Денеска докторката ни рече дека главчето “паѓа” повеќе на десно. Така некако го држи малку навалено. Ми рече дека мускулите се така развиени и до мали вежби секој ден ќе се корегира. Дали има некој слично искуство? 3+ сме.
Ние имавме исто , одевме на масажи кај физиотерапевт и за две недели се среди. Ништо страшно само ќе треба масажички и вежби.
Како што ти пиша и членката погоре, поголем дел од денот бебе да е на стомак легнато. Најправилна и најубава вежба за вратот, раце, грб и стомак.
@Mia.milicka ние сме со таков проблем , ќе го ставаш почесто ма стомак , спиење на спротивната страна (ако несака ќе земете перница за да го потпира и да неможе да се сврти ) и кога му мафташ со играчки, тропалки исто нека биде на другата страна Мајки ние сме со затнато носе веќе 3 ден , го носев , педијатарката рече не е ништо да купиме овлажнувач и да му го чистам кога е ептен затнато не мн често. До вчера секретот беше проѕирен , а сабајле како жолтеникаво. Некаде читам дека може да е бактерија , да го носам ли пак за брис ? Искуства ?
Можеш и сама да му земеш брис за да не го носиш. Ќе си земеш стапче од аптека, нежно ќе поминеш во носната шуплина и право назад во тубичката. Стапчето да не дојде во контакт со ништо друго само носна шуплина. 2-3 часа трае брисот.
@LiliBoz фала ти на совет , подобро така да не го носам бидејќи има сега мн болни деца . Се надевам не е бактерија , некаде пишува дека при крај на настинката кога носот се одзатнува може да биде жолтеникаво . Инаку така е супер расположен , активен , си јаде без проблем . (Полни 3 месеци и 11 дена е)
,Мојов нема никаква боја секрет а има бактерија. Жолто може да е и од парно, воздух, загадено.. провери си за секој случај да си мирна, само место да го носиш него земи му ти. @ada21
Ние го имавме истиот проблем се вртеше само на десно,и ортопедот го прегледа и рече дека станува само за навика да го вежбам со благо вртење на главата секој ден .Ни даде совет да го вртиме обратно во креветчето од другата страна ,од кога почнав да го вртам обратно во креветчето и во дневна кога лежи од обратната страна почна да си го врти главчето сам и на другата страна и сега се е во ред немаме никаков проблем .
Majki dali vasite bebusi navecer gi istavate da spijat bosi. Moja prijatelka denes mi kaza deka negovoto bebce koe e osum meseci go ostavala da spie boso bez razlika dali e zima ili leto I I prespivalo cela nok a koga mu oblekuvala corapcinja se budelo preku nokta. Zar ima nesto tocno okolu ova,a?
Lele pa neznam jas sekogas corapcinja mu stavam kaki boso da go stavam da spie zar nema nodzinjata da mu izmrznat pa mojava I mnogu se otkriva preku nok. Ne sum znaela iskreno za ova. Jas pak so corapi I vo leto sum nemozam bez niv.
Едно прашање можеби е глупаво но да си прашам Какви лажички користите кога почнавте со цврста храна. Гледам по аптеки 3+, 4+, 6+ тоа се месеците знам но со какви почнавте. Дали има некоја разлика од марка до марка како со цуцлите или нема врска сите се исти.
На малата некогаш кога леже ѝ потекува млекце од носот и устата истовремено. Мислев дека е само од устата ама не, и од носето е. Зошто се случува тоа?