Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Pepa B..

Pepa B.. Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2017
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    677
    a glikozava posle 24h pak da prodolzam da i davam??? inace ja budam da cica mnogu e pospano se zagrizuvam

2. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.297
    Допаѓања:
    119.123
    Гликoзa се дaвa дoдекa дa пoмине жoлтицaтa, не сaмo еден ден. Сoблекувaј гo, штипи гo нa петaтa, кoрни гo зa кoсичкaтa, пoмини гo сo вoденa рaкa нa лицетo... Мене срцетo ми бoлеше кoгa јa кубев вo кoсaтa и јa штипев aмa верувaј декa мoрa тaкa. МOРА дa јaде зa штo пoбрзo дa пoмини.

На kukla21 и Pepa B.. им се допаѓа ова.
  3. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.326
    Допаѓања:
    2.411
    Lele bre luge bre ajde kazete dali moze nesto da se sluci.Abe svekrvata ja zacuva malata preeska dodeka vrsev nesto rabota po grad I I dala mandarini I toa dve ne da proba samo mnogu sakala da jade placela kako demek koga I ja sokrivala mandarinata.Osum meseci sme a dosega nemav dadeno mandarina I smetam deka e rano I rekov vaka I sto dobiv odgovor neka jade se sto saka vitamincinja si vnesuva.Uf
    Pominaa tri casa skoro od togas a ja uspav vo devet brzo posle jadenjevo.

4. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.515
    Допаѓања:
    27.301
    Citrusnite ovosja se alergeni i zatoa se davaat pokasno bidejki znaat da dadat burna alergiska reakcija.
    Megutoa veke bidnalo, momentalna reakcija stom nemalo ne e strasno, utre je vidis dali ima osip okolu ustata i po teloto i gazeto.
    Ako nema prodolzi slobodno da mu davas navistina se polni vitamini a i malite deca mnogu gi sakaat bidejki se blagi i vkusni.

На sofi2107, stevemila и LanaDelR им се допаѓа ова.
  5. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.034
    Допаѓања:
    5.543
    Мајки со што ги покривате малите ноќно време и дали греете во просторијата каде спијат? Ние сме со парно до 10 ја покривам со јорганче ама ноќно време лицето и рачињата и се ладни

6. Klarisaa

Klarisaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    514
    Со ќебенце меко,до пола,зошто рачињата му се нагоре.Исто и кај нас е парното до 10.
    И јас сеуште се мислам дали е доволно, ама со што и да покријам ќе биде до пола,страв ми е погоре,да не си го префрли преку лице ако мрдне.

7. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.034
    Допаѓања:
    5.543
    Иста ситуација. А вреќа никако не ми прифаќа нема простор да ги крева нозете и ја фаќа нервоза

8. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.992
    Допаѓања:
    13.775
    Мајки, со што да ги исчистам дамките на алиштата на бебуш од кашите? И со вениш не сака. Ај друго чаре кажете ве молам

9. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Со свински сапун си пробала? Има по маркетите со арпми за да не мириса лошо или без арома др бекмен пример...јас флеки од какано така чистам, немам прпбабо каши ама има шанси да вади. Пробај, па сподели кога ќе стигнеме до вадење флеки од кашо да знаеме :)

На Black girl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.297
    Допаѓања:
    119.123
    Вo некoјa другa темa oд фoрумoт, членките мнoгу гo фaлеa некoе oмниo (или oминo :wasntme: ) блaнкo или бјaнкo гo имaлo сaмo вo Кaм. Личнo искуствo сo негo немaм.

11. ***Lami***

***Lami*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2016
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    101
    Јас користам мерикс сапун.Ефикасен е само многу е подобро кога веднаш ги намачкате алиштенцата.

12. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    So vanish ama na suvo. Znaci otkoga ke se isusi istrljaj so cetka za zabi neka otstvoi pa peri. Koga stavav na mokro ne se vadea

На stevemila, Black girl и joy1 им се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.927
    Допаѓања:
    203.183
    Не ги оштетува алиштата? Обично е нагласено да не се остава средството за флеки да се исуши, оти на тоа место или ќе направи нова флека, или ќе го оштети материјалот.

Од мое искуство, Вениш врска си нема. Ги имам пробано и розевиот и белиот, и прашокот и течноста, дури и од Грција купував, демек поарни се таму, не го бива.

Користам Омино Бјанко, години наназад, секогаш ставам на суви алишта, директно на флеката. Оставам да постои најмалку еден час или цел ден, ама да не се исуши, па перам. Од сабајле полнам машина, ставам средство на исфлеканите алишта, небитно од што се флеките, вечерта перам. Не останува ништо.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  14. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    До сега ми нема ништо оштетено, ретко имам време да чекам да се исуши скроз али бар оставам малце да постои. А додека ставав на тазе флека или отпосле намокрена не ми вадеше

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.927
    Допаѓања:
    203.183
    Ама и јас не ставам на тазе флеки. Секогаш флеките се суви. Битно е средството за флеки да не се исуши на ткаенината. Ако ти вади Вениш супер, јас како што кажав немам убаво искуство со него.

На wannaBeMomma му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Elenche87

Elenche87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.722
    Site fleki od alistata na sinko sum gi vadela samo so ariel prasok no na povisoka temperatura ili 60ili 90stepeni i nisto ne ostanuvalo ..i toa direktno ni kisnenje prethodno ni nisto

17. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.326
    Допаѓања:
    2.411
    Majki dali e vo red bebus da jade hrana na parcenca a ne blendirana.Se sto mu zgotvam a go blendiram mi jade I prestanuva posle nekoe vreme a ako prodolzam na parcinjada davam ke jade uste.Primer eve denes zadorucek varev pcenica I blendirav so krusa I banana jadese malku I potoa nesakase.Potoa prodolziv da mu davam samo zrnca pcenicai mi izede uste mnogu.Taka mi pravese I so tikvata ja saka da I ja davam na parcinja.Isto I za drugo.Dali e vo red taka da mu ja davam da ne mu etesko na stomaceto.Osum meseci sme ama ova pocna da go pravi od skoro.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  18. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Ako dzvaka slobodno davaj, bas ubavo sto od taa vozrast pocnuva da jade neblendirano. Ima mnogu majki koi im blendiraat do dosta pogolema vozrast sto e mn neubavo

На Annath, LanaDelR и forumce им се допаѓа ова.
  19. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.992
    Допаѓања:
    13.775
    Мајки, бебуш претходно ми какаше по еднаш на ден до двапати. Е сега откако почнавме со кашички ми кака по трипати и тоа во рок од три саата три пати. Дали е ок? Или можеби е пролив?

20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.927
    Допаѓања:
    203.183
    Браво за малата, знае како треба, нека јаде слободно штом сака да џвака, не е мала. Можеш да пробаш со парчиња овошје и варен зеленчук што се помеки, да и даваш сама да почне. Ти ќе ја храниш, ама оставај парчиња на хранилката да ги зема сама да ги става во уста. Секако, под твој надзор, сама нема да ја оставаш.

Не би требало да е пролив. Допрва ќе се менува столицата. Подобро почесто да кака отколку да фати запек, како повеќето при воведување цврста храна. Ако не е смрдлива, со слуз и мнооогу течна, нема гајле.

На LanaDelR и Black girl им се допаѓа ова.