А мојана свекрва ми викаше не се вари кафе на гости што ќе дојдат на повојница оти ќе имало црни заби бебето. Е ај сега.  А мајка ми не дека е моја, ама нема поима од тие глупости
А да закажете вие групна депилација со ладен восок сите што имате женски!? (Прости им боже не знаат што зборат во таа група) Порано кога ги пратев мислев се зезаат.
Мајка ми не се меша. Да живеевме заедно можеби ќе се замеша. А свекрва ми знае некој коментар, совет за бебето да даде, ама такви затуцани муабети никогаш не е кажала. А има некои што за секоја прдешка на бебето знаат да кажат. Не ми текнува една стара баба што ми беше кажала ама памтам се чудев како може да веруваат во такво нешто. Секаков народ има. Мислам дека волку затуцан народ како што сме ние нема никаде.
Мајки дај помагајте, веќе втора недела синко при секое пиење млекце ми плаче и не сака да јаде ми пиеше по 180мл, а сега со сила, со шетање едвај 90мл освен ако спие па во сонот да испие повеќе. Мооогу е нервозен и кенкав, неможам да издржам повеќе.. Ај што се му се рацете во уста и мислев забите го мачат па и носот му се затна и вадам и жолти мрсолчиња, се надевам дека не е пак некоја бактерија Во недела ќе полни 5 месеци, можно ли е да е некој скок во тој период или сепак можно е да е ваков од забчињата?? Незнам што да направам за да се смири малку, не се издржува повеќе
Со забите иде и носот а знае и помека столица од нив да има. Мене на заби ми звучи. Глодалка ладна, гел, килибарно и ладно млеко (ако доиш измолзи и олади го малце)
Обично колку време трае вака или се додека не се поддаде забче ќе го држи нервозата? Јас мислев дека е настинат за носето, инаку да, столицата му е помека. Гелче ставав до вчера но приметив дека уште толку по нервозен станува Герданче нарачив од странство но некако не ми се верува дека би можело да помага Глодалка давам ладна но само 5-6 минути ја сака и после и од неа се нервира.
И јас бев скептик ама герданот помогна стварно. 2-3 дена интензивно се нервозни потоа се подсмируваат. .
Sega me staivte i mene u sumnja.Malava mnogu lligavi,ja zvaka cuclata i koga pie mleko ja nosi na strana i zvaka,nos zatnat i potecna kaka .Dali e mozno zabi da izleguvaat?Vcera napolni 4meseci.Pred edna nedela ja prasav dr rece rano bilo.I sakam da prasam kakva glodalka davate na vasite bebusi?!
Секое дете е индивидуално. Внучето мое на 4 месеци 2 имаше. До 6 месеци "полна уста".. бебе во фаца, а ко ќе ти се насмее мало човече
@stevemila кај секое детенце различно.Може да лигави но по три четири месеца да излезе запче, а може и да и излезе иако е 4 месеца. На мене најбезбедна глодалка ми е Софи од Зегин.Не може да се повреди со неа и направена е од безбеден материјал токму за бебињата.
Sofi kupuj na dete neka gloda Plus fensi mi e hahah Inaku, i da ne idat zabi neocata se pripremaat. Ne mu se sekiraj ic, davaj probiotik ako ne davas
@stevemila зет ти ист беше на 4 месеци, два дена пред да направи 5 имавме едно забче, по недела уште едно. Мачењето со непцата може да се развлече со месеци, купи ја софи, најдобро помагало е, земи и гелче и следи ја...кога е најнервозна мачкај ја обавезно да и олесни И бацни го колачето И две недели кашлаше ама не загрижувачки...инаку носи ја да ја слушнат за да си мирна, дома чисти носе со физиолошки и ќе помине
И мојот е така само се лигави, нервозен понекогаш, нон стоп со рацете во уста...ние ја имаме софи само неа ја сака.
На бебе му се направи црвенко кај што се витка вратчето,од лигавење,бљуцкање ,итн...Како неколку кругчиња црвени. Што ми препорачувате да ставам или да се јавам кај педијатарот ипак ?