Бебчо е 6 месеца и полека го одбива млекото. Одвај се раниме, се помалку и помалку пие и мислам дека не е доволно. Инаку сме целосно на Аптамил. Дали има некој слично искуство? Дали менувавте млеко? Инаку имаме појадок кашичка овошна и деновиве почнав и зеленчук за ручек да му давам бидејќи млеко не сакаше.
Доколку соодветно напредува во тежина и должина доволно е. Дали ги јаде и сака овошната и зеленчуковата? Ако одбива јадење може почнал процесот на никнување на заби. Ние сме 9 месеци и ниту една кашичка не јаде, само цица. А треба да имаме три оброка на 9 месеци. Ние ни пола оброк немаме. Вадиме заби.
Мајки, шетате ли со бебињата во молови од затворен тип овој период? Ние ќе правиме 3 месеци за 5 дена и сакам да ја носам до Сити мол, ама ме караат сите дека мала била.
Леле мојава овие два дена скроз се смени. Ама по табелата гледам дека сме во фаза со грмотевици. Се тешам дека ќе помине.
Велат подобро во парк отколку во трговски центри поради опасност од вируси. Сепак ти си мајката и најдобро знаеш
За надвор знам, шетаме од прв месец, ама мене ми се оди во трговски. Кога излегувам сама само во 1-2 продавници влегувам и трчам дома, вака со неа си викам по раат може ќе прошетам Свесна сум за вируси, затоа и ме интересираше и искуство од вас.
И јас исто прашував, и мене ми се иде а сите викаат не Еднаш бевме до Капитол,еднаш до Сити мол ама набрзинка. Сакам убаво да си прошетам
Zenski kolku e normalna telesna temperatura kaj bebce? Nie sme skoro 2 ipol meseci I pred 2 nedeli zemavme bebesko toplomerce bezkontaktno, sto meri temp na nekolku cm od celoto. Vo upatstvoto pisuva deka do 37.5 e normalno, ako e nad ke svetka crveno. Mu meram sekoj den (ne znam zosto, se opsednav ) I mu varira megu 36.8 I 37.4. Vaka si e veselko I se normalno, ama da ve prasam za sekoj slucaj za mislenje...
@Ambra20 ние шетаме долго и опуштено. А баш периодоц попразно е и во моловите па може да прошетате. @Trufe нормална е.
Дали ви се има случено бепчето да се разбуди навечер како и секоја вечер за цицање а да не сака да цица првите неколку минути и плаче . Синоќа се разбуди ,кенкаше викам одма да го земам за да не се расони ,ама не сакаше одма да цица,како да се исплаши нешто. После неколки минутки гушкање почна да цица. 4+ сме. Искуства со вакво нешто ?
И ние сме исти еве веќе недела дена. Навечер се будиме на секој саат и пол два со плачење а наутро немирно спиеме. Претходно си сврзувавме сонче од 7 саати. Се надевам период е и ќе се врати старата рутина. Исто 4+ сме.
До сега не се случило па затоа ми беше чудно Моето и претходно со плачење се будеше , ама деке не сакаше одма да цица , тоа ме загрижи...ајде ваљда е период
@Klarisaa моето секоја вечер се будеше така а кога не сакаше да цица испадна дека се заби. Не било гладно а се разбудило од друга причина.
Дај Боже да е период и побрзо да поминит. Иначе и ние се будевме од спиење со плачење ама дека гладни плачевме, а сега не е гладна со сигурност. Од нешто е исплашена или сончиња гледат па се плашит, а преку ден си е најнормална, си пееме заедно, си се смејме, весели сме. Мама на кондиција ја чуват
@Ambra20 @Klarisaa Ние се шетаме 1неделно во Молот, значи 3пати сме биле, 2м сме 2пати погодивме гужви, а демек темпирав кога би било најпразно ама утнав, се шетавме тие пати само најгоре, најрелаксирано е секогаш и без народ. Џамбо не е за бебе прашини од стварите има и ладно е, не греат во Џамбо. Рамстор еднаш бевме и најдобро ми се виде, ниту гужви, тивко, а и почисто е. Капитол не го идеме, ич не ми се свиѓа тој трговски, а и уџум од дома ми е! Убава мисла, нема да се пикате во гужви, бебе не вадам од транспортер и не допирам, додуше и моево примерно, само спие дури го шеташ