И мојава некогаш прави така. Ќе прдне и ќе продолжи мирно да спие. И правам вежби за мешето и тогаш доиспушта гасови. Инаку давам пробиотик Провен затоа што примаше антибиотик, но забележав дека од него и е мн подобро.
И јас почнав со провен ,еве два дена ама исто е наутро со грчевите. Или да почекам уште некој ден за да имаат ефект?
Немам многу време па кога можам ве читам. Изгледа кај сите исто. Овие 2 дена само во раце сака и послабо јаде. Неможам ни до вц да отидам вришти плаче. Ми се плаче некогаш од умор. Време за себе ич. Денес и е именден па спремање за гости и така. Сега заспа па да средам набрзина.
И мојот е ист,преку ден мирно спие,навечер само што заспие ја врти главата лево десно и тоа многу брзо,го галам ке се разбуди и кога ке заспие пак исто брзо ја врти. И во креветче и на спална исто прави.
@manako1 @kiki_riki моево врти со главчњто кога е гладно...да не се гладни и вашите? Или капа да не им ставате за спиење?
Нека и е вечно името. И јас да се пожалам. Рацете ми се паднати. Не се шетсме и нишкаме, ама наутро има сесии кога само во раце спие. Он спие а јас дремам на кревет гушкајќи го. Е тоа си има последици. Посебно левово рамо мислам ќе ми отпадне
Вечно нека и е именцето на Дамјана @karibian И ние бараме за враце само, и баш лево рамо не е мое. Ќе си заспиет на мене и само стави ја на кревет одма се будит. Фала му на Бога навечер си спиет убо, сега дека во ладно спиеме, си врзвиме убо сонче од 6-7 саати, ама денски е војна, само на мене или многу кратко ќе дремнит.
@Igle Не не спие со капа, а и температура не е многу висока околу 20 степени. За глафна мислам дека не е оти вчера само што го испи млекото заспа и почна со главчето да врти со замижани очиња, и потоа да вриска и чука со нозете.
Леле мила ко јас да се читам за моево бебе. 4+ сме, а во последно време многу малку млеко ми пие. Само на ад сме сега. Му правам 170 а оно едвај 90 пие. Има некогаш 120 ќе испие ,па некогаш 60,70. Пишти плаче, не сака за жива глава да го допие. Ќе ждригне и после тоа пиење нема шанси. Дали е во скок не знам. Нека помогне некоја ако има искуство. Инаку 6.200 тежи, а ми е страв да не намали со тежина. Ај совет ве молам.
@Black girl @Elenche87 мојата одбиваше млеко кога почна да настинва. Педијатарот ми рече од што се мачи со шлајмови и е тешко да голта. Исто и ние сме на ад.
Секогаш пие по 90мл пред спиење,сигурно не е гладен. Капа со плачки носи само за шетање,нозете ги трие брзо една од друга и чорапите ги соблекува па продолжува ако може и пижамите да ги соблече. Кога имаш време пиши во другата тема како се вративте на цицање.До пред некое време навечер цицаше сега и навечер плаче.
И мојот почна да ми се буни и навечер....тогаш сфатив или ќе бидам поупорна и ќе направам нешто веднаш или толку од цицачката кариера...во која тема да ти пишам или сакаш лп?
А да ја ставаш во релаксатор и да и пушташ песни на тв малку погласно или од играчите музички а за повраќање колку време го пие хип нас од болница ни рекоа за него и ај ќе го сменам земав нан не ја сакаше многу повраќаше па пак на хип и супер е повраќа многу малку Се плаши затоа така прави
Probuvam se.Koga placr ne primeka nisto.Denes bevme na pedijatar. dr kaza deka si ima maka.Nemoze da doceka da pominat dvaipil sati ili 3 za sleden obrok.Vristi,pa mm odma vojna vodi deka gladna bila.I davame da jade,pa povraka i se taka.Dr vika nemoze da ja divari hranata zatoa povraka.Vika na 2ipol 3sati da jade porano ne.Da i davam izmegu caj za da ja zalazam malku.Super napreduva.Za 12 dena 530gr
Мајки, само да ве поздравам, не сум ве заборавила, ве читнувам понекогаш навечер додека се раниме. Со две принцези не е воопшто лесно, среќа што имам помош од баби и од мм. Но уште потешко беше без ни едно. И сета тешкотија исчезнува во моментот кога две мили фаци ке ти се смешкаат и гугаат, милина на душата. Гледам скоро сите бебиња слични ни се, и ние сме 2,5 месеци. Со едната имаме поголем проблем, вришти скоро по цел ден, двете сакаат нон стоп во раце. Додека се тука бабите и двете како за скеч се, само шетаат низ соба ги нишкаат малите Ве гушкам вас и вашите бебушки
Срциња, нека се здрави и живи. Секоја помош е добредојдена, затоа се тука бабите. Баш сабајле со мм правевме муабет, ми вика не се сеќавам каков ни бил животот пред Димитар, што сме прсвеле? Со секоја нивна насмевка забораваме на се што сме поминале. Поздрав мајка