Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Klarisaa

Klarisaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    514
    @Annath обично со цицање заспива ама овојпат само се прецица и после 3 пати пресоблекубвав зошто ми повраќаше...пробав и со цуцла со нишкање ама ништо...после 2 саати се измори и пак дадов да цица и заспа .

2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.211
    Има такви моменти, да, само гледај да не премине во навика. Еднаш, два пати да се случи, во ред, ама не секоја вечер. Не му зборувај, игнорирај што и да прави, ама секако да го гледаш. Можеби побрзо ќе заспие така.

На Klarisaa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.271
    Допаѓања:
    4.938
    Мајки ве молам за совет, имам бебе старо 6 дена и мн е поспано, вчера не пуштија од болница цел ден со луѓе и вечерта цела кенкаше и цицаше на саат време.Деес спужие мн цврсо, го доев последен пат околу 5 и подле тоа спиеше па го бањав во 7 демек ке го расонам уште поцврсто спие, пробувам да го расонам,го викам,штипкам, му сменив памперс и пак гајле нема??? У 8.45 цицаше одвај 5 мин без да се разбуди. Незнам дали е ова нормално и мн се плашам да не му е нешто.

4. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Поспаност е знак на жолтица, да не фатило жолтица го имаш приметено околу очите да не е жолто?

5. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Zoltica ima sigurno. Budi go, rasobleci, stipkaj..mora da forsiras doenje t.e tecnosti samo taka ke se iscisti zolticata. Plus tuku sto rodeno e i MORA redovno da jade.
    Vo bolnica sto ti rekoa?

6. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.341
    Допаѓања:
    119.339
    Имa жoлтицa изгледa. Мoрaш дa бидиш упoрнa мaјкa. Нa двa чaсa мoрa дa цицa aкo не се рaзбуди зa дa цицa мoлзенo сo шприц ќе дaвaш. Никaкo не гo oстaвaј дa спие мoрa дa јaде зa aкo имa жoлтицa дa му пoмине. Прaти ситуaцијa вечервa и aкo не се буди сo штипење и пресoблекувaње, утре нa дoктoр.

На macalavica му/ѝ се допаѓа ова.
  7. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Го поминав истово. Кога дојдовме од болница го фати жолтица и беше ко комиран. Абе и на бањање спиеше. Мора да внесува млеко, МОРА. Кога ке пркне не мора будење, ама сега мора. Може да дехидрира. А мора и да цица, за да моча повеке за побрзо да помине жолтицата. Мојов ке цицнеше малку и пак кома, со ништо не можев да го разбудам. Јас се измолзував и со шприц му го давав, како во болница што ги ранат. Така два дена правев. После се освест бебе, па од цице не се тргаше.:D
    Следи ситуација со пелените, по тоа ке знаеш дали внесува колку треба. ако после три саати пелената кога ја менуваш е сува, значи не внесува доволно.

На mal.ecka, *Лорена* и fana им се допаѓа ова.
  8. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.025
    Мајкички, со што мачкате на интимните делови на бебушките? Јас со павловичева или со веледа за пеленска регија. Но денес приметив дека кожичето и е црвено и дури и фали кожа и кремот ептен се впива одма. Да мачкам ли со нешто друго?

9. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.200
    Допаѓања:
    124.828
    @Klarisaa не го презаспивам зошто нејќе. Џабе ќе нишкам итн... кога си седи буден саат саат ипол. Секогаш. Еве го сега до мене си игра во креветот , а кога ќе му се приспие сам вика а,а,а.....го земам му ставам цуцла и одма заспива. Онака џабе ќе форсирам кога не заспива пример со нишкање. ама ако твоето е такво што си заспива јас не би го држела буден.
    @Capricorn Taurus на другарка бебче на иста возраст ко нашиве со температура 38.9 еден ден после ден два се исфрла цело црвенки. Педијатарот им рекол таков бил вирусот. Исто како вие.
    @Leo_29 кога ќе му се вцрвени мачкам со мустела со цинк оксид обично навечер пред заспивање и има ефект. Потоа продолжувам пак со павловичева. набави крема со цинк оксид

На Klarisaa, Capricorn Taurus и Leo_29 им се допаѓа ова.
  10. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.978
    Допаѓања:
    112.547
    Веледата ти е со цинк, не го мачкај често со неа, само кога ќе се вцрви тогаш. Еве сега е тој момент па мачкајте се, ОК ти е :)

На Leo_29 и kukla21 им се допаѓа ова.
  11. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.271
    Допаѓања:
    4.938
    Вчера се разбуди околу 10 навечер, цицаше убаво,па беше буден до кај 12, цело бреме на гради, ке поцица,па одмара, после заспа поцврсто до 2, и од 2 до сега цица и се буди на саат време.му мерам температура и во ред е, а жолтило нема околу очињата.Денес има 7 дена.Ке видам денес како ќе биде

12. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    @eli25 можеш да ја прашаш за колку време се повлече? Еве утрово пак му е исто. :(

13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.200
    Допаѓања:
    124.828
    еден ден било :(

14. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Дали моча добро? Дали се тешки пелените кога ги фрлаш?

15. Ambra20

Ambra20 Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2017
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    1.096
    20180106_134935.jpg совет, треба ли нешто да мачкам на главчето, цело е како перутаво?

16. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Вообичаено,сите ја имаат,т.н.теменица.
    Јас не мачкав со ништо,само од себе помина за 2-3 недели.
    Некои мачкаат со бебешко уље,да се втрие убаво,па после 2-3 часа бањање.

На Ambra20 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Син ми имаше доста. Ставав уље пред бањање, да му стои, па со ситно чешле натака навака поминував и после бањање со фротирката поминував. Но тоа само немолку пати, и теменица имаше до година и нешто. Па на година и нешто си сфатив озбилно и правев на секое бањање и ја исчистивме.

На stevemila и Ambra20 им се допаѓа ова.
  18. Ambra20

Ambra20 Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2017
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    1.096
    @PUPICA i @irena.1 фала ви, ќе пробам и јас со уље.

19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.200
    Допаѓања:
    124.828
    Истото го имавме. И јас со уље па бањавме , ама прво да отстои едно 2,3 саати . Го имавме околу месец дена.

На Ambra20 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.354
    од кога се породив, секоја вечер кога спијам се потам премногу, станувам жива вода,што претходно не бев така....исто ми зе појавија и хемероиди...дали знаете што да земам за да ми се ублажи болката

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.