Од сув воздух од греењето. И јас така кашлам понекогаш кога ќе станам наутро, како да имам нешто во грлото, а тоа ми е суво.
Prv pat slusam za ova..Dr.Rozita pedijatarot od Remedika mi kaza da koristam biogaja ednas na sabajle 5 kapki , a infa calm po potreba 20 kapki maksimum 2-3 pati na den. Ke ja baram deneska doktorkata , bas ke prasam... sega veke i ednas dnevno po potreba davam infa calm.bi blagodaram sepak na informacijata mamicki
Мајкички бебо ми нанка многу некако. Последен оброк (комбинирано ад плус доење) му беше во 01:30 заспа во 03:00, а се разбуди во 09:30. На советувалиште ми рекоа ноќе да не ја будам. За точно две недели полниме 3 месеци. Да се радувам или да се грижам?
Радувај се мајка.. И ние си нанаме навечер супер.. Синока пиеше млеко во 8 заспа кај 9 и нешто се разбуди дури во 5 сабајле за млекце и пАк продолжи до 7 ипол.. Некогаш знае и до 6 да не се разбиди. Ние сме 3+ да не е многу спиење оваа?
Е сега сум љубоморна Моево повеќе од 2-3ч не спие повеќе, цица и одма презаспива, ама се буди и бара јадење, еднаш му се деси да се заборави и спиеше 4,5ч па цела бев паники, цело време го проверував дали диши па кога се разбуди цица ли цица не запираше ни воздух да зеде, прегладнело мажето, па се дојадуваше и од другата града за да не изгуби некој грам што утнал еден оброк ^^може толку сврзуваат дека се на АД или плус и на АД вашите што знам, тоа викаат повеќе ги држи додуше моево и лакомо е
Моево спиеше од 2 и пол месеци по цела ноќ. Тогаш помина жолтицата, а и многу килажа ставаше па не го будев. Еве го 2 години и 2 месеци уште спие по цела ноќ без будење, да не го урочам сега да почне да станува. Ако си е такво детето да не се буди ноќта, радувај се и тоа многу.
@emkaemka Твоето бебче е помало ќе нанка повеќе со тек на време. Држи вода муабетот дека може повеќе ги држи ад. Нека си ручка за да порасне големо јуначето
Да да ова со млеково е баш тска. Моево со ад спие 3-4 ч без да мрдне. Ама нацицано максимум 2 ч. Можеби дека сме уште мали, па лактацијата не е убаво воспоставена.... малку му е, слабо му е, нз колку исцицува од задното млекце.
Само на доење 6 месеци без вода и чај. До 40 дена спиеше сабајле од 7 до 11. До три месеци спиеше од 9 до 7 значи 10 саати ама се будеше од 3 до 5 ноќта не му се спиеше. Од три до 6 месеци заспиваше во 23.30 стануваше во 9 цицаше само во 6. Од 6 до 8 месеци не се знаеше кога заспива кога се буди. Можеше да заспие во 20.00 до сабајле до 9.00 или во 2 ноќта до 8 сабајле различно секој ден. А сега во 9тиот месец ХАОС. Де во 7 вечер де 4 ноќта што ли се случува. Дали има некој скок во 9ти месец???? Ако има треба да е некој ФАМОЗЕН СКОК бидејќи јас полудев!!!
Јас дојдов да се пожалам. Малата на 15ти полни 4 месеци. Од мирно бебе на кое глас не му се слушаше одеднаш сака сѐ во раце да биде и плаче за во раце. Цица на секој саат. Во релаксатор ќе поседе малце и ќе почне да се мрште и со градите напред се исправува сака да ја земат. Доброто е што почна да се ја преспива ноќта без да стане за цицање. И преку ден некогаш, вчера на пример спиеше 3 пати по пола саат, а некогаш па ќе отспие 3 часа без прекин. Рацете и рамењата ме болат од што скоро цел ден ја држам. Преска десет пати станав од јадење од што плачеше за во раце. Скок ли е што ли е, не знам.
Женски многу сум испаничена. Денес и правев крвна слика на помалата ќерка (4 месеци) се е во ред освен Тромбоцитите и ЦРП покачени. Настината е,затоа и правев крвна слика, но Тромбоцитите треба до 250 да се, а нејзе 657 Од што може да се покачени?На нет причитав нешто поврзано до леукемија... не ни сакав да дочитам. Може хелп која знае
Тромбоцити кај леукемија се од ниски пониски, не читај свашта и тоа што читаш барем дочитај за да не се паничиш безпотреба Инаку кај возрасен покачени тромбоцити може да има при настинка, инфекција, ама за бебче прашај педијатар
До кај 500 се нормални за бебе, имам дома листа од Адриа Лаб со референтни по возраст. Не се многу повисоки.
I mojata si spie cela vecer.Devojka e vekeSinoka zaspa vo 11 ipol,spiese do 9 ipol.Jadese i pak zasoa.Stana vo 12 ipol.E prrku den e makata.Saka da spie a inat ne i dava.Mize i place.Svrzuva po pola sat vo race spienje.Inace se isprava da sedi.Si mislam mnogu e rano
Не сум во Скопје,кај моите сум, и да на педијатар во Понеделник обавезно ќе ја носам. Ауу ме смири,читам на нет повишени тромбоцити побрзани со триста болести на крвта..леукемија и слично.Абе мир да се нема. А што убаво празнициве ги истеравме,сега паники
@iki26 обично референтните се за возрасни, ретко даваат по возраст, а за бебе се сите граници поместени. Плус и настината ако е и тоа има влијание. Јас престанав да читам на интернет, што и да напишеш најлошо излегува.