Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.743
    Допаѓања:
    40.198
    Ништо не и давам.

На kiki_riki му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.230
    Допаѓања:
    17.980
    И мојава некогаш прави така. Ќе прдне и ќе продолжи мирно да спие. И правам вежби за мешето и тогаш доиспушта гасови. Инаку давам пробиотик Провен затоа што примаше антибиотик, но забележав дека од него и е мн подобро.

3. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    @Luna91 и јас редовно веќе месец и давам Провен пробиотик. Од кога го давам има многу подобрување.

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    И јас почнав со провен ,еве два дена ама исто е наутро со грчевите. Или да почекам уште некој ден за да имаат ефект?

5. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.230
    Допаѓања:
    17.980
    По неколку дена има ефект, не одма.

На pandelka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Немам многу време па кога можам ве читам. Изгледа кај сите исто. Овие 2 дена само во раце сака и послабо јаде. Неможам ни до вц да отидам вришти плаче. Ми се плаче некогаш од умор. Време за себе ич. Денес и е именден па спремање за гости и така. Сега заспа па да средам набрзина.

На Ano и Igle им се допаѓа ова.
  7. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.048
    И мојот е ист,преку ден мирно спие,навечер само што заспие ја врти главата лево десно и тоа многу брзо,го галам ке се разбуди и кога ке заспие пак исто брзо ја врти. И во креветче и на спална исто прави.

На kiki_riki и Seduction им се допаѓа ова.
  8. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    @manako1 @kiki_riki моево врти со главчњто кога е гладно...да не се гладни и вашите?
    Или капа да не им ставате за спиење?

9. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.151
    Допаѓања:
    40.513
    Нека и е вечно името.:*

И јас да се пожалам. Рацете ми се паднати. Не се шетсме и нишкаме, ама наутро има сесии кога само во раце спие. Он спие а јас дремам на кревет гушкајќи го. Е тоа си има последици. Посебно левово рамо мислам ќе ми отпадне:worried:

На karibian му/ѝ се допаѓа ова.
  10. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Вечно нека и е именцето на Дамјана :inlove: @karibian
    И ние бараме за враце само, и баш лево рамо не е мое. Ќе си заспиет на мене и само стави ја на кревет одма се будит. Фала му на Бога навечер си спиет убо, сега дека во ладно спиеме, си врзвиме убо сонче од 6-7 саати, ама денски е војна, само на мене или многу кратко ќе дремнит.

На Ano и karibian им се допаѓа ова.
  11. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    @Igle Не не спие со капа, а и температура не е многу висока околу 20 степени. За глафна мислам дека не е оти вчера само што го испи млекото заспа и почна со главчето да врти со замижани очиња, и потоа да вриска и чука со нозете.

12. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.993
    Допаѓања:
    13.777
    Леле мила ко јас да се читам за моево бебе. 4+ сме, а во последно време многу малку млеко ми пие. Само на ад сме сега. Му правам 170 а оно едвај 90 пие. Има некогаш 120 ќе испие ,па некогаш 60,70. Пишти плаче, не сака за жива глава да го допие. Ќе ждригне и после тоа пиење нема шанси. Дали е во скок не знам. Нека помогне некоја ако има искуство. Инаку 6.200 тежи, а ми е страв да не намали со тежина. Ај совет ве молам.

На SophiaBella му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    @Black girl @Elenche87 мојата одбиваше млеко кога почна да настинва. Педијатарот ми рече од што се мачи со шлајмови и е тешко да голта. Исто и ние сме на ад.

На Elenche87 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.048
    Секогаш пие по 90мл пред спиење,сигурно не е гладен. Капа со плачки носи само за шетање,нозете ги трие брзо една од друга и чорапите ги соблекува па продолжува ако може и пижамите да ги соблече. Кога имаш време пиши во другата тема како се вративте на цицање.До пред некое време навечер цицаше сега и навечер плаче.

15. Elenche87

Elenche87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.722
    Јас почнав да и давам додека спие и почна така повеќе да пие ,пробај така и ти..

16. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    И мојот почна да ми се буни и навечер....тогаш сфатив или ќе бидам поупорна и ќе направам нешто веднаш или толку од цицачката кариера...во која тема да ти пишам или сакаш лп?

17. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    А да ја ставаш во релаксатор и да и пушташ песни на тв малку погласно или од играчите музички а за повраќање колку време го пие хип нас од болница ни рекоа за него и ај ќе го сменам земав нан не ја сакаше многу повраќаше па пак на хип и супер е повраќа многу малку

Се плаши затоа така прави

Последна измена од модератор: 14 ноември 2017
  18. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Probuvam se.Koga placr ne primeka nisto.Denes bevme na pedijatar. dr kaza deka si ima maka.Nemoze da doceka da pominat dvaipil sati ili 3 za sleden obrok.Vristi,pa mm odma vojna vodi deka gladna bila.I davame da jade,pa povraka i se taka.Dr vika nemoze da ja divari hranata zatoa povraka.Vika na 2ipol 3sati da jade porano ne.Da i davam izmegu caj za da ja zalazam malku.Super napreduva.Za 12 dena 530gr

На Seduction и Belabelinakinder им се допаѓа ова.
  19. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Мајки, само да ве поздравам, не сум ве заборавила, ве читнувам понекогаш навечер додека се раниме. Со две принцези не е воопшто лесно, среќа што имам помош од баби и од мм. Но уште потешко беше без ни едно.
    И сета тешкотија исчезнува во моментот кога две мили фаци ке ти се смешкаат и гугаат, милина на душата.
    Гледам скоро сите бебиња слични ни се, и ние сме 2,5 месеци. Со едната имаме поголем проблем, вришти скоро по цел ден, двете сакаат нон стоп во раце. Додека се тука бабите и двете како за скеч се, само шетаат низ соба ги нишкаат малите :)
    Ве гушкам вас и вашите бебушки :*

На karibian, stevemila, barby и 8 други им се допаѓа ова.
  20. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    831
    Допаѓања:
    8.451
    Срциња, нека се здрави и живи. Секоја помош е добредојдена, затоа се тука бабите. Баш сабајле со мм правевме муабет, ми вика не се сеќавам каков ни бил животот пред Димитар, што сме прсвеле? Со секоја нивна насмевка забораваме на се што сме поминале. Поздрав мајка:*

На Libra88, Lolipop23 и karibian им се допаѓа ова.