многу се разликува од оној на возрасните. Во првата недела од животот бебето просечно спие по 14-18 часа дневно. До крајот на првиот месец ова време се скратува на 12-16 часа. За разлика од возрасните кои имаат подолг циклус на сон, спиењето кај бебето просечно трае по 2-4 часа, понекогаш и помалку.Бебињата имаат многу мал желудник, што значи дека можат да примат мала количина на храна, а млекото е лесно сварливо. Тоа во пракса значи дека Вашето бебе ќе се буди многу често за да го нахраните. Дури педијатрите препорачуваат ако бебето не се разбуди во рок од 3-4 часа, вие самите да го разбудите и да го нахраните.
Мајки понекогаш бебе има зелено жолта столица. На пример еднаш во денот или на два дена се јавува една таква столица, а останатите се златно жолти. Секоја пелена ни е какана инаку. Бебе е 1 месец и некој ден. Не е гладно, за настинато се плашам да не е? Ист е како секогаш нема промени. Само грчи со носето ама така од почеток. Дали има место за паника? Зошто би можела да биди таква столицата?
Мами еден совет. Бебе е 3 и пол месеци. До сега имавме проблем, какаше еднаш на пет дена. Денес пак се искака 4 пати, но составот на каката е сменет. Цела е како со мрсули. Од што би можело да биде. Само на доење е. И дали смеам да дадам нормиа пробиотик, или да купам биогаја. Вака нормално се однесува и си цица, само пред какање е раздрзнет, плачлив и се стега.
Cim ne e gladno i bolno, ne mu se sekiraj mojot mn cesto imasw pa nisto ne bese, normalna pojava e kaj deca na ad. Za samo na majcino ne znam. A preku nosot znaes se cisti od plodovata Davaj probiotik, bilo koj. Biogajata e popularna poslednava godina, mnogu jaka promocija imaat
Си го исфрла секретот од носето преку изметот и тоа е супер не му се секирај подобро така отколку преку носе
јас нарачав од дормео. и од климата се суши воздухот па ќе го вклучувам. исти сме, настинати и секоја кака е таква. се слушнав со педијатарот рече зошто се чисти
јас од дормео не сум ич задоволна.Го имам тој во вид на јајце.Ниту влажни ниту прочистува само бучи мн гласно