Значи да земам мали газички стерилни и да поминувам со физиолошки само те молам кажи ми во кој правец од кај носето кон слепочница или обратно?
Првa кoнтoрлa се прaви нa сoветувaлиште нa две недели oд рaѓaње. Тoгaш требa дa јa врaти рoдилнaтa тежинa. Мoрa дa јa будиш мaксимум нa 3 чaсa. Пoтењетo ти е oд млекoтo aмa ќе си фaтите ред без гaјле. Гушкaјте се и уживaјте.
Мајки, бебчо (5+) постојано сака некој да го занимава и да биде со него. Кога го оставам на под да си игра, мора некој да биде со него и да му тропа со играчките (да го игра). Или е во раце или во скут, не знае сам да се занимава. Не можам ниту јадење да направам, ниту млеко да му спремам, ниту муабет на телефон да направам, без да вика бидејќи е оставен сам со сопругот сам по сам јадеме, бидејќи некој мора да го држи или занимава. Единствен начин да седи сам е ако седи во релаксаторот и гледа цртани, но не сакам да го оставам да гледа во телевизорот (му давам пола саат да гледа цртани приквечер). Совет да споделите?
Немам совет, ист е и мојот, 6 месеци е најнормално си сака друштво, сигурност, топлина, занимавање. Ке порасне, па ке ни биде полесно, а можеби и не . голениот е две и пол се со нас сака да прави. Па сега си викам ај малово ке пркне, па заедно ке си играат, а може и не, ке се тепаат, апа ние ке мора судии да бидеме До тогаш куката ке си трпи, јадење и раскревање само кога мали спие, а преку ден спие по 20 минути.
Колку често ви какаат бебушите Синко само еднаш ги полни пелените па ми е чудно малку Кере првите месеци по 5-6пати какаше па очекувам и ова почесто да кака
Моето какаше многу на почеток по 6-7пати сигурно, меѓутоа чим е бебе на доење нормално е и многу да кака, а нормално е и да не се искака до 7дена, така да не се секирај
И моево кака по еднаш, двапати, ретко трипати, ама поплава е па без миење не поминува по малку има на полно пелени, секој ден ни е ваков од кога сме дома.. Консултирав педијатар рече во ред е се Туку моево колку прди ауууу трт трт е само, па и смрди и штом се испрди обавезно се смее и тоа на глас многу често
@emkaemka исто еднаш се кака и секогаш до гуша е искакан Со доење сме и навечер ад давам И кај мене момата се какаше почесто а и нејзе ја доев Ова се мачи се стега по цел ден а навечер ке се искака испрди и тоа е тоа Ми е жал дека плаче многу и сигурно му е од тоа,и со оглед на тоа дека цица многу па очекувам и да се кака почесто Ни масажи помагаат ни ништо
Моево прди преку цел ден и ноќ Кака околу 09-14ч тоа време секогаш и да пред да се искака се грчи, црвенее и ржи, не плаче, по е бајче и не дава да му смениш пелената па си вриштиме Само на доење сме.
и мојата е иста додека не прдне и се искак црвене и плаче...веке сме една недела на доење сме и уште каката е зеленкаста..кога би требало да сменат боја...
На моево каката од сам старт како сме дома му е златно-жолтеникава, тоа е 5ти ден по пораѓај.. Така да не знам, прашај педијатар
Nema pojak muabet od ovoj za kakite. Boja, gustina, kolicina i slicno Uste malce i jas pak ke vi se pridruzam hahah
Веќе треба да е златно жолта. И кај бебе откако дојдовме дома е оваа боја. Бевте на прва контрола?! Зелената кака значи дека бебе е гладно. Едит. Еве сликовито како треба да е каката.