Ако го има подолго време најдобро е да се консултираш со педијатар Кај нас траеше неколку месеци и се повлече Мачкав со маст а како се вика не се сеќавам
@Capricorn Taurus може од ладното, во комбинација со сув воздух од греењето. Следи дали ќе се појават такви промени на други места по телото. Ако се појават и менуваат изглед, можно е да е атопичен дерматит, па тогаш е убаво со педијатар или дерматолог да се консултираш. Не е толку ретко ова кај бебиња, за жал.
@Capricorn Taurus и на моево и се такви обравчињата црвени, рапави и како испукани на изглед. Мислам дека е од ладниот и сув воздух како што пиша Ана.
И моево се нафрли на лиценцето. Пробавме со мустела стелотопиа, не помина.. на крај мелемот од скендер заврши работа. За два дена му помина.
Кажете ми дали кај некое од бебињата ваши му се потеченки млечните жлезди (цицињата)? Кај нас е едното цице натеченко и е ко топче внатре педијатарот ми рече дека не е ништо страшно тоа е од моите хормони и ќе се повлекло. Кога би требало хормоните да ни дојдат во нормала од породување? 26 дена сме од раѓање. Фала ви однапред
исто имаше и кај мене на двете цициња едното по се знаеше дури се имаше и белко насолзено пед ни кажа исто не е опасно и се повлекоа сами у првите нед наеднаш само пазате да не ја стискате мисл дека можи некоаш да ги пецнува наболува малце .. Ќе помине за брзо ..
Битно е да не ги фаќаш. Нормално од твоите хормони е, па 9 месеци во тебе е било бебето. Моево на почетокот крвареше вагинално, а со цицињата немавме проблем, ама педијатарот ни кажа да не ги допираме.
Вчера читав за ова во едно книже од систина што ми го дадоа за нега на новороденче. Да заспие бебе и ќе сликам.
За колку време и помина крварењето? И нашиве хормоните кога би требало од прилика да се средат? @Poppins @forumce @kukla21 @wannaBeMomma fala vi na odgovorite i poddrshkata me potsmirivte i vie... Mi rece zelka listovi da mu stavam no ke treba so tetra pelena da go zavijam za da ne mu paga...ke probam i toa cudo... Hormonive nasi koga ke se normaliziraat ili nema pravilo?
Nema pravilo. Da ne mu e ladno od zelkata? Jas mislam nisto da ne stavas, probaj da ne mislis i ke pomine
Леле и ние сме така со каките катастрофа. Од 4 месеци шо имаме дали вкупно 1 биле нормални. Па и некао многу лош јак мирис имаат Давам биогаја и јас. Денес не пратија да провериме да не има бактерија. Се надевам нема и дека како кај вас, едноставно такви се каките. Да не е алергиска реакција ако го доиш? Мојот имаше таква реакција откако јадев портокал, исто така се направи на обравчињата и плус страшен пеленски осип, кожата како да му изгори.
Бебе денес отспа сабајле и после освен на цице никако да заспие. Секој ден е различен. Таман ќе помислам фаќаме некоја рутина, ѕверче изненадува. Не дека ич не е спиена, ама па нема спиено во континуитет повеќе часа. Спие на цице, јас ја ставам во количка и по 5 мин ќе се ококори. Ја враќам назад на цице, за 10 сек е заспана. Тоа ти е. Како да поспие повеќе?
@Capricorn Taurus мислам од многу сува кожа. Мене така ми се напраи кога го внесов од топла во ладна соба. За 2,3 мин се исфрла така. Го носев на педијатар. Ни даде афлодерм 3 дена и биодерма за атопична кожа едит- @kukla21 исти бевме Чаре бар кај нас немаше. Изгледа сите го минат тој период. А го легнеш ококорува очи и се смее
Крварењето помина некаде до кај втората недела, не се сеќавам точно. Јас ќе ти кажам ништо да не ставаш, да не си направиш беља. Остави само ќе помине.
@SophiaBella зарем и тоа бива... Колку се нежни душички. Нема на друго место никаде, следам ситуација. Јас си мислам дека е контактно, сум забележала дека ако носам плетено нешто а тој цица каде што е допрен се сцрвенува. Сега ставам тетра пеленка додека го дојам. Можно е да е и од воздухот, вчера бевме излезени. Како и да е фала на советите на сите ако се влоши ќе се консултирам со доктор. @eli25 сега видов дека си пишала па се редактирам. Можно е да е од тоа да. Вчера шетавме а дома сме со парно. Мерам температура и во спална и во дневна 24 степени ни е. Голема разлика е од надвор па може пука кожичката.
и јас исто мисл да не ставаш ништо остај тоа бабини лекови у овој случај ќе помине само наеднаш не се коси деноиве ќе и го снема со нашиве хормони ја мисл до втори месец ќе се нормализираш со се индивидуално е ипак..
ние веке имаме жолта кака, и синока а и денес спиеме на3 сати сама станува бара да цице, и после цицањето одма кака...инаку вчера и мене така мимправеше само на градата заспива, стави ја во кревет плаче, ама денес сме за пример...