Нормално е, не е пролив, така какаат сите бебиња. @kristii колку ќе расте толку ќе намалува на спиење. За гледањето од 3 месеци почнуваат да гледаат чисто и да пратат предмети.
Во нос Се чудат дека цревна бактерија е, како во нос... а затнато е носето. Ни дадоа цитерал, пола пола со физиолошки да го измешам... Баткото ја нема, он па други две бактерии Бактерии за извоз..
Isti sme.Si go gleda raceto i op vo usta.I toa smuka mislis mleko ke potece.Ne se potresuvaj za limonot,sigirno toa ne go pravis sekoj den i postojano.Na mm tetka raboti na ginekologija so bebinjata,barav sovet za ikanjeto.Koga ke pocne po eden sat ika,i place istovremeno.Mi kaza po edna kapka limon ako epten veke ne i prestanuva.I taa mi napomena,da ne davam postojano.Plus i davam vit c kapki,ne da se kiseli cela se mrsti ama saka pak
I mojata e pred vreme rodena pa spie Mnogu malku.Preku den skoro ic.Mnogu place.Navecer so placenje se uspivame.Vo racr lulajki,mora da setam.Sedejki nema sansi.Mojata sara oci,i tropam so edna igracka sarena vrti oci.I po mene koga se dvizam glava vrtgi
Ако пред два дена прашував зошто спие овие два дена ич не спие.се на ср денеска два сати ако има спиено вкупно.Бара постојано да е на цицка.Да е гладна не знам млеко има и кога ќе се притиснам и пред цицање и по цицање има млекo.Има и какани и мочкани пелени.Не знам што и е и ноќеска не беше спиена.
И ние мака мачиме со носето. Повеќе од месец бебчо ми е со затнато носе, му зедовме брис и излегоа 2 бактерии. Пие сирупче Лидаприм уште утре но носето си продолжува да хрчи. Стварно незнам веќе што да направам за да му помине
Здрaвo мaјки нa бебе дaвaв кaпки д3+к1 нo пo еднa минутa пoврaти, видoв жoлтo беше знaчи кaпките се. Дa дaдaм пaк?
хрчењето не е симптом на бактерија.Може да хрчи и од мн сув воздух дома.Обично обилен секрет во боја е знак за бактерија во носот
Чистење со физиолошки или со некое од спрејчињата со морска вода, по неколку пати во денот, не мора секогаш да влечеш со аспиратор, само прскај му за да физички се испере носната шуплина. Ако имате инхалатор пожелно е да инхалирате. Ако не, земи од маста Мукоплант и додека спие бебуш зоври тенџере со вода и стави една лажица од маста и стави го тенџерето во близина на бебуш, супер инхалација прави, ем го влажни воздухот. Треба и на тоа да внимаваш, да не ви е сув воздухот каде што престојувате и спиете. @fana можеш да дадеш пак.
Мојава е мн затната (се мачиме и за цицање, молзам давам и плус цица), со зелени мрсули, а едвај месец има Сепак ги ставам тие капките што ги дадоа, разредени со физиолошки раствор. А братчево нејзино 2ипол год е, две бактерии во нос.. стрептокока и некоја moraxella, он па цел месец кашла и мрсули, а матичниот викаше ништо не е и земав сама брис инсистирав да се направи... бактерии за извоз имаме баш. Во пон ке земеме и јас и мм да наравиме, мада пред да родам правевме и немаше ништо, само синко тогаш па имаше стафилокока Каде правеше ти брисеви? Некако почнав да се сомневам во точноста на резултатите
@joy1 имаме влажнач на воздух и влажноста во собата додека спиеме е од околу 50. @Lolipop23 прво имаше жолто/зелен секрет кога му влечев со аспиратор, сега нема но ете минатиот вторник му земаа брис и се утврди дека има 2 типа на бактерии во носето. Инаку 3-4 пати обавезно му го перам носето со синомарин и му ставам спрејче по препорака на педијатар. @mariz една од бактериите на син ми е баш таа стефилокака ауреас мислам беше, не ме фаќај за збор. Инаку во Филип втори го носев но чекав скоро недела за резултати и сега за да ги повториме после сирупот планирам или во Медика или во Ремедика во Ср. да ги направиме. Имам другарка која работи во аптека и од нејзино лично искуство со син и ми кажа да земам една маст за носе од Бугарија ,Бактробан се вика и многу помагала па да видиме и со тоа..
Во Ремедика. Направивме и излезе Enterobacter cloacae complex и тројца доктори се зачудија, цревна бактерија е.. како завршила во носе
Majki help. Posle tri dena temperatura I do 39 no ni nikna zab, nervozna e I place samo.Denes ima osip.niz celo telo najveke na grb I stomak sitni crveni tocki.Epten se zagriziv.Kazete mislenje
Луѓе бебево не сака да се вози во кола...седнат во транспортер почнува да вришти... во раце го земам исто ми се фаќа...кажувајте спас. Песни, зборување, глодалки и тропалки па и цртани е пробано - не успева. За кратки релации ај ок е некако...ама за подолги од 15мин нема спас....како да се вози мирен 40-50мин...?
Од температурата е. Измати едно јајце и измешај го во водата за капење, после исплакни со чај од камилица. Без шампони. За три дена поминуваат. Нас тоа ни помогна само.