Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.521
    Допаѓања:
    8.017
    IMG_20171114_140459.jpg IMG_20171114_140506.jpg Мајки ги има некој од вас овие ленти користено и дали може да се стави на две месечно бебе?

На elcezelce му/ѝ се допаѓа ова.
  2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.120
    Допаѓања:
    328.946
  3. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Јас ги имам користено вторите после вакцина на 2 месеци само една лепенка ја сечев на три дела и ја лепев на местото кај што беше боцнат синко .

4. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Cool Pad ги имаме користено и ги сечам на пола. Само кога прима вакцина ги ставам на боцнатото место. Кога му излагаа првите запчиња ми дигна тт па на пола исеков и на челото му ставав.

5. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.521
    Допаѓања:
    8.017
    Планирам да и ставам кога ќе ја примаме вакцината. Инаку на колку часа ги менуваше и дали само тој ден кога ја прими вакцина ги ставаше или и наредниот ден?

6. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    И двете ги користев после вакцината кога ја прими . Два дена и ставав ги менував на 6 саати. Наквеќе 10 часа може да се носи една лента.

7. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Јас ги ставав тој ден и утредента и ги менував на 4 до 6часа .

8. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    Мамички да ве прашам, што е со малава овие два дена приметувам дека се поти? :?: Исто е облечена од почеток и температурата е иста дома 23 еве денес и клима не пуштав и пак и вчера и денес после лежење ја фаќам на грбчето испотена и топла и косичето жива вода. Вчера и на цело стомаче и гради имаше црвени точки претпоставувам вруќаници така ги викаат. Ја избањавме, на крај со камилица ја исплакнав со не толку жешка вода и денес еве полабаво околу 22 беше ама и претходно било толку и она била исто облечена, само што била помала :$ Денес и кога ја држам после цицање или на заспивање испотена е на косичето и мојата рака што стои на грбчето кога ќе ја тргнам како испотена :wasntme:
    Инаку денес баш е плачлива сака да цица почесто, кенка цело време, вообичаено спие 15мин и се буди. Претходно неколку дена спиеше повеќе и навечер и преку ден( затоа ме нема само да се жалам :$ ) Ама денес пак исто. Инаку ве читав и она навечер врти со главата лево десно, со рацете прета ги крева ги става на лицето, нозе крева, испушта звуци многу немирно спие. Не знам зошто така. :| Носи капа. Дека е бањата. И имаме проблем, после прво станување да цица, одвај ја заспивам некогаш по саат ипол и повеќе. Не сака да спие, не знам веќе како да ја успивам (facepalm)

Последна измена: 15 ноември 2017
  9. Mia.milicka

Mia.milicka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    205
    Колку месеци е бебчето? Кај мене до 2 месеца отприлика спиеше немирно навечер. Првото спиење после бањање му беше супер, ама откако ќе јадеше, некаде кај 01h беше тогаш, се грчеше, креваше нозе, испушташе крици некои :) докторката ми рече дека е нормално, но јас не можев да спијам бидејќи го слушав. Решение ми беше да си го земам кај мене на кревет, но јас спиев кај неговите нозе и со раката му ги држев стопалцата и така си спиеше мирно. Во врска со хранењето навечер, обично гледав да не се разбудува ептен да плаче. И го хранев во темно, без да палам ламби и да му зборувам и еве до ден денеска навечер кога јаде, не ни ги отвара очите. Само заплакува јаде и продолжува. Сега има 4 месеца и спие мирно во креветче, така да не створи некоја навика да спие на спалната.

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Мајки пак јас.. моето бебе за 5 дена полни 3 месеци, а веќе неколку дена ми јаде на пола од тоа што јадеше. Прво го дојам ( 5-10минути мах ) и пиеше по 120мл, а сега пие по 60мл и почнува да плаче и тоа вришти. Инаку јадеше на секој 3ч а сега и 4ч да поминат не бара (facepalm) , го тера на спиење и последно млекото го испи но со плачење и во раце шетање низ соба. Таман ќе седнам се залисува плачејки. Претпоставувам дека е тоа тој скок во развој, но колку време трае и дали воопшто ќе си дојде во нормала како што беше?

На karibian му/ѝ се допаѓа ова.
  11. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    За овој период кај бебињата сме дискутирале многу пати, иди неколку страни наназад или во темата за скокови во развој.
    Најтешкиот скок во развој е околу 3тиот месец и трае претежно 1мес. Ќе помине ќе се среди све.
    Читни ја темата за скокови во развој.

На karibian и Seduction им се допаѓа ова.
  12. Ambra20

Ambra20 Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2017
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    1.096
    Мајки, да одам да купам термофорче, помага ли за грчеви воопшто?

13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.195
    Допаѓања:
    124.778
    Мене да

На Ambra20 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ambra20

Ambra20 Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2017
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    1.096
    Фала @eli25

15. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Исто и кај нас пиеше по 120мл дневно околу 780мл а сега едвај со сила 600мл. Се надевам брзо ќе помине ова нејадење.

На Seduction и eli25 им се допаѓа ова.
  16. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    @Mia.milicka Колку месеци е бебчето? Кај мене до 2 месеца отприлика спиеше немирно навечер. Првото спиење после бањање му беше супер, ама откако ќе јадеше, некаде кај 01h беше тогаш, се грчеше, креваше нозе, испушташе крици некои :) докторката ми рече дека е нормално, но јас не можев да спијам бидејќи го слушав. Решение ми беше да си го земам кај мене на кревет, но јас спиев кај неговите нозе и со раката му ги држев стопалцата

Последна измена од модератор: 17 ноември 2017
  17. Elenche87

Elenche87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.722
    Исто е и моето од кога направи 3 месеци намали со јадење ,јас прво мислев до млекото дека е и го сменив ама пак исто ,мене ми успева додека спие да и дадам така ќе испие и 90мл а пред тоа пиеше 120 сега кога е будна 60 а кога спие 90..ништо ќе чекаме да помине докторката вчера ми рече дека и до месец дена траела оваа фаза

На Seduction му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Мами синко има премногу гасови :D дали е нормално

На karibian му/ѝ се допаѓа ова.
  19. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Нормално е, супер што ги испушта без мака :)

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Испушта и тоа многу :lol:

На karibian и jovana03 им се допаѓа ова.