Malava vcera mi se prevrte.Od pamet me izvadi.Ova dete cudo.Prav zivec.Posle toa ja stavam u relaksator za da i ja izblendiram kasata.Se vrakam so da vidam.Visi nadolu.Edinstveno glavceto i bese i ramenjata na delot kaj so treba nozete da se.Za sekunda ako ne sum vlegla ke padnela.Ima za vrzuvanje no ne dava.Vristi.A ne deka u relaksator sedi bog znae kolku,ja ostavam epten koga treba nabrzina da zavrsam nesto.Ne mi se ostava veke ni sekunda sama, koj znae sledno so ke vidam
Кенгур и со тебе секаде гушкање или количка кај ти таму и она .. Исти беме и ние ..Тоа пусто врзување мислиш кујзнае што и правиш .. Имаше случаи у коритце а легнував бе
Веќе една недела како се вртиме. Порано кога ја ставав на стомак кенкаше, а сега откако се научи да се врти само на меше сака да седи. Прво почна да се врти од грб на меше па почна и од меше на грб. Почнавме да се тркаламе по малку. И се тоа за една недела. Чудо се бебињата. Јас кога ја видов сама на меше останав со подзината уста. Си вежбаат полека ама ние не забележуваме. Ортопедот рече на втора контрола очекувам тркалање. На 14.02 сме. И јас си викав нема шанси да научиме до тогаш не знае ни да се сврти. Кога ме изненади сега за неколку дена научи вртење.
Мамички помагајте бебе 2+ го држеше мајка ми на меше и пред неа имаше пластична играчка и од невнимание мајка ми не ја ни виде кога бебе спушти главчето и се чукна се удри. Плачеше многу, се препоти и челото и е црвенко. Дали е опасно многу се нервирам и плашам. Ставив на газа ацитиборици ама не дава да и ги држам.
Не се плаши не е страшно. Повеќе плачела од ненадејното удирање и доколку сте срипале и вриснале ( што е многу нормално ) со самата ситуација кога сте ја кренале брзински се исплашила. Нежно е кожичето па затоа е и црвенко. Пази ацидибориците да не отидат капки накај очи. Земи тетра и натопија со не многу ладна вода и сега кога ќе спие стави и ја слободно. Ќе и се изгуби црвенилото за брзо. Ќе си се гушкате и играте и ќе е како ништо да не се десило. Како ќе расти да знаеш и сама во играње ќе се удира со играчки и ќе поплаче и ќе се смее.
Ништо не е не се коси , често ќе се дешава допрва па коа ќе почни да држи играчиња само ќе се удира .. Еден лек мене ми кажаа имаме така случка и ние нит црвенило нит модриче не се јавува и постари ставале . Маргарин* - како ќе се удри одма намачкај го , мн помага .. Ем нема да се борите да му држиш тетра итн а доста помага ...
Истото се случи на малата вчера. Ја ставив да леже на меше на подот а под неа кебе имаше и си ја тресна главата, а јас потрчав да донесам уште едно кебенце да и ставам кога таа уште еднаш ја тресна главата ама малку само поплака, ништо не и беше. Не и се сеќирај, не е страшно, така растат децата.
Мајки од кога почнавте да ставате од оние перничиња за бебиња тенките што се во комплетите со страниците за креветче да спие бебушот на тоа?
Офф ќе си пукнам. Му читав као на бебуш книга за бебиња и почна да ги фаќа листовите и изгледа малку минимално се пресекол. Почна да плаче, ми беше чудно од што така наеднаш и видов малку крв на рачето.Жива се изедов, каква мајка сум јас Може треба една нова тема со овакви искуства и на што да внимаваат новите мајки.
Каква мајка! ? Онаква што сака да му чита на бебето. Нормална мајка. Ништо страшно. Плаче зашто пече од хартија да се сецнеш но поминува. Стави прашок ако имаш за папок што ставаме.
Фала ти. Му ставив хлоранфеникол, тоа имав и ми дозволи педијатар.Ме изнервира фактот дека не ни помислив дека може тоа да се случи.
како што кажа сама- тазе мајка си. не си роден родител со диплома за родителство. не се грижи ќе помине. И не се јади себеси.
Нас ортопед по прва контрола ни кажа може ама 15 мин и свртена према нас. Кога ќе почне главчето да го држи, може и нанапред.
Имаш разни кенгури. Имаш и за новороденчиња. Мојот беше од 3,500гр до 12кг кенгур. Од 3недели кога беше го носев во кенгур. Претходно се консултирав со ортопедот. Го носев свртен со лицето накај мене дур не почна самостојно да ја држи главата, а после тоа беше свртен нанапред. Овој го имам јас Babybjorn, само што не е од Мк.