Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Malava vcera mi se prevrte.Od pamet me izvadi.Ova dete cudo.Prav zivec.Posle toa ja stavam u relaksator za da i ja izblendiram kasata.Se vrakam so da vidam.Visi nadolu.Edinstveno glavceto i bese i ramenjata na delot kaj so treba nozete da se.Za sekunda ako ne sum vlegla ke padnela.Ima za vrzuvanje no ne dava.Vristi.A ne deka u relaksator sedi bog znae kolku,ja ostavam epten koga treba nabrzina da zavrsam nesto.Ne mi se ostava veke ni sekunda sama, koj znae sledno so ke vidam

На karibian, bella12, fana и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.705
    Допаѓања:
    5.675
    Кенгур и со тебе секаде гушкање:lol: или количка кај ти таму и она .. Исти беме и ние ..Тоа пусто врзување мислиш кујзнае што и правиш .. Имаше случаи у коритце а легнував бе (facepalm):rofl::rofl::rofl:

На kristii, stevemila, Melinda85 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Веќе една недела како се вртиме. Порано кога ја ставав на стомак кенкаше, а сега откако се научи да се врти само на меше сака да седи. Прво почна да се врти од грб на меше па почна и од меше на грб. Почнавме да се тркаламе по малку. И се тоа за една недела. Чудо се бебињата. Јас кога ја видов сама на меше останав со подзината уста. Си вежбаат полека ама ние не забележуваме. Ортопедот рече на втора контрола очекувам тркалање. На 14.02 сме. И јас си викав нема шанси да научиме до тогаш не знае ни да се сврти. Кога ме изненади сега за неколку дена научи вртење.

На pile30, stevemila и forumce им се допаѓа ова.
  4. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Мамички помагајте бебе 2+ го држеше мајка ми на меше и пред неа имаше пластична играчка и од невнимание мајка ми не ја ни виде кога бебе спушти главчето и се чукна се удри. Плачеше многу, се препоти и челото и е црвенко. Дали е опасно многу се нервирам и плашам. Ставив на газа ацитиборици ама не дава да и ги држам.;(;(

5. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Не се плаши не е страшно. Повеќе плачела од ненадејното удирање и доколку сте срипале и вриснале ( што е многу нормално ) со самата ситуација кога сте ја кренале брзински се исплашила. Нежно е кожичето па затоа е и црвенко. Пази ацидибориците да не отидат капки накај очи. Земи тетра и натопија со не многу ладна вода и сега кога ќе спие стави и ја слободно. Ќе и се изгуби црвенилото за брзо. Ќе си се гушкате и играте и ќе е како ништо да не се десило. Како ќе расти да знаеш и сама во играње ќе се удира со играчки :) и ќе поплаче и ќе се смее.

На ana-banana му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.705
    Допаѓања:
    5.675

Ништо не е не се коси , често ќе се дешава допрва :) па коа ќе почни да држи играчиња само ќе се удира .. Еден лек мене ми кажаа имаме така случка и ние нит црвенило нит модриче не се јавува и постари ставале . Маргарин* - како ќе се удри одма намачкај го , мн помага .. Ем нема да се борите да му држиш тетра итн а доста помага ...

На EuHenIa, stevemila и ana-banana им се допаѓа ова.
  7. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.778
    МаМе од ова ни џумка не излага. Не се секирај за година од сега ќе броиш џумки :) Ништо не и е.

На EuHenIa, Poppins и ana-banana им се допаѓа ова.
  8. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.675
    Допаѓања:
    39.955
    Истото се случи на малата вчера. Ја ставив да леже на меше на подот а под неа кебе имаше и си ја тресна главата, а јас потрчав да донесам уште едно кебенце да и ставам кога таа уште еднаш ја тресна главата ама малку само поплака, ништо не и беше. Не и се сеќирај, не е страшно, така растат децата.

На ana-banana и Poppins им се допаѓа ова.
  9. MARILENA

MARILENA Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2015
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    111
    Мајки од кога почнавте да ставате од оние перничиња за бебиња тенките што се во комплетите со страниците за креветче да спие бебушот на тоа?

10. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.991
    Допаѓања:
    327.767
    после годинка

11. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.555
    Офф ќе си пукнам. Му читав као на бебуш книга за бебиња и почна да ги фаќа листовите и изгледа малку минимално се пресекол. Почна да плаче, ми беше чудно од што така наеднаш и видов малку крв на рачето.Жива се изедов, каква мајка сум јас :(Може треба една нова тема со овакви искуства и на што да внимаваат новите мајки.

12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.778
    Каква мајка! ? Онаква што сака да му чита на бебето. Нормална мајка. Ништо страшно. Плаче зашто пече од хартија да се сецнеш но поминува. Стави прашок ако имаш за папок што ставаме.

На EuHenIa, Lolipop23, Melinda85 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.555
    Фала ти. Му ставив хлоранфеникол, тоа имав и ми дозволи педијатар.Ме изнервира фактот дека не ни помислив дека може тоа да се случи.

14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.778
    како што кажа сама- тазе мајка си. не си роден родител со диплома за родителство. не се грижи ќе помине. И не се јади себеси.

На Melinda85, karibian и Среќичка им се допаѓа ова.
  15. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Каква е таа книга за бебиња од каде ја купи? Можеш да ја сликаш да ја видам ?

16. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.555
    Му ги преведувам хаха

Прикачени фајлови:

На kristii, Ano, Melinda85 и 4 други им се допаѓа ова.
  17. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.778
    Има во веро книги за бебиња ако сакате :) на македонски

На ana-banana, emkaemka и Среќичка им се допаѓа ова.
  18. Troi

Troi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    765
    Спомнавте кенгур, од колку месеци смее да се користи кенгур?

19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Нас ортопед по прва контрола ни кажа може ама 15 мин и свртена према нас. Кога ќе почне главчето да го држи, може и нанапред.

На Troi му/ѝ се допаѓа ова.
  20. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Имаш разни кенгури. Имаш и за новороденчиња. Мојот беше од 3,500гр до 12кг кенгур. Од 3недели кога беше го носев во кенгур. Претходно се консултирав со ортопедот. Го носев свртен со лицето накај мене дур не почна самостојно да ја држи главата, а после тоа беше свртен нанапред. Овој го имам јас Babybjorn, само што не е од Мк.
    ergonomic-waist-belt-baby-carrier-miracle.jpg

Последна измена: 9 февруари 2018
    На Среќичка, stevemila, Sofia777 и 1 друга личност им се допаѓа ова.