Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    Мајки бебчево денес заспа и само што го оставив во креветче се разбуди. Кога отвори очи, трепна неколку пати отвори затвори и ги спои очињата ги доближи до носот и така и беа неколку секунди. :| Се извадив од памет! И така направи уште два пати. :x Не знам дали и дојде светло, дека поспана па фокусираше поглед, ама па ова се случува прв пат, месец ипол има. Досега не се случило. А баш супер следи движења, шара со погледот кога и поместуваме предмети и ние кога се движиме врти со глава и со очи. Зошто така направи? Се преплашив :( Можно ли е да има некој проблем?

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Не се плаши мама и ние така правиме ќе заспие ќе го легнам ќе се разбуди и после пак ќе заспие без да плачи

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  3. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Тоа со очињата е нормално до 6 месеци не грижи се и моето често го правеше тоа, дури мислев дека очите му се криви.

4. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.479
    Допаѓања:
    22.813
    Мајки, ние сме супер. Скок во развој. Ни рече да си ја потрпиме. За цицањето рече ок е така треба, нема ред тука. Има бутки, образи напредува убаво дури и малце над просек.
    И така. :)
    Иначе 21.09 родена 2740гр
    Денес 4440гр.
    Излеговме од болница за 1 ден со 2640 и дома сме намалиле, така да супер сме.

На Jas!, Melinda85, Seduction и 5 други им се допаѓа ова.
  5. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Немој да се секираш и моето правеше така кога беше 2 месеци ,синко мој си ја доближување раката и така си ги доближување очињата накај носот ,моето дури и едната зеница му се ширеше а другата не јас исто од памет се извадив и бев на лекар да прашам ми рекоа ништо страшно не е тоа се нормални појави кај толку мали бебиња .Сега сме 4 месеци и зениците нормално му се шират и на двете очиња и не ги криви веќе така очите кон носето .Уживај си и не се секирај мајка .

6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.110
    Допаѓања:
    328.804
    малите бебиња немаат зајакнати очни мускули затоа сеуште има бегаат лево десно.

На Jas! и <3Depi<3 им се допаѓа ова.
  7. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.736
    Допаѓања:
    40.143
    И ние вчера бевме толку. 2600 е родена 6 дена пред вас :)

На Цвет88 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    @orhideea @elcezelce
    Се надевам дека не е ништо страшно, знам дека уште фокусираат со погледот, ама се зачудив дека денес прв пат. Претходно не се случило, а помало беше. И не е воопшто пријатно глетка :| Еве сега пак така направи.
    @joy1 не шетаат лево десно, туку ги спои кај носето, ги доближи. Како страбизам. :x Неколку пати денес туку така одеднаш. Вчера да ме прашаше некој ќе речев супер и се фокусирани очите и прати што се случува со поглед.

На orhideea му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.479
    Допаѓања:
    22.813
    Таман си се. Јас паничар сум.

На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    И ние сме иста песна, има денови кога е мирен, ама има денови како овие и кога јаде вришти, никако не му се погодува :(

11. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.736
    Допаѓања:
    40.143
    Зошто бе паничар? Одлично напредуваат. До 6ти месец треба да ја дуплираат родилната тежина, а нашиве на 3ти ја дуплираат.

12. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.479
    Допаѓања:
    22.813
    Вероватно така мора, мене не ми е нешто посебно тешко, само срце ми се кине кога зајдува.

Е ајде де зошто. Ми се увртело нешто у глава. Знам дека на 6 треба да дуплираат. Јас мислам ако 1 ден не ми цица убаво дека ќе ослабне.

На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.928
    Допаѓања:
    203.183
    Да те прашам: дали ти ако не јадеш еден ден ќе ослабнеш? :) сигурно не. Така и бебето. Не му се секирај. Штом напредува убаво, немаш гајле.

На iki26, karibian, fana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.298
    Допаѓања:
    119.129
    И јaс истo. Мoетo е еден месец нo нa кoнтрoлa пoсле првите две недели беше пaднaтo нa килaжa и сегa сaмo му дaвaм дa јaде и ми бљуцкa. Мoже гo прејaдувaм oд стрaв дa не е глaднo. Сaмo шo ќе зaплaчи веднaш му дaвaм дa јaде a мoжи не плaчи зa јaдење (facepalm)

На karibian му/ѝ се допаѓа ова.
  15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.194
    Допаѓања:
    124.726
    Значи сите сме исти (facepalm)

На karibian, Seduction, Igle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.736
    Допаѓања:
    40.143
    Моево на саат и пол максимум два јаде, како темпирана е. Штом и се пријаде почне да праве а, а, како некое кученце и знам дека е за јадење. Кога ја ставам да цица тресе и се на цицката мислам и мене ќе ме изеде. :D

На Belabelinakinder, V.odolija, Вереничка и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Troi

Troi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    765
    И ние бевме на првиот преглед и немаше доволно тежина. Сега ја будам на 2 саати да јаде. Проблемот е што јаде само на една града и потоа заспива, а докторката рече дека мора да јаде од двете за да изеде количински колку што треба.

18. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.298
    Допаѓања:
    119.129
    Прoбaј пoчестo менувaј ги грaдите штoм oсетиш декa пoмaлку влече тргнијa и смени јa нa другaтa( јaс мaлку и сo вoдичкa и гo пoминувaв лиценцетo(facepalm) ) . Амa мислaм декa мoже дa се нaјaде и oд еднa бе :| мoже сум грешкa не тврдaм. :hug:

На Troi и Ambra20 им се допаѓа ова.
  19. Trufe

Trufe Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2017
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    265
    I jas ko sto znam moze od Edna da se najade... Mene tuka vo Cheshka sestrive mi vikaa prvite 10tina dena da cica od dvete (po 15-20min na grada) za da se vospostavi I razraboti dobra laktacija, a posle veke Eden podoj na edna grada.

На Troi му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.479
    Допаѓања:
    22.813
    Абе се си знам јас, ама дали од хормони, дали од замор, се си мислам нешто не е во ред. Зошто цица на 2 саати, и сега кога ќе се погоди да цица на 3 некој ден се мислам гладна е. Ете така ми се увртело во глава.
    Башка да напоменам, мене никој не ми објасни и покажа во болница што и како треба, патронажната дојде еднаш на сокче си напраивме муабет, нит бебе виде нит ништо. Од муабет заклучи дека све си знам, воодушевена од мене што сум знаела да ја држам, што ми било чисто дома, не сум спиела, торбицата ми била во секое време спремна, абе ќе ме урочи. И јас буквално се сама си учам, на домашните и не им дозволувам многу да се мешаат. Ќе се свестам за второто ваљда. :)

На Seduction, karibian и Annath им се допаѓа ова.