ти благодарам за сликата...некако нон стоп сака да цица, ама сгави ја цица 5 мин и толку заспива...трипати на ден само убаво ми цицс по пола саат... Едит. Еве сликовито како треба да е каката.
Буди ја. Со прстот чепни ја за брадичката, скубни ја. Нека цица и слушај убаво да голта. Кога ќе видиш златно жолта кака тогаш е најадена. Така бар викаат.
@kukla21 тоа дека е гладно или настинато немора да значи Момата моја секогаш имаше зелени каки а нити гладна,нити болна Испитавме и бактерија да не има и тоа беше во ред Едноставно каките и беа зелени без никаква причина Еве и ова кака по некогаш зелено а за 4 недели има 1350гр на килажа добиено И јас стално прашував за зелените каки по темиве опсесија ми станаа еден период дека со месеци каките и беа зелени Ама ете не било ништо
Затоа и реков така викаат. Мене сите педијатри така ми кажаа. Паника ми беше дали ќе знам кога бебе е најадено и така ми кажаа. Најубаво е да се појде на контрола и така да се види напредокот.
Зелена кака не значи дека бебе е гладно. Еден период откако ги давав Биогаја капките, кај моево каката му беше зеленкаста, не целосно зелена, ама зеленкаста. А редовно какаше, редовно мочкаше и по кило напредуваше. Зелена кака може да значи дека оксидирала, предолго стоела во пелената, од нешто мајката што јадела, или е преладено бебето.
@Mia.milicka ist e sin mi.Samo sto cesto znae da se zaigra sam ama ete ne saka , saka jas ili barem nekoj drug da e do nego i da go zabavuva. Tuku 5+ sme veke , mnogu pocna da se budi otkako ke go zaspijam navecer , ponekogas samo mu ja davam cuclata i pak zaspiva no cesto znae i mnogu da pocne da place.Dr veli deka ovoj period pocnuvale i da sonuvaat, pa neznam dali e od toa ili mozebi od zapcinja.
Даваш ли вода? Кај бебиња на ад млеко е пожелно да пијат вода. И пробиотик може да помогне во регулирање на столицата.
Proven според мое лично искуство е најдобар. Има за бебиња соодветен, и тоа баш за бебиња на ад млеко.
Добар е за пролив, оти запек прави. И кај големиов и кај внуките исто беше, не можеа да одат по голема нужда од Дармфлора, што ми е чудно, оти сепак е пробиотик, пред се' регулира цревна флора.
@Belabelinakinder И ние имаме многу позитивно искуство со провен. Мислам поради него детево немаше грчеви. Мака ми е што нема тука за повторно да набавам. Вреди да се проба.
Оттука не може да ти набават и да ти пратат?[/QUOTE] Ја чекам мајка ми да ми донесе аптекарска пратка . Тука само на свеж воздух се лечиме, па да обновам резервите .
Мами, на моево бебе кожата на обравчето му се направи многу сува црвена со рапава структура како лишаи. Му ставив само јекодерм, вечерва гледам и од другата страна малку почнало да му се прави исто. Искуство? Совет?
Да не е аутопичен дерматитис И момата кај мене имаше на обравчињата и рачињата Појди најдобро кај педијатар
Па не знам... Мене ми делува како контактно да е, ќе почекам утре ако не се подобри ќе одам кај педијатар. Вас како ви помина?