Многу е индивидуално, мојот пример какаше на секој подој, дури доеше во исто време полнеше пелена. Ист е и сега на 2 години, брз метаболизам. Има бебиња што имаат столица на преку ден, два, а на мајчино млеко дури и до недела велат педијатрите дека е нормално да нема.
исфрлај ја полека... и јас бев со силиконска на левата, кога беше посмирен му давав без и ја фаќаше ама подолго време му требаше. или на сред подој тргни ја па види веќе е голем ќе фати. се одмолзував ретко , кога подолг период немаше да цица. ама знаев и после подој ( немаше млеко чисто за стимулација , кратко време)
Дали некој имал лошо искуство со Малтофер капки? Вчера прв пат ги дадов (2 месеци), цел ден плачеше, не можевме да го смириме со ништо на крај вечерта ги поврати и се смири..
Ќе одиме сега на бања и ќе го бањаме 5+ е малиот. И порано да одевме ќе го избањав. Само во нашата чудесна земја никако дете во базен. По странство часовите по пливање за правилен развој на децата од раѓање, светска здравствена организација не знам како не ги забрани од толку бактерии и разболени деца...
Малата некако ми е многу вознемирена. Цела ноќ преткаше со рачињата и ножињата, како да ја мачи нешто и испушташе некакви звуци. Вчера дали саат време спиеше, ја ставам на града ќе цица и заспие, а штом ја префрлам во креветче ќе отвори очи. До утре точно 3 недели сме.
Ама во странство е друго, кај нас е друго. Не се баш познати по чистотата, зборам за спа центрите и базените. Кога возрасни од спа центар фатија бактерија, што останува за бебе. Инаку си има спа центар за бебиња само, но малку соленки им се цените.
Ти благодарам на одговорот. Ќе пробам денеска ќе почнам да пијам компот, се надевам ќе и помогни. Ќе ти пишам дали ќе ни помогни. Поздрав и убав ден.
Muabetot mi e za pedijatrite kaj nas koi vikaat nikako! Ne prasuvaat ni kade ni kako. Tuka za obicni bazeni kazuvam so termalna ili zagreana voda. Javen bazen vo sred grad, vezbi za novorodencinja dva pati nedelno ima. I veruvajte prepolno e. Bas imase diskusija za ova kolku e higienski za mali deca, pa inspektorka bese viknata vo emisijata i fino objasni, dva pati nedelno primeroci od vodata se nosat na ispituvanje. Veruvajte na nikogo ne mu se isplati da zatvori cela banja, bazen, voden park itn, taka da site i te kako vnimavaat na higiena, slobodno banjajte gi decata. Veruvam sekade e taka bez na olimpiski i karpos...
Државава ни е каша попара, хигиената во базените им е задња рупа на свиралу, верувај. Од толку политика, нема место за друго. Побезбедно ми е во Охридско езеро да ги бањам децава, е до толку. Инаку и јас сум за пливање од бебе.
Не се секирај не е вознемирена тоа е нормално да си прета така и да испушта звуци сите бебенца прават така, како што ќе расте се повеќе ке мрда и ќе гуга го распознава светот околу себе.
Малата за два дена ќе направи 3 недели, чајчето на хипп не ми го пие па дали може да давам чај од камилица?
Majki sakam sovet od majkite na zenski bebulinja.Znaci me interesira znam za maskite deca deka kurinjata ne gi otvarale no sto e kaj zenskive. Jas pri sekoe banjanje probuvam taka so vodicka da I minam poleka no nekogas I zabelezuvav vcrveneto, kako ni gi cistite
Најубаво прашај си во Аптека да ти предложат некој чај освен овие тие бар знаат подобро што може да се дава на толку мало бебе
Каков ким давате ? Јас имам обично мало пакетче како зачин што се продава, може ли од тој да се направи чај ? И освен за грчеви за што друго го давате чајчето од ким?
здраво на сите! имам едно прашање и си реков тука ќе пишам, доколку бил некој во слична ситуација може ќе знае да ме посоветува. Живеам во Германија и треба да се породам кон крајот на јануари. Мажот ми ќе си доаѓа скоро за Македонија, и сакав да ве прашам дали имаше некои работи што си ги купивте во Мкд а тука ги нема, и ви беа многу корисни на почетокот? Например креми, облека, некои видови на пелени? Фала ви!
Nisto ne ti treba od makedonija se sto ti treba ke si najdes i tuka jas pred dva meseci pred da se porodam si dojdov vo germanija i nisto ne kupiv od tamu tuka ima se sto ti treba.pozz Имам едно прашање бебушка ми е два и пол месеци дали е нормално ножината да му крцкаат кога ке ги движи не многу али слушам понекогаш.ве молам за одговор На контрола сме за една недела неможам да дочекам до тогаш