Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Sara4444

Sara4444 Активен член

Се зачлени на:
    13 мај 2021
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    66
    Како е сега подобро ли е детето? Иначе навистина нз како може при бактерија да не се даде антибиотик. Само ќе се маскираат симптомите и ќе се поновуваат. Ако не е проблем која бактерија е во прашање?

На t.a.m. му/ѝ се допаѓа ова.
  2. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    Еве сега читнав на нет, од 6 месеци нагоре бебињата се спремни да ја преспиваат цела ноќ
    А дали ќе успеам тоа е друга приказна, ама не се откажувам лесно. Барем да сведам на едно станување би било супер.
    @NewMama за дубак и јас размислувам, ама и да земам би ја ставала по 10-20 минути само колку да завршам некоја работа. За првото немав и си прооде на 12 месеци, ама почна да лази многу рано и седеше со нозете под неа, па уште лошо гази со ноџињата, ги врти навнатре, што според ортопедите е од лошо седење.

Заклучок, и од друго може да се направи проблем со одот не е само од дубак, и се што не е претерано не е лошо според мене.

На scorpias и NewMama им се допаѓа ова.
  3. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.083
    Толку да, колку да завршиш нешто. Е па ете се си има свое. Затоа сум на два ума. Ама секако ќе почекам барем 8 месеци да наполни. Сега се крева со рачињата и коленцата како кученце кога лежи на стомак. Малечка е уште.

На lady.N му/ѝ се допаѓа ова.
  4. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    Да, ќе си гледаш според детето. Оти секое си е различно. Кај мене првата ќерка на 6 месеца се исправаше сама и стоеше стабилно, на 7 веќе активно лазеше. И уште си е таков живец, слабо одвај 12 кг на 2 ипол години и пргаво.А малово скоро 7 месеци, а уште не седи стабилно, трома е и дебелка :?:

5. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Малце е поголемо моето, 7 ипол месеци има. Некој ден јади колку и да давам, нареден не отвара уста или плука и така. Ново им е, ќе се навикнат си викам.
    Иначе не користам дубак или џампер. Дури работам лежи или седи на под.

На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.713
    Незнам колку часа подразбираш под цела ноќ. Мојава има 11 месеци и една ноќ се буди за млеко, пример заспива во 7 и 30 се буди во 4 и тогаш не ни размислувам веднаш и давам да јаде. После 2 вечери може и да врзе 12 саати. Ако случајно се разбуди 3 часа откако заспала знам за вода и е. Ќе се напие и продолжува. Вака прави од 9 месеци претходно обавезно се будеше еднаш. Многу е мало твоето за да врзе повеќе од 6-7 часа без млеко.

На NewMama, IRBBB и lady.N им се допаѓа ова.
  7. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.623
    Допаѓања:
    40.110
    Колку вода треба да пијат на 6м? Моево не сака воопшто

8. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.425
    Допаѓања:
    26.768
    Моево 8 ипол е и одвај 10-20мл пие во ден

На Ava.84 и lady.N им се допаѓа ова.
  9. LucyLu

LucyLu Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2019
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.194
    Не е проблем само да видам убаво и нахнадно ќе ти кажам. Вака по сеќавање мораксела така нешто беше.
    Одговорот е дека детето оди во градинка и оваа бактерија била нормална. Добивме некако сируп еве пие неколку дена. Подобра е ама уште има секрет и фрфори јако. Долга е мојава приказна со носот богами :?:

10. Sara4444

Sara4444 Активен член

Се зачлени на:
    13 мај 2021
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    66
    Па да ставовите се поделени за оваа бактерија. Мада сепак добро што ти дале антибиотик. Продолжи со инхалација и следи ја.

На LucyLu му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Doroti28

Doroti28 Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2020
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    51
    Колкаво рече дека ти е бебчето? Јас успев да ја одвикнам накај 7 и пол месеци имаше веќе 3 оброци мислам и ја осеќав дека станува од навика. На истиов начин како тебе нишкавме јас и маж наизменично, траеше тоа највеќе една недела, може и помалце. Само биди доследна ако си решила издржи до крај. Мојата уште се буди многу, ама продолжува со цуцла, е тоа како ќе го исфрлиме поима немам

На lady.N му/ѝ се допаѓа ова.
  12. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    За една недела ќе прави 7 месеци. Ама и јас гледам дека од навика се буди. Гладна гарант не е барем до 5 часот, т.е. 7 часа може да издржи без млеко оти заспива околу 10. Кога се буди само 2 минути цицнува и презаспива, значи само колку да се успие. И штом може да си презаспие со нишање не е гладна. Ако е гладна нема да заспие, како што беше сабајле во 7 ипол кога стана, односно после 9 ипол часа без млеко. Тогаш стварно од глад плачеше, баш онака жално. Ќе ви кажам за некој ден што сум направила. Целта ми е барем да сведам на еден ноќен подој ако не можам скроз да исфрлам. Инаку моиве деца не фатија цуцла, така што цуцлата не е во игра.

А за вода да се надоврзам во муабетот погоре и мојата не пие многу и не ја форсирам. Давам со лажица после оброк само и испива по 30 мл некаде. Првата ќерка не сакаше воопшто вода до 10 месеца некаде, после почна да пие по малку.

На Doroti28 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Ke.pocne samo. Mojata.posle 8 mes pocna da podpivnuva t.e. da bara casata. Ne i meram kolku ispila poso i cica i mi nema poenta stresiranjeto i za ovaa rabota

На scorpias, Emotional123 и NewMama им се допаѓа ова.
  14. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.266
    Синко мој за некој ден полни 9 месеци, на ад млеко е, обавезно два пати ноќе се буди за јадење. Неколку пати пробувам да не му дадам да го смирам со цуцла ама се разлути ептен, па 1 саат неможев да го заспијам..

За дубак на првото купив кога направи 9 месеци, предходно немаше каде да го вози, живеевме во екстра мал простор, малку скрос го повозе, веќе имаше усовршено ползење, на 11 месеци прооде, на прв роденден трчаше :rofl:
    За второво го извадив кога направи 7 месеци, ептен ретко го ставав ама почна да ми прави бељи, се затрчува и се удира во ѕид, или сестра му го удира со кола на туркање и најголемата причина, тргнав на работа па сватив дека свеки по цел ден го остава во дубак, дури и го ранела во дубак, така и стоел мирен :headbang:па му го собрав, откако го собрав дубакот за 2 дена дете почна да ползи, за нецела недела се исправува на кревет или масичка со држење.
    Вода откако почна да јаде почна да пие по 30-40 мл по секој оброк.
    Јаде се, прво се радував, после се сетив дека и сестра му јадеше се кога имаше 8 м, па сега уста не отвара за жива глава (facepalm)

На KittyCat:), kostovaivana, CareTee и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Site li zabi so temp treba da izlezat?
    Dolnite kecovi izlegoa ok ama na razmak od nekolku nedeli. Gornite kecovi odednas so temp,eve sega i dvojkite se gledaat dvete gore pak temp....a jas za gradinka.ja spremam taa edni zabi bez temp ne moze da izvadi:headbang:

16. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    10.431
    Ние досега имаме 2 долу, кецовите и 2 горе, двојките. Фала му на Бога немала тт. Освен што е нервозна понекогаш, најчесто попладне.
    Си велам и другите со лесно ќе ги извади(highfive)

Туку од колку месеци ги шетате бебињата свртени напред во количката?

17. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    34.028
    Мојата па со растечен нос и со кашлица е кога ги вади|(.

На minne992 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.326
    Допаѓања:
    9.385
    Кај мене сите заби што ги вади ги вади во пар по два наеднаш, и ако едните ги извади со тт, другите се со пролив, и така во круг, сега 4ки горе вади со пролив се овие.

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    И мене најлесно ми е, тури цицката и готово. Нема шанси да нишкам. Мојата е 7м. ноќе 2-3 пати бара да цица.

На lady.N и Naatashka123 им се допаѓа ова.
  20. LucyLu

LucyLu Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2019
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.194
    Пие од петокот антибиотик инхалирам ама пак цело време хрчи буквално. Незнае да се искашла убаво и крчат и градите. Чиста е на гради ја слушаше др рече од секретот било.
    Незнам како 1 месец на се што правиме да нема некое подобрување.