Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @eli25 јас за ова се мислам , ај ако има искуство некој да каже дали е добро http://bebesupermarket.mk/?p=17445
    Од топ шоп не сум видела , колку е?

Инаку сакав да прашам , страшно ми паѓа косата , цели прамени , незнам дали е нормално до толку :worried: и колената ме болат многу , се мачкам една маст ама не поминува , посебно при станување мислам ќе ми се скршат;(

2. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    9.470
    Ako dois normalno e da paga tolku kosata. I mene mi pagase na pocetokot, posle nekolku meseci se stabilizira.

На LanaDelR и ada21 им се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.926
    Допаѓања:
    203.182
    @ada21 опаѓањето на косата е сосема нормално кај сите мајки некаде околу 4тиот месец после породување, испаѓа сето она што не испаднало во бременоста. Ќе се нормализира, наскоро и нова коса ќе имаш.

@TheSecret не е поврзано со доењето. @ada21 не дои колку што знам. Мора да испадне вишокот коса, кај сите, без исклучок, независно дали дојат или не.

На Ano и ada21 им се допаѓа ова.
  4. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    9.470
    Neznam, mene taka mi kazaa, deka dojam. Kako i da e ke se normalizora so tek na vreme pagjanjeto

5. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @Annath @TheSecret не дојдам на ад млеко сме . Ама овие денови ептен ми паѓа , ќе земам и некој шампон против опаѓање.

6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.926
    Допаѓања:
    203.182
    Да, сите веруваат дека е од доењето. А не е, се нормализира балансот на хормоните, и мора да испадне сиот вишок коса која во бременоста не опаѓала воопшто кај најголемиот број жени. Таа појава се вика ефлувиум. Мене и со првото и со второто ми опаѓаше интензивно во периодот од 4-9 месец, со тоа што со првото ја скратив косата, користев Фитовал шампон и пиев Фитовал капсули. А со второво ништо посебно не правев, па ми се стабилизира, не ми опаѓа како претходно. Ако беше од доењето, косата ќе опаѓаше за цело време додека трае доенечкиот стаж. Јас уште дојам, а не ми паѓа.

На eli25 и TheSecret им се допаѓа ова.
  7. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.992
    Допаѓања:
    13.775
    Не дојам, а ми паѓа многу, дури страв ме фати еднаш. Па сега ја скратив бааѓи.

8. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.193
    Допаѓања:
    124.711
    леле ада коленава ко стара ме болат:( неможам да станам. нз зошто.... тој од дормео го начекав на попуст 1990 и нарачав 2 еден за спална еден за дневна. ми го подали другарка па ќе споделам искуство. маж ми ме искара зошто поубаво било со јонизатор, како тој што го постира. така да едниот дормео ќе се сели кај мајка ми а ќе барал со јонизатор да земе :( (дупол трошок, ама женска глава). земи го тој не се мисли супер цена има.

На ada21 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @eli25 и тебе ли те болат , леле незнам од што е ова и зошто болат, при станување посебно , мака си мачам ;( белки ќе помине само од себе .
    Ај штом велиш дека тој со јонизатор е подобар тој ќе го нарачам . А дормеото ефтино стварно, баш сега отворив да го видам . Сега кога ќе поченеме со греење си треба вакво .

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Peperutka-bt

Peperutka-bt Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.097
    Мајки денес сум психички капната, малечката цел ден е плачлива, не знај што сака, не можеше да заспие па ја шетав во количка и на крај заспа пред ручек.
    Попладнево пак плачлива и кенкава, заспа на града дури јадеше два пати. Сега спие, ке видиме до кога.
    Не знам дали е поднастината или се рсботи само за скок во развој.
    Освен што кива понекогаш нема други знаци дека е настината.
    Ако е скок во развој колку време трае?
    Иначе е полни три месеци.

11. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Мајки се извинувам што упаѓам вака.
    Се сомневам дека бебе има морбили.
    Сега го приметив дека е исфрлан по градите и мешето. Исто и главчето. Највеќе кај очите и позади уши.
    Темп моментално нема. Ама во саботата и неделата имаше, мислев дека запче е. Не беше висока 37,5.
    Незнам дали да го носам сега на детско??
    Ако има соодветна тема упатете ме таму.

12. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.884
    Допаѓања:
    34.307
    Можеби е вирус зошто и ние пред месец дена три дена тт и потоа осип по телото имаше.

13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Можеби се работи за розеола, баш како што опиша прво имаат температура, па осип по ден-два се јавува ситен. Честа е кај бебињата, бебешка сипаница ја викаат.

Да надополнам дека трае неколку дена осипот, и нема последици, ама нека го види матичен бебето поради ситуацијата со морбили, да се исклучи таа можност.

На НаталиЛили и TutiFuti им се допаѓа ова.
  14. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    22.097
    @ada21 , @eli25 и мене ме болат многу колената , особено кога станувам и првите неколку чекори додека ги направам.Незнам дали смеам да мачкам со нешто , а и незнам од што болат.
    Мене и грбот ме боли , ама тоа веќе знам од што ми е , од нишкање и држење бебе

15. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @V.odolija испадна дека на сите не болат ;( и кај мене исто првите неколку чекори и при станување .
    Ако доиш мислам дека не може да мачкаш ништо , а и џабе јас мачкав ама не поминува. Мислам дека имаше некои витамини за зглобови , треба да прашам.

На V.odolija му/ѝ се допаѓа ова.
  16. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.475
    Еве прочитај искуства и совети на таа тема
    https://forum.femina.mk/threads/Сипаници.9844/
    https://forum.femina.mk/threads/Епидемија-на-морбили-мали-сипаници.5861/

На НаталиЛили му/ѝ се допаѓа ова.
  17. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.734
    Допаѓања:
    40.137
    Колената не ме болат мене, туку половината. Кога сум наведната додека се исправам пола час мине. Како некоја стара баба сум.

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Не да ме боли ми се плачи не можам детето да си го нишам

На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Figit

Figit Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    63
    e
    здраво мајки. мене ме болеше само едното колено и малата ја дојам исто така се мачкав со маст волтарен се вика само незнам дали ја има македонија па после 3,4 дена ми помина

20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.193
    Допаѓања:
    124.711
    и мене ми одбива . ако е мое измолзено во шише пие иначе јок. па така преминавме само на доење. денес сме на мерење. а од каде знаеш дека е гладно? може му е доволно твоето па затоа одбива дохрана:)