@Вереничка сега кога е топло ја облекувам во боди на кратки и тренерки/шпикозни/панталони и блуза и плус чорапи. Ова кога е дома, а кога одиме надвор ѝ облакам горе само тренерче подебело и ја покријам со кебенце. Капа обавезно за надвор. Кај нас во понеделникот беше многу ладно, само 6 степена беше, а мораше да одиме на преглед па ѝ облеков скафандер, оној за зимо што ни е. Многу ја облекуваш и за по дома. И јас ја облекував многу по дома знаеш ама поубаво е кога не е многу наоблечена. Ако повеќе ја облекуваш после и малку ладно да ја фане ќе се разболи. Доволно ти е боди, шпикозни или тренерки и скафандер потенок. Не и облекувај пижами врз бодито. Не е толку ладно сега. И мојата лигави сега, рачињата ѝ се постојано во уста, нормална појава е.
Е тоа ни е проблем На меше нејќе. Како помало сакаше без проблем. Сега плачки и бљуцкање Кога му менувам пелена, кога скроз е расоблечен сам се врти на страна. Ама само тогаш...
Rano e kje bide. Mojot mnogu kasno pocna da se vrti a od 3m da stanuva. Site se razlicni. Ako ne saka na mese ne forsiraj, provuvaj ama ne so sila. Ke zasaka i toa koa ke pocne povekje da go interesiraat stvarite okolu nego. Ic da ne mu ja mislis
3ипол месеци има бебево а горе на двете страни непцата набабрени и бели. Треба да го мачкам со некој гел? И кој? И кога да очекувам запчиња?
Има мака Еве го цела вечер лигавчето/рацете ги пика во уста и кенка, му ставам прст и гризе и се заќутува. Убаво му доаѓа чешкање... едвај некако се смири и еве заспа...инаку бело и на допир и на видување...
Ти кажала @wannaBeMomma рано е за да не плаче... ќе плаче уште некое време кога е на меше. Кога ќе се зајакнат стомачните мускули со дигањето во релаксатор, полесно ќе му биде на меше и побрзо ќе се врти, не ќе можеш да го додржиш и повеќе ќе сака на меше да лежи и да се движи, оти ќе примети дека така може да дофати работи што го интересираат, лека полека ќе се припрема и за лазење. Твое е да му дозволиш, со тоа што кога веќе ќе видиш дека не е безбедно да го оставаш во релаксатор без надзор иако е врзан, да го ставиш на земја, на соодветна подлога.
И ние на меше уште несакаме многу. Ќе го ставам, седи 2- 3 мин и одма почнува да се нервира. А за вртење се врти само на страна само еднаш се има свртено скроз.
Мајки имаме проблем со лицето на синчето. Последните два три дена образите му се вцрвенети, кожата груба и рапава и како исфрлана. Измивам со камилица. Како можам да му помогнам, шо да намачкам? Или попаметно е да го види педијатар? Цело време рацете му се во уста и се лигави па си мислам можи тоа е причината. За 3 дена правиме 3 месеци.
Внимавај и со камилицата. И таа прави алергија. Синко кога се исфрла ми рече педијатарот од млекото дека му е , кога цица/бљуцка обавезно после го миев со млака вода и мачкав еуцерин. Се смири одма и сега не му се појавило. Да не ти е многу облечен?
Не е многу облечен, дома е само по боди на кратки, шпикозни и чорапчиња. Со камилица малку му тапкам со туферче не заприметив некоја реакција. Супер си беше досега Имам кремче на хип ама не помага. Малку пробав и со кокосово да го намачкам ама ми е страв. Се мислам дали да го носам на педијатар наместо на своја рака да експериментирам
Мајки сакаме да одиме во охрид викендов. Што мислите со бебе 3ипол месеци преку ден ќе може ли да шетаме по 4-5 саати без да му е проблем? Да не е веќе многу ладно? И преку стража од скопје поради големата надморска височина нема да му смета? *педијатарот ми даде зелено светло )
Без гајле биди си. Јас моево го шетам овде по планиниве па и снег има и температурите се околу 0 степени. Убаво ќе ви дојде промена. Убав помин
Mojot maka macese so nekoj dermatit nekolku meseci, eden vikend vo Ohrid i go snema, a sto sve ne go ispomackav. E sega dali e do Ohrid ili taka se pogodi ne znam