Јас пијам фемибион уште. Јадам и мандарини, а кафе еднаш на ден. Некако се одвикнав и не ми иде, не дека пазам да не пијам.
Мајки помагајте сабајлево ме болеше грло и ми беше црвено, бевме на педијатар и др ми рече да земам пантенол пастили. Еве сега веќе крајникот отечен одвај голтам и тт 38. Што да правам многу ми е страв да не го разболам бебето
Кo шo си имaм aпетит уште витaмини ми фaлaт не пијaм aмa кo шo рече куклa мoже сo тие истите oд бременoстa дa прoдoлжиш
Zemi propolis najdobar e za grlo. Ima virus nekoj, mene veke 3 dena me drzi, vcera i glasot mi bese faten edvaj zborev. Ne se plasi za bebus, koga majkata e nastinata toa dobiva ekstra antitela preku mlekoto i mu se jakne imunitetot.
Во млеко оди кафе (кофеин), газирано, луто и никотин, така што овие работи е пожелно да ги избегнуваш барем до три полни месеци. Претпазливост со цитруси да не даде пеленски осип. Можеш се' да јадеш, само следи дали реагира на нешто со грчеви.
Женски, да прашам, дали перете вреќичка за спиење и од оние плик ќебињата со патент шо се во машина? На колку степени, и дали можам и да ги сушам во машина? Или си викам на рака да ги перам...
Сите вреќи за спиење до сега редовно ги перам..а според етикета и упатство и во сушара. Види си што стои на твоите, на колку степени и дали може во машина.
Јас под 3 кафиња не сум била. Само кога бев трудна не пиев гадно ми беше. А вака сама со бебе, преморена, уште кафе да не пиев Додека цицаше, цела ноќ ја преспиваше, никакви проблеми немаше. На никаква храна не пазев и по 100 ти пат ќе повторам оти досадна станав да се фалам дека јас не знам што се грчеви. Сепак е индивидуално, само да се следи што му одговара, а што не на бебето.
@pile30 јас пијам фемибион и педијатарот и гинекологот ми рекоа обавезно дур доиш . Продолжив со истите од бременост. 3ипол месеци бев само на ориз, компир, мевце, риба... овојше јаволче, круша, банана и ананас. Јадев и тиквица и модар парлиџан зеленчук мислам дека тоа смееш. Кафе по едно и блашко си каснував Кравјо млеко , краставици и газирано особено ми нагласија не. Домат без лушпа. Заради "рестрикцииве" пиј екстра витамини, сепак доиш потребата е поголема.
Ги перам во машина без никаков проблем. За сушара едната ја пуштам другата до сега не сум ја пуштила. Прочитај си што ти пишува на етикетите, ама не гледам дека би било проблем дс ги переш во машина.
Мајки бебушкава некако успана повеќе од ноќеска и мм ја зема и примети дека е топла повеќе. Мерев температура 37.3, па сега има 37.5... вака некој друг симптом нема. Кај волку мало бебе знам до 37 е нормална.. но сируп на која температура се дава? Да знам одма да се обратам на педијатар..
Стефан ко беше 3 месеци крена температура еден ден без симптоми други, до наредниот ден траеше и помина. Ноќта ми крена над 38, се јавив кај педијатарот и ми рече парацетамол да дадам. Другиот ден испитавме крв, малку беше црп повисоко, ама не му препишаа ништо дека спадна температурата. Следи ја, ако оди кон 38 температурата, однеси ја.
Normalno e da se potopli dodeka spijat, ne e relevantna izmerenata vrednost barem pola saat otkako ke stanat, posebno za taka niski vrednosti koga pola stepen e vo prasanje. Sledete situacija, ako kacuva nad 38 togas na pedijatar, a antipiretik ako kaci nad 38.5.
Мајки на синчево ноџињава често му се испотени и ладни, чорапчињата денес дури и водени му беа. Си мислам да не му е наследно од татко му или да си го носам на лекар?
Жешко му е, се лади преку стапалата. Колкава е температурата дома? И како е облечено? Ако е топло, може и преоблечено да ви е.
Дома повеќе од 22 степени не е, а му облеквам боди,чорапчиња и шпихозни. Стално се карам шо го завиткува свеки во кебе, па и дупло да му било на нозете. Значи од то му е, да не се секирам. Фала А мислиш дека од шо му се ладни да му е изметот ко на зелено? Скоро 1 недела така
Do 38 ne davaj nisto. Nekoi vikaat 38.5 ama toa mi e mn za malo bebce. Rasobleci ja malce i istusiraj ja ama bez glavce. Moze ne e nisto
Па со водени чорапчиња ако бил подолго време, може да настине. Памучни чорапи облекувај, не синтетика. И бодито на кратки да е, шпихозните потенки да се. Ако е активно бебето, поти. И гледај да не го оставаш многу со мокри чорапи. Подобро босо да е. А за свекрвата ќе најдеш начин да и кажеш да не го претоплува многу.