@Annath обично со цицање заспива ама овојпат само се прецица и после 3 пати пресоблекубвав зошто ми повраќаше...пробав и со цуцла со нишкање ама ништо...после 2 саати се измори и пак дадов да цица и заспа .
Има такви моменти, да, само гледај да не премине во навика. Еднаш, два пати да се случи, во ред, ама не секоја вечер. Не му зборувај, игнорирај што и да прави, ама секако да го гледаш. Можеби побрзо ќе заспие така.
Мајки ве молам за совет, имам бебе старо 6 дена и мн е поспано, вчера не пуштија од болница цел ден со луѓе и вечерта цела кенкаше и цицаше на саат време.Деес спужие мн цврсо, го доев последен пат околу 5 и подле тоа спиеше па го бањав во 7 демек ке го расонам уште поцврсто спие, пробувам да го расонам,го викам,штипкам, му сменив памперс и пак гајле нема??? У 8.45 цицаше одвај 5 мин без да се разбуди. Незнам дали е ова нормално и мн се плашам да не му е нешто.
Zoltica ima sigurno. Budi go, rasobleci, stipkaj..mora da forsiras doenje t.e tecnosti samo taka ke se iscisti zolticata. Plus tuku sto rodeno e i MORA redovno da jade. Vo bolnica sto ti rekoa?
Имa жoлтицa изгледa. Мoрaш дa бидиш упoрнa мaјкa. Нa двa чaсa мoрa дa цицa aкo не се рaзбуди зa дa цицa мoлзенo сo шприц ќе дaвaш. Никaкo не гo oстaвaј дa спие мoрa дa јaде зa aкo имa жoлтицa дa му пoмине. Прaти ситуaцијa вечервa и aкo не се буди сo штипење и пресoблекувaње, утре нa дoктoр.
Го поминав истово. Кога дојдовме од болница го фати жолтица и беше ко комиран. Абе и на бањање спиеше. Мора да внесува млеко, МОРА. Кога ке пркне не мора будење, ама сега мора. Може да дехидрира. А мора и да цица, за да моча повеке за побрзо да помине жолтицата. Мојов ке цицнеше малку и пак кома, со ништо не можев да го разбудам. Јас се измолзував и со шприц му го давав, како во болница што ги ранат. Така два дена правев. После се освест бебе, па од цице не се тргаше. Следи ситуација со пелените, по тоа ке знаеш дали внесува колку треба. ако после три саати пелената кога ја менуваш е сува, значи не внесува доволно.
Мајкички, со што мачкате на интимните делови на бебушките? Јас со павловичева или со веледа за пеленска регија. Но денес приметив дека кожичето и е црвено и дури и фали кожа и кремот ептен се впива одма. Да мачкам ли со нешто друго?
@Klarisaa не го презаспивам зошто нејќе. Џабе ќе нишкам итн... кога си седи буден саат саат ипол. Секогаш. Еве го сега до мене си игра во креветот , а кога ќе му се приспие сам вика а,а,а.....го земам му ставам цуцла и одма заспива. Онака џабе ќе форсирам кога не заспива пример со нишкање. ама ако твоето е такво што си заспива јас не би го држела буден. @Capricorn Taurus на другарка бебче на иста возраст ко нашиве со температура 38.9 еден ден после ден два се исфрла цело црвенки. Педијатарот им рекол таков бил вирусот. Исто како вие. @Leo_29 кога ќе му се вцрвени мачкам со мустела со цинк оксид обично навечер пред заспивање и има ефект. Потоа продолжувам пак со павловичева. набави крема со цинк оксид
Веледата ти е со цинк, не го мачкај често со неа, само кога ќе се вцрви тогаш. Еве сега е тој момент па мачкајте се, ОК ти е
Вчера се разбуди околу 10 навечер, цицаше убаво,па беше буден до кај 12, цело бреме на гради, ке поцица,па одмара, после заспа поцврсто до 2, и од 2 до сега цица и се буди на саат време.му мерам температура и во ред е, а жолтило нема околу очињата.Денес има 7 дена.Ке видам денес како ќе биде
Вообичаено,сите ја имаат,т.н.теменица. Јас не мачкав со ништо,само од себе помина за 2-3 недели. Некои мачкаат со бебешко уље,да се втрие убаво,па после 2-3 часа бањање.
Син ми имаше доста. Ставав уље пред бањање, да му стои, па со ситно чешле натака навака поминував и после бањање со фротирката поминував. Но тоа само немолку пати, и теменица имаше до година и нешто. Па на година и нешто си сфатив озбилно и правев на секое бањање и ја исчистивме.
Истото го имавме. И јас со уље па бањавме , ама прво да отстои едно 2,3 саати . Го имавме околу месец дена.
од кога се породив, секоја вечер кога спијам се потам премногу, станувам жива вода,што претходно не бев така....исто ми зе појавија и хемероиди...дали знаете што да земам за да ми се ублажи болката