@kukla21 кога малиот не цицаше измолзував од дома и носев така во торбица, е сега беше топло времето(септември) па млекото не се ладеше премногу...во твојов случај можеш да носиш измолзено но да го чуваш во оние кутиине кои одржуваат температура. Кога давав по малку дохрана правев како кикирики, едноставно е. Откако цица немам проблем со доењето во јавност, буквално каде сака му давам. Гледам да е во возење во кола но ако сака во парк тогаш во парк, на гости или на некоја поизолирана клупа во моловите (реално доењето е најубаво дома во тишина но ако е гладен цицнува секаде барем за заситување). Вие се доите колку што знам. Не ти наметнувам став, но дој си каде сака малата. Сепак веројатно ќе доиш уште макар година...наједноставно и најубаво за мене е дискретно доење каде посака бејби Тука ме советуваа да растварам ад со темп на вода директ за пиење...така и правев...а претходно прво со поврела растворав па ладев до темп за пиење...
@kukla21 и јас како @danichap пробувам со рака односно капнувам од млекото на кожата под дланката кај пулсот (мислам дека убаво објаснив). Ми имаат кажано дека тоа е најосетливо место и дека таму најубаво можеш да ја осетиш температурата. Гледам да е млако повеќе накај ладно кога и го давам.
За давање не е проблем. За растварањето ми е повеќе. Сепак, пишува на 40-50. Јас ептен почитувам правила
Јас се измолзувам. Обично кога планираме шетање насабајле се измолзувам, ќе цица и излегуваме. Имаш дозерки во џамбо за ад ако сакаш ад да носиш. Добар термос и ќе немате гајле.
За растворање исто со прст пробувам. Гледам да не е жешка многу затоа што потешко се лади, да е млака колку дс може да се раствори. Обично чувам превриена вода и само ја притоплувам но кога е итна ситуацијата кога плачи многу, а немам превриено имам растворано и дирекно со превриена вода тргната од шпорет само така многу повеќе време се лади.
Осипот му се повлече денес целосно. Значи вистина од температурата и од вирусот било. Да знаете да не ве фаќа паника во ваква ситуација
Моиве никакво шише не прифатија. Јас ги надојувам пред искачање и одиме. Обично ги држи бар два часа. Но ако не или ако се задржиме повеке дојам. Ако колата е блиску во кола, ако не или сум без кола дискретно дојам. До сега непријатности не сум имала.
@kukla21 јас вчера го поминав денот по гости и секаде доев со тетра и свртена со грб, бебе помина супер во гужва, се изнаспа за мерак . Цица и во кола кога одиме некаде не му е проблем а ни мене.
Istoto go pravam.Dosega ne propustil pampersot.Koristam can bebe,radi tow so bese epten mala i Pampers i bese do gradi.A can bebe e ponql kalap i bese taman.I odgovara i bikigas ne propustil pa si prodolzivme so nego.I jas ne menuvan navecer.Menuvav napocetok,ja rasonuvav. Si imam voda vo termos.I plus ladna voda vo stakleno sise od voda za rastvaranje.Si probuvam na rakq pq stavam Ad.Ne se zamarav so merenje temperaturi.
Јас ептен бај д бук. Загревам на 45 (демек на пола од 40-50). Па ладам до 37. Сето ова го мерам со термометар и зато ми се чинеше научна фантастика Ќе пробам со молзено за почеток, па ако треба и ќе цица "на отворено"
Ем поголема пелена можеш ем ќе фатиш ред кога најјако спие можеш да и смениш, нема ни да осети. Јас и ден денес менувам 2 пати во ноќта зашто мојов е мочач ко за петорица. Полека нежно ќе и ја извадиш и нема гајле, ќе си спие...
викаш толку нежно спие? мојов кога ќе заспие навечер пример во 8 до 12 можев слободно миксер, правосмукалка, што сакаш да пуштиш...тој период нема шанси.
Само на цице спие како "заклана" тогаш нокти сечеме. Кога ќе ја спуштиме во креветче на прсти одиме да "избегаме". Ич не сака да спие. Ама ич. Преку ден, освен на цице, 1мин не преспива.
Ајде вајда ќе смени со тек на време. Имаш пробано со бањање пред спиење? Во принцип дур се мали тоа ги успива. Искрено ич немам искуство со несоница кај бебе.. Околу тоа што праша за млекце, пробај дома кое шише ти фаќа, одмолзи си и носи одмолзено во тебе, не мора ад. А ако решиш ад да носиш, можеш да земеш на Холе тоа што е на козја подлога, слободно од дома направено да го носиш. Не е како другите на кравја подлога да мора во рок од пола час да се искористи.
Јас го дојам секаде. Немам избор. Мојов е многу чуден. Кога имаше 20 дена почнав да му давам по 60 мл адаптирано навечер бидејќи беше гладен. Има три шишиња и не пребираше од кое ќе му дадеш од тоа. И чај си пиеше. Но после месец дена мене ептен ми надојде млеко и престанавме со ад. И сега не сака да фати ниту едно шише. Зар е можно да заборавил? Го оставив гладен намерно и се одмолзив, никако не фаќа ја џвака цуцлата. Ни чај не сака, ништо само цицање. Еднаш излеговме и ѝ оставив на мајка ми одмолзено млекце, абе на сакал и точка. Си поплакав од нервоза, и ја прифатив реалноста