Ќе пробам оти вака не бива плаче за спиење изморена е ама не ми е јасно што е работата зашто така се буди.
@Leo_29 јас го легнував на мене на меше странично и малку под агол и го тапкав нежно на грпче, скоро како галење, и ждригнуваше по кратко време иако заспан. После тоа си продолжуваше на грб да спие. Ако го оставев веднаш на грпче се будеше со плачење од вишокот воздух. Еве вака само и јас легната, за да не го будам.
Мами малово овие два дена ми е многу нервозен и само спие а температура нема рацете само во уста ги става дали ќе ни излегуваат заби 5 месеци сме температура нема воопшто не е расположен
Ја легнувам, ама како да е во 30ти сон. По 5 минути ми се чини дека малтретирам дете. Најдов некој пост од Мариз од првото дете, дека по 15 мин само се буди, таа го подигнува, ждригнува, и си продолжува да спие. Приметив дека и моево се буди, ама бљуцка, и се расонува. Па ќе се обидам на тој начин, на време да го фатам.
И ние се заспиваме легнати како @kukla21 па после некое време додека убаво заспие ја префрлам вкреветче.проблем имаме што успивањето ни трае 1-2 часа.,заспива па се буди па пак цуцка се додека не заспие убаво.Како да го скратиме ова успивање побрзо да заспива не знам.
Majki bebevo cel den vristi mirna e pa histericno se deri.Pocnav da davam probiotik ama mislam deka ova ne e od grcevi.I se spie a nemozi da zaspie edvaj js zaspivam i po kratko vreme se budi..Placi za jadenje cica kratko i pak vristi.Ufff a so mirna bese.
Да не ја боли нешто? Ако не се грчеви, не може туку така да пишти цел ден. Уво да не ја боли? Обично од уво плачат непрекинато и неутешно.
I jas mislam ako ne se grcevi togas e uvo.Za grcevi ne sum sigurna i se merviram oti nemozam da prepoznaam dali ima grcevi.
@mal.ecka не можеш да утнеш грчеви. Виткање на нозете кон стомакот, повремено клоцање со нозете, вцрвенување во лицето, крнкање и нагло вриштење и нагло смирување, гасови...не мора да ги има сите симптоми за да се грчеви...Син ми виткаше нозе, ќе попиштеше минута, па ќе се смиреше, по минута пак...и се вцрвенуваше во лицето...и повремено гасови..
Честитки @Chantal ! Твоето млеко е најдобро, немој да се сомневаш во тоа. Во врска со каката, секоја боја е нормална за толку мало бебе, кога ќе потпорасне ќе се регулира и бојата. А, што се однесува до гасовите, мојата сеуште има гасови, а скоро три месеци има, со истото јадење еден ден воопшто нема гасови, а некој друг ден ќе се утепа од плачење од гасови, така што храната не е главниот фактор за имањето гасови.
Можно е тогаш да и пречи нешто од тоа што јадеш. Внимавај што внесуваш, па нешто ако и прави проблеми, избегнувај го. Грав, грашок, кафе, благо, газирано, зелка, цитруси.....
mnogu vnimavam,ne jadam nisto od ova zmam deka i smeta a pijam po edno kafe vo den,mislam ne i pravi problem.Doktorkata vika smees se da jades.
И мене така ми вика др. Ама јас изумив на грчевите, си изедов пола чоколадо, дете зајде од плачење. Едно кафе не пречи.
Зависи од бебето. Јас јадам од прв ден по најмалку 100 гр. чоколадо дневно и немавме никаков проблем со грчеви.
Јас од ко се породив, нема ден без благо да ми помини(сигурно нешто од хормоните, претходно не јадев толку благо), па немаше реакција. Кај нас па имаше од портокал црвено газе. Не мора да значи дека ако кај некое бебе има реакција, ќе има и кај твоето. Единствен начин за да знаеш е да пробаш, па да следиш реакција. Сите се различни.