Мајки читав пред некое време за крем против ветер и студенило имало. Може некој да ми каже кој е? И уште нешто сега кога почнавме да лазиме коленцата и се како суви и како црвенки и се и грапави на допир, ја мачкам со јекодерм со друго нешто да мачкам ќе има ефект или да продолжам со него дека е мрсен? Незнам од што така кога е на шпикозни и не се трие од пархетот па да и се 'запалат'
Da ima na weleda jas koristam za bebe....malo mrsno kremce e...ama vo eurofarn se utepav barajki dosta apteki ne znaat deka ja ima na asortiman. Vo eurofarm ramstore ja zemav
Не дека се оптеретувам, чисто ми беше за споредба што прават и другите кога спремаат оброк. Мене ми беше потребно мерење, затоа што поим немав колку треба да биде еден оброк, ниту колку може да изеде, а и правам каши дома, ретко и давам готова. А инаку со сила ништо не бидува, да. Колку има интерес, толку јаде. Макар што пак ќе кажам дека до сега ми ги јаде кашичките цели, некогаш знае да остане некое лажиче.
Мамички водава како ја давате у текот на денот? Само после и за време на оброк или и онака? Јас сега за сега и давам вода 2 пати дневно за време на оброците. Некогаш пие на крај, некогаш ќе се напие па ќе продолжи да јаде. Треба ли да нудам и во рандом периоди или доволно е вака?
Mojata ne pie neso mnogu jas i nudam i random...pomini zamini ke gi vidam site rekviziti za voda pienje sto gi iame i ke si ja probam srekata so nekoj sto ima pomalce verojatnost deka utop ke bide da ne se presoblakame 1000pati dnevno. Najmnogu po obrok pie. Samo gledam da ne i davam koga i e vreme za cicanje
Освен првите две, сите запчиња до сега(6 има) ги вади со растечен нос. Пукнав веќе... Кажете што ставате за растечено носе, нешто ефикасно? Само што наполни 8 месеци.
Друшки,препорачајте убаво кремче за лице,само на земја е и си ја трие фацата од земја па почнаа да и се прават црвени мозолчиња и како суви корупки некако,на брадата кај муцето посебно... ставам Мустела хидра бебе,јок ефект,што да пробам друго?
Исто и јас , што стигнав и ставив и на крај и помина со бекутан цинк оксид. Купив се што стигнав , абекутанот го имам и често ја користам за пеленска регија и завчера и шлапнав на лице и и помина црвенилото.
Bioderma i stavam ako nema atopicna koza staklo i go pravi. Belo e i osetlivo a ko sto vikas em na zemja em se ligavi em koa jade se e lom
Ја намачкав прееска и одма го снема црвенилото,изгледа и одговара оваа линија,кога се роди ја капев со истава купка и топ беше.
Не знам кај да го поставам прашањевп. Бебче за три дена ќе биде 1год. Сакам да му воведам млеко од тетрапак. Бебче сеуште се буди навечер 2х и ме интересира како го приготвувате навечер тоа млеко? Не може во термос? Со адаптираното лесно ми беше до кревет со термос вода и прашокот и готово беше. Ова како?
Мое мислење и совет од лекар е адаптирано барем до 2 години да пие. Дури и до 3 е убаво. Ако внесува доволно млечни производи не ни треба млеко. Имај во дм на бејби лов адаптирано ако ти е од финансиски аспект. Јас за каши го земав и добро е.