Blagodaram za odgovorot Dreem.Girl i jas mislev da i stavam,no mi trebase nekoj da mi potvrdi so svoeto iskustvo.A za kolku vreme vi pomina infekcijata?
Jas znam deka nistatinot nikako ne smee da se golta Se nanesuva na gaza,namotana okolu prstot I se macka jazikot I usteto Gazata go grebe beloto I nistatinot go smiruva mestoto I ja ubiva infekcihata So stapce za usi nisto ,kupi si gazicka,provereno e
Probav i so gazicka ama ne mozam celoto jazice da go opfatam,samo do pola,strav mi e da go pikam prstot tolku dlaboko.Baska i mi se ispovrati celoto A zosto e stetno da se goltne od rastvorot,mislam na bilo koj nacin sepak eden del bebusko go golta.
и јас колку што знам нее штетно, мене педијатарот ми рече да му ги давам со лажиче и тоа нормално ги голташе, ама секогаш давај му ги пред да јаде, така нема да ти поврати јас му давав мислам 5 пати во 24 ч по 5 капки а исто и градата ја мачкав со раствор од сода бикарбона и вода и сите цуцли ги вриев со сода, па одма му помина и повеке не му се повтори
Pa neznam zosto stetno ...Pred 3 god go koristev so pogolemoto since,toa mi ostanalo vo sekavanje da pazam da ne golta Da ne pisuva taka vo upatstvoto?
Sabajlevo pak ja macev so gazicka,se odra placejki a pak nisto ne napravivme.Pocnuvame definitivno so kapki direktno vo usteto.
Капките слободно ставај ги директно во устата и со капките премачкувај си ја и градата после доење не пред пред секое доење измивај ги зашто СООР значи кандида па да се подочисти да не си играте пинг понг со бебулето и да си ја пренесувате .
Мајки ако знаете дали има некој крreм против комарци? Ми го изедоа златното на море сме и има мноогу комарци, Секоја вецер ставаме и она апарат во струја ама не помага пак го касаат. Совет?
Пробај со Chicco против убоди од комарци, само тоа е за бебиња, Аутан се за над две години. Исто и Бекутан спрејот (ама не верувам дека го има таму). А да најдеш босилек и да го триеш секоја вечер малото? Барем облеката, велат дека многу помага против комарци (макар што овие сега што ги имаме, не се комарци, мутанти се )
да за босилок и јас имам слушната а мајками има засадено во три саксии и на тераса и стојат и комарци нема чудо
Мамички ај совет- сакам да им дадам на бебињава кашичка од морков, сварив малку морковче ама со што допунски да го изблендирам? Можам со малку АД млеко?
Јас два пати до сега имам дадено морков со јаболко. Почнав во домашните кашички да ставам млеко, ама сега и давам само овошје, за да не се навикне со млекце и после да не ги сака.
Маја мојава двамесеци јадеше смао овошје или комбинација овошје со гриз безглутенски или ориз мелен без никакво млеко само со водаи сеа без млеко не го јаде така да .... не ќе да е до тоа
Моиве некако, не баш го сакаат морковов И сокчето го плукаа, а еве сега и кашичката. Исто ми направија и со тиквата .... А уште не сум им дала овошни кашички, почнав со овие како понеутрални ама ништо
Pak jas...ne znam veke sto da pravam.Otkako mu gi dadov kapkite na bebusko vo 14h, ne saka da cica, ja stavam na grada,povlekuva nekolku pati i se trga placejki.Baska mn.mi se ligavi i go polzi jaziceto.Ova da ne e reakcija od kapkite.A ne saka ni da spie...samo kenka celo vreme.
Смее ли таа кремата на бекутан со цинк да се става доле на дундето место павловичева?И се нправила како раничка како изгулена кожичка па мислам дека ќе помогне И да прашам дали мора после секое поење на млекце да се подига да подждригне заѓто кога ја подигам после тоа и ми бљуцка и ми ика а вака си е раат.