Од неколку пати нема да му биде ништо, но ако постојано кога нема да може да се искака му се става топломер ќе се научи само така да кака. Еве искуствата тоа го покажуваат.
Од колку месеци ги ставате бебињата во џампер? Ни донесоа на поклон многу е убав го ставив малце сака да седи инаку 5+ сме.
Од неполни 7мес почнав да го ставам во џампер. Препораката од ортопед беше од 7+ за да не дојде до искривување на рбет и проблем со колкови. Беше кажано кога ќе може самостојно да седи и да држи цврсто телото тогаш,во спротивно можело проблем да се направи. Колку е точно незнам,од ортопед вака ми беше кажано. Најубаво е да си го прашаш ортопедот откако ќе идете на контрола таман ќе го види бебе како е со цврстина и моторика.
Мајки до колку месеци ги мачкавте вашите бебуши со јекодерм?Со што продолживте да ги мачкате посебно ако имаат сува кожа?
Женски, колку време од когае го испијат млекото вашите бебушки ги држите исправени?Моево после секое второ јадење ми бљуцка.. Некогаш повеќе, некогаш помалку. Па се мислам да не не го држам доволно време исправен?
Ви мрдаат многу бебињата дур спијат? Под мрдање не мислам на она рефлексно мрдање со раце, туку движење низ креветчето. Ја ставам на средина и за 1ч таа е веќе скоро до оградицата. Башка се врти и спие странично. Нели на грб спијат бебињата? Инаку бебе е 2 недели.
Моето мрдаше многу уште од новороденче најчесто во количка кога спиеше се пикаше во кош или се смкнуваше надоле ама не се вртеше само ,многу е мало за да се врти само ,инаку јас по препорака на Каличанин од систина го ставав да спие на страна затоа што ми беше родено со хематом на главчето .
Мајки бебушка почна да се крева сама како за седење. Ние сме 3 + и мислам дека уште сме малечки за седење. Плаче кога ќе ја вратам назад.
И моето се врти на страна,не буквално ама секогаш го наоѓам настранет Ја крева и главата и си ја врти сам додека е на меше @karibian мало е,после 6ти,7ми месец се оставаат во седечка позиција
И главата ја врти и она. Јас преврти на десно, она на лево се враќа. Во болница рекоа да спие на една, па на сруга страна, а таа сама ја врти. Утре контрола, па ќе прашам - или јас грешно сум разбрала дека бебињата се "постатични" или да купам јастучњ да не ми се врти
Mojot ne se vrtese ama jas go stavav na strana (ne sekogas). Cim se dvizi vadi ogradica i neka nana kako saka
Јас и ја потпирам главата со пелена или кебенце за да не ја врти и мењам страна после подој на пример
Cek malce si mislela na ograda, deka pisa ogradica mislev na onie od postelnina Jadra na 5 meseci niedno bebe nema