не ,нема врска ти ако сакаш пробај со обична крупна сол ,таа секако ке се стопи во водата.Само пази на очињата,може да лути
Jас ја користам истата. Стои само дека е за надворешна употреба и да не е на дофат на деца, нема ограничување за возраст. На опаковката, а и упатствата, стои дека е за осетлива, преблематична, иритирана или кожа со неуродерматитис. Не стои за инхалација. Јас ја користам поради осетливата кожа, барем кај мене немало влијание на дишните патишта. Од детскиот оддел на дм има уља и сол кои се со екстра назнака за дишните патишта ама повеќето се после третата година.
Да, таа. Точно, за бањање е. Само секаде стои околу нега на кожа, не и дишните патишта. Јована не би имало зијан, пробај си. Само сакав да споделам дека тоа не и е првичната намена на оваа сол. Постои сол со есктра назнака за дишни патишта, ама за поголеми дечиња е таа.
можно е. ама со оглед на тоа дека и на бебиња се даваат солени капки за нос ,горе доле и ова има сличен ефект со таа разлика што не ставаш директно ништо во нос.Солтта е лековита во секој случај за мн нешта јас одамна ја користам,негативен ефект немало
Се сложувам, негативен нема. И јас моиве ги имам бањато со оваа сол. Јована таман ви е возраста ако сакаш да пробаш.
Мајки, веќе 24часа сум со температура околу 38+/-. Пијам парацетамол на секои 6 часа и се намалува неколку саати, па пак од поново. Син ми има 18дена, го дојам. Можам ли да му наштетам со доењето. Воедно, пред една недела имав мастит и едвај со масажи, молзење и ладни облоги ми помина. Исто и тогаш качив температура и имав јака треска. Незнам сега од каде оваа температура, има ли врска со доењето, бидејќи јас во животов мој само еднаш имам качено.
Нема штета за бебето ако го доиш. Температурата најверојатно ти е повторно од градите. Пробај пак со масажи и облоги со зелка. Не сакам да те плашам, ама ако градите ти се во ред тогаш не е лошо да појдеш и на гинеколог, температуратурата може да биде и знак на не е убаво исчистена матка, т.е. заборавена постелка.
А ако нешто не е во ред, зарем нема некоја болка да чувствувам? Нели би имала порано некој симптом, а не сега по 18дена. И јас се иаплашив искрено, ај да видам и утре како ќе биде, па идам на доктор.
Пред да те испуштат од болница те гледаа ли на ехо? Со крварењето имаш ли проблем, да е пообилно или да мириса непријатно?
@Lolipop23 не ме гледаа на ехо, а крварењето не ми е константно. Крварев по малку првата недела, после престана па пак се појави на ден два темна крв. Баш вчера пред да качам температура прокрварев, еве денес немам ништо. И нема никаков непријатен мирис. Инаку се породив царски во Систина.
На ехо да гледаат пред да излезеш од болница??? Никој не ме виде дека ни ништо. Може зависи до болницата, ама на клиника НЕ
Ни мене во Систина не ме видоа на ехо. Ама не е лошо да појдеш да ти направат едно чисто да исклучиш да не е некоја постоперативна инфекција, нека ја погледнат и раната.
Во Чаир сите не гледаа на денот кога не испуштија. @Annah87 при вакви случаеви сум читала дека обично има пообилно крварење, дури и парталчиња, непријатен мирис и сл. Не сакав да те исплашам, следи ситуација, провери ги градите и ќе одлучиш што да правиш. Се надевам се ќе биде во ред.