Мајка бееее каква леукемија нема шанси. Така е од некоја инфекција гледаш и ЦРП покачено е. Консултирај се со педијатар за антибиотик и брзо ќе се среди ќе видиш
@iki26 мислам дека е имало некој воспалителен процес, а и викаш болничка била, па веројатно тоа е причината. Без паника, каква леукемија.
@forumce јас сум сама по цел ден и од кога знам за себе бебето во раце го држам 95% од времето кога е будно. Во почетокот ме болеа многу рацете но веќе ми отрпнаа. А сите ми викаат многу мирно бебе. Да земам да се отепам. Но најверојатно нешто се случува. Нешто го мачи и сака кај мама за да му е полесно од топлината на мама. Може се заби. Провери дали има набобрено. Стомачето. Пробиотик давај. Да не треба да почнете со дохрана...
Да си се радваш, мојот веќе добри 2 и пол месеци ако не и повеќе, последно цица во 21 и 30 и заспива, станува во 7 и 30 прв пат за цицање, по 5 минути пак е в кревет и продолжува до 9. Само на доење сме. Супер напредува.
Не е стомачето, ни заби. За дохрана, на доење сме, не ми се почнува уште сега. Си велам можеби дека ноќеска не станува па преку ден да надокнади. Нејќе да леже, тоа е проблемот. Штом ја земам одма се смире, се смее, гука. За во раце плаче, не за друго. Јас ретко ја држев во раце кога беше помала, а и помирна беше. Сега како расте и повеќе разбира, се менува од ден на ден, многу ѝ знае тоа газот
Od kolku meseci ne budite bebe za cicanje??Za do dussa mojsta sama se budi kako programirana, prviot pat na 3 casa posle na 2pa na pola cas ili 15minuti
Мене уште во болница ми рекоа дење да го будам ако поминат 3 саати од последното доење, а навечер да не го будам. Никогаш не сум го будела, првите 2 месеци заспиваше кај 21 и 30 стануваше кај 2 и кај 5 за цицање, после тоа како шо пишав погоре од 21 и 30 првото станување му е дури во 7 и 30.
@forumce ја ставаш ли на 45 степени да лежи? Дека мојата од 5ти месец не сакаше ама ич да лежи па додека сфатив дека сака да седи да гледа од друг агол...
Ja budev na pocetok.Koga bese biten sekoj pokacen gram.Pocna ubavo da napreduva i prestanav da pravam alarm.I davav da jade koga sama ke se razbudi.Eve 4meseci ke pravi za 3dena,si se budi sama.Preku vecer voopsto,ja spie cela nok
Кога ја поткренам на перница на 45 степени имам приметено дека сака да си седи така и не плаче. А и јас кога сум подлегната а таа леже врз мене се подига со главчето да се исправи. Убаво што ме потсети, сигурно сака подигната да леже а не на рамно.
Ики немој одма на најлошото. Покачени тромбоцити се многу чести кај бебе посебно кога има некој инфламаторен процес во организмот, како вирус, инфекција и сл, а кај вас очигледно е дека е тоа во прашање штом е настината и има покачено ЦРП. Ќе си направите нова крвна слика во понеделник, па по можност и во друга лабораторија и ќе внимаваш да не е дехидрирана бидејќи и при слаба дехидрираност се зголемува вискозноста на крвта а тоа дава и зголемен број на крвни клетки по мл.
Сака кај мама, до тоа е плус и се шетка, сака кујна спална дневна да си разгледа момето Иначе да, скок е еве слика да видиш (Со грмотевици е прикажан скокот, а со сонце кога бебето е "во арните" )
За леукемија ќе бидат многу ниски -10/20, не 600. Не паничи. Знаеш дека брои по due date, а не по birth
Мајки на син ми од синоќа му се затна носето скрос и неможеше да спие.Од сабајле почна и да му течи по малку, очите му се црвени, ќе дремне 10тина минути и се буди плаче. Температура нема, но на допир главата му е топла и често се поти. Што да правам мајки, се гледа дека не му е добро, не е свеж и едвај дише од носето
На самата апликација пишува дека е по due date. Го објаснуваат на тој начин што викаат дека менталниот развој е врзан со датум на зачнување и дека без разлика кога е родено бебето скоковите(менталниот развој) не се менуваат. Ако е порано родено, подоцна влегуваат во скоковите по староста на бебето и обратно.
Колку е дозволено да спие бебе на релаксатор? Моево стануваме сабајлечки цица се пресоблекуваме и нана 2ч.па цица па го ставам во корпата од количката не сака а го ставам пак на релаксатор се смирува и си заспива...Има многу тенко меко ќебенце под него и не е во седечка положба туку полулегнат...Внуците од сестра ми до година дена спиеа преку ден и после пладне задремуваат па ене ги супер си се но викам чекај да ве прашав вас поискусни сте сепак дека сеуште не сме отидени на ортопед педијатарот ни кажа на 2.5месеци
Обичн овикаат на два часа да се прави 20тина минути пауза. Видоевски пак е друга приказна. Според него бебе може да седи во транспортер/релаксатор неограничено. Јас сепак на два часа правам пауза.
Јас прашав пред скоро никој не ми одговори, на ортопед сме неделава па ќе прашам и споделам ^^моево цели 5мин седи во релаксаторот Ама упорна сум секој ден правам стави-вади-вришти-смирувај-ставај-вади...