На почеток пробај преку ден со тетра, навечер со АД. Јас не и ја топлам водата за АД уште од 8 месеци, на собна и ја давам. Ама ако сака твоето топло млеко навистина е проблематично за навечер за тетрапак. Мене ми е план до 2 год да терам со АД и онака не пие повеќе од 400 мл дневно.
Ја имам купката за мене,ја миев и неа на почетокот,ама не ми текна сега да ја измивам на лицето,фала што ме потсети
Аптамил го кажуваат како најдобро. Ама јас од нан сум задоволна. Најдобро ми го прифати. 2 аптамила фрлив. Сепак нека кажат и други мајки, јас давам ретко навечер по потреба, или кога не сум дома па да и дадат ад.
Цел месец не фати со носот де затнат, де тече, кога ќе се затне ептен почнува како врукичка да биде. До сега 2 пати така. Крчи горе во носот. Секретот густ бел. Инхалации 2пати со синомари, оригано, аква марис и сега најново ацидо салос. Влечам по цел ден со пумпа гради ме болат веќе. Нешто има ли поефикасно од ова да знаете. Докторката само ова вика прави. Цело време од забите вика е, јас на своја рака брис направив и излезе дека има нешто ( рече нормално било дека одела во градинка) Давајте совет нешто може иљач некој домашен, незнам
Моето имаше шлајм ама ништо не помагаше да се исчисти. Матичен ми даде рецепта за да ми направат капки за во носето. За 2 дена се исчисти. Прашај за ваква опција.
Никако,катастрофа...мојава е 9+ и ми настина,со дигитален (тој што го имаш постирано) покажува 37.2,со живин 38..така да моја препорака е НЕ!!!
Бебе спие мноогу немирно деновиве. Се буди можеби по 7-8 пати навечер, тој и вака не е некој спијач, ама ова е премногу. И преку ден многу тешко заспива, спие едвај по пола саат. Не е во скок, заби мислам дека не се, не е затнат, стварно не ми е јасно. Што може да биде, 8+++ е?
Моево обично секогаш вади запчиња за време на скок, да не случајно поминеме "лабаво" само со скок А и сите кецови и двојки ги има веќе, па затоа мислам дека не се заби...освен ако не решил 4ка да вади Леле не знам што е, мислев само кај нас е вака. Да не има па некоја регресија на 8 месеци, штом и твоето вака прави?
Kaj nea dvojkite gorni se nababreni gi cekam sekoj den. Veruj poarno vo skok da vadi na edna muka. Ovaa kako fati 5 skok do sega e haos i so spienje i so se. Taman pred nedela dve pocna da spie 1 dremka saat vtora saatipol eve pak e haos. Zavrsi 6skok si rekov aj malce raat ne bre eve gi zabite. Sinoka bese so nas na spalna kaj 4 i neso se podrazbudi aj na cicka zaspa okolu 5 ja prefrliv si vikam valjda ke tera dokaj 7 za 10-15 min se javi i si ja vrativ nazad. Zal mi e trening da i praam,ne znam sto ke praat babite sea za nekoja nedela jas na rab trgam
Секако дека има регресија во 8ми и као траела 3 до 6 недели . Па секој месец има регресија изгледа И моево е иста песна, а убаво си спиеше до пред 1 месец, извади кецови горе и доле, сега сме 6ти скок громчето, изглда и двојки следат... цел месец и повеќе хаос. Заспива, ама у кревет да ја префрлиш нема шанси, па си седиме сите будни.
При воведување вкусови или од 6м дали освен вода давате чај? Ако да, каков? И кога воцедувавте, ако на некое овошје не му е сезона, дали давабте од купечките кашички?
Моево ич вода нејќи и повеке чајче му давам а инаку и кашички му купувам еднаш во ден му давам купечка после му правам дома во кутии што се мешани со млеко Некој ден му варам јаболко со банана блендирано , солените не ги сака толку