1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    Не сакаше ни мојата, ама кога нема избор, а и се спие, ќе засака :D Инаку само на цицка заспива од кога е родена. И откако тргнав на работа не сака да спие со баба и со нишкање, т.е. дремнува само по 15 мин, додека не си дојдам јас па да заспие со цицање.

На Pacient srna и Ava.84 им се допаѓа ова.
  2. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    Ела де те гушнам. Заби се. Еве ја и мојава. 4 ги вади наеднаш и вришти ли вришти. Страшно. Не можам веќе да ја слушам, не знам која лудница да ја фатам ;(. Јас и мачкам Дентинокс гел и тој многу помага, има и анестетик во него за болка. Пробај кога ќе почне така да вришти намачкај би требало да се смири.

На i13dk му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.878
    Допаѓања:
    34.032
    Значи исти проблем имаме со таа разлика што мојата е 10 и пол.Дремнува без цице 15мин.
    Што велиш за 3-4дена ќе успеам?:wasntme:

4. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    Да, само да си решена, да не попуштиш. Првото го одвикнав за 3 дена (на 13 месеци), ова сега за 4 дена (скоро 7 месеца има).
    Тешко е, мава на психа плачот. Ќе има моменти кога ќе си мислиш дека го малтретираш бебето, дека не си добра мајка штом му го ускратуваш задоволството, па маж кога ќе те убедува дека е гладно, да му дадеш малку само да цицне. Ова посебно е изразено ако ти е прво дете. Со второто сега сум поладна, не се потресувам за ситници, ама на мм му се спиеше, а мораше да нишка па во најкритичниот момент ептен ме напна дека е гладна да сум и дала па после ќе ја нишкал :D

На kostovaivana, Chrysanthemum, Pacient srna и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.878
    Допаѓања:
    34.032
    Втото ми е.Големата за 3 дена ја одвикнав со нишкање на 13м ,ама се будеше и понатаму до 2год,ама ова не легнува да го нишкаш , се дери на цел глас|(.Тепа ,штипи само да стане опасна е ептен,затоа ми е страв да пробам, а и од кашите не јаде повеќе од 5 лажички:envy:.Ама морам веќе ќе почнам на работа уште малку8-|.

На minne992 и lady.N им се допаѓа ова.
  6. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    Пробај, нема што да изгубиш освен неколку неспани ноќи. А како цица, ја земаш ли во раце кога се буди ноќе? Мојата спие до мене во креветче залепено до спална и само се препружам и и давам, не ја дигам. Сега кога ја одвикнував само ја нишкав на газето наместо цицање. Ако се разлутеше ептен мм ја земаше и ја нишкаше во раце.
    Инаку и кај мене големата не јадеше ич, ама малава сега е буце и си јаде се убаво, може и по 200гр да изеде (голем филџан од браво кафе и е мерката од баба и :D)

На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.878
    Допаѓања:
    34.032
    Мојата исто спие до креветче до мене , ќе цица и ја оставам назад ама не сврзува повеќе од 1ч, само на цице спие подолго.Ќе биде нема бебе што не е одвилнато од цицка:D .

На minne992, lady.N и Pacient srna им се допаѓа ова.
  8. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Лелеее јсс го пробав ова... 1 вечер и се откажав, премногу плачеше... се убив од плачење пред врата, маж ми влезе да го нишка и да го заспие :(
    Како да издржам? :( ептен сум утепана и ненаспана на 45 мин ми се буди... иначе сме 6 месеци :)

На lady.N му/ѝ се допаѓа ова.
  9. i13dk

i13dk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    835
    Мачкам и јас Дентинокс ама само моментално му помага, после пак иста песна. Денес почна носот да ми го гризе од што не знае више што со себе :drunk:
    Периодов само на цице и на кисело млеко е, ништо не јаде ;(

На kostovaivana му/ѝ се допаѓа ова.
  10. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    45 минути е пречесто. Пробај прво тоа да го средиш да врзува по неколку часа сон. Пред спиење ќе јаде/цица и ако се разбуди брзо ќе пробаш со друг метод да го успиеш. Кога ќе дојдеш до некои 3 пати во просек будење ноќе може да се почне со целосно одвикнување. Јас морав да побрзам да ја одвикнам оти одам на работа, инаку може ќе и дозволев да се луксузира уште некој месец, ама мојата не се будеше толку често. Вака се мачиш и ти и бебе, а тоа е навикнато со цице да презаспива и те користи ко цуцла :wasntme:

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    Твојата барем кисело јаде. Мојава шанси немаше јадење. Чим доближи до уста ја заболува и плаче и толку, нема шанси јадење. Само цицање. Денес конечно касна малце, изгледа дека и пробија сите па се смири малце.

12. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Еве денес пак ќе пробам... срце ми се кине кога плаче :( ај баш ќе пишам како сме прошле. Живи ненаспани сме во мм. Тој кутриот спие во дневна зошто беба на 45 мин се буди... се тресам уште од сега, а уште не е станат :(

На lady.N му/ѝ се допаѓа ова.
  13. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.832

Мислам дека кога те прочитав како сама да сум го пишувала
    Исто ќе пишував, значи луѓе ништо не и е погодено пишти вришти не сака сама да игра не сака да јаде лиги до нозе лом. Не сака да спие ама апсолутно ништо 8++ стварно не знам што да правам избудалив, со полека не ќе и викнам после ми е криво
    Ако знаете што да направиме кажувате

14. i13dk

i13dk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    835
    Лајкот за поддршка, ич не ми се допаѓа иначе. Да, тоа заборавив да спомнам, какво играње сам какви бакрачи, ако сум подалеку од нето 50cm одма вришти со солзи со се, во тој црвениот период не беше ваков... Дури и во хранилка кога го ставам урла :x навечер ми се буди цело време со врискање, таман намали со будењата, сега по 10 пати во вечер се буди, раце ми паднаа и мислам дека се шлакнав више.

15. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.370
    Допаѓања:
    5.243
    Мојата е точно 6 месеци.
    Пред да влезе во 4 скок воопшто не се будеше ноќе.
    Откако влезе во 4 скок и излезе од него се буди ноќе често и презаспива на цице.
    Што е најжално она е на ад, а имам малку млекце колку да се залаже. Значи се лепи на цицка само за заспивање.
    Цел месец сум гроги.
    Ај преку ден маката што ја имам и нејќе да спие тоа го замижувам, само во раце може да сврзе.

Чудно ми е што до 4 скок спиеше цеееела ноќ. Не знам како да постапам.

16. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Има ли некое друго бебе како моево?
    Значи шокирана сум колку не ме засака ова бебе :rofl: Абе еднаш да заплачеше по мене. Мува не го лази. Ако сум тука гледа само во мене ама и да не сум тука нема гајле. Чао му викам и заминувам, тој се смее. За една недела 8 месеци ќе прави. Кај сите оди, си подава раце без проблем.
    Значи не е фер ;(

На Kaja991, minne992 и Cherry79 им се допаѓа ова.
  17. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.713
    Јас , еве ја скоро година ќе прави. Ич да не се секираш, поарно така. Мојава вика мама само ако нешто ја боли или е гладна.

На Oneo му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Исто ни се случи... скроз исто. Ноќеска пробавме пак со мм... исто вриштење, пак се откажав... немам памет искрено. Јас не гроги, на чоек не личам :(

19. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.679
    Допаѓања:
    5.519
    Се приклучувам мојата е таква иста,8++ сме допрва не верувам да смени :D

На Cherry79 и Oneo им се допаѓа ова.
  20. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Леле.. ме разочара сега. Секој ден се надевам дека ќе ме бара или да заплачи по мене хаха.

На Cherry79 му/ѝ се допаѓа ова.