Мила @green.eyes и јас κаκо тебе немам ниκој да го чува освен мм,моите се во Бт.золва ми си оди на смени пρва втоρа многу ρетκо и го оставам,аκо имам нешто итно на болница или на гинеκолог да не го носам со мене,свеκρва ми е почината и затоа и е толκу пρивρзан за мене κаде јас таму и тој
Мислам дека се смири. Еве легна во 22 и воопшто не е разбудена. Последниов месец не е ова случено. Мислам дека ипак беше до стомачето. И купив сируп на природна база. Како сок за растварање е ама црн. @ubavka1 сирупот се викал Lass2. Одма се смири откако го испи. Најверојатно има некое дејство за да прорботаат цревата. Упатството е многу кратко и пишува само дека ја забрзува работата на цревата и е природен омекнувач на столицата. Може да се користи постојано како додаток на исхрана затоа што е сосема природен сируп без никакви додатоци. Знам само дека мм и дал после ручекот и јас и дадов вечерва и одма почна да испушта гасови. Прди без престан а и два пати искака нормално. Инаку за сите мамички кои имаат проблеми со бебушките со тврда столица, да знаете дека сирупов се користи од два три месеци нагоре. @joy1 заборавив да ти пишам дека не се жали на болки. Не плачи преку ноќ туку цела ноќ се будеше како нешто ја мачи и ќе ги собереше нозете.
Мајки ве молам за совет. Веќе месец и половина ќерка ми ептен слабо јаде. Ретко се случува да изеде три оброци дневно. Јас веќе губам трпение. И тоа што го јадеше колку-толку, веќе не го сака. Вчера за цел ден изеде само 100 гр кашичка на фрутек и тоа и беше за цел ден. Ручекот и вечерата еднаш ги проба и потоа ни за жива глава не сакаше да отвори уста. Ми е страв да не и ослабне крвта. Незнам ни јас веќе што да и спремам за јадење. Зеленчук и житарки воопшто не сака. Овошје само и тоа минимално. Од бебе што јадеше се со сласт, сеганишто не сака.
Да не вадите забче бидејки тој период често децата одбиваат храна или пак незнам дали даваш уште блендирано или пасирано бидејки син ми преку нојк како да престана да сака блендирано и сега си јаде пасирано дури и месото самоо со вилушка испасирано го јаде, пробај така или пробај банана само мегу прсти сплескана и дај му ја син ми така најповејке ја јади а пасирана не ја сака.
Нема шанси да јаде ако не е блендирано, се дави, плука. Житариците што ги јадеше порано (нели тие и кога се блендирани пак се осеќаат) сега нема шансибда ги јаде. Сака ептен течно, лапни-голтни што се вика. А забче имаме ново баш вчера го приметив. Ама ептен долго месец и пол, ептен многу ми дојде. И порано забушавала, ама 2-3 дена до 7 највеќе, а сме ваделе и по 4 заби наеднаш. А сега едно и толку време. Дај боже да е забот во прашање.
Мајки не најдов соодветна тема па тука пишувам. Решив на Благовец да ставиме обетки, читав,читав искуства и излегува дека помали подобро поминуваат. Кажете ми за негата после тоа, што да ставам? Или ќе ми кажат кај што ќе ги ставаме.
И ние ќе ставаме обетки тогаш. Јас сакав да прашам каде да ги дупнеме ушињата? Или... било кој дуќан во златарската уличка во ГТЦ ќе ни заврши работа
Јас сакав да и ставам на малата обетки уште како помала кога беше ама се плашев зошто она спие на стомак. Не знам дали на почетокот би и пречеле или болело кога ќе спие? Ама се решивме некако и ние на Благоец со обетчиња да бидеме
Вечерва за прв пат качивме температура. Цел ден ништо не и беше. Вообичаено. Кај 21:30 ја легнав да спие и не сакаше никако да ми ја пушти градата. Цел час седевме така, за по еден час да се разбуди. Случајно ја допрев за образот, и гореше. Не можев да и мерам темп никако не остави, а и мене ми беше страв да не го скрши, па поголема беља да направиме. И мерев со оние како трака што се, од аспирин. Ама не ја кажува точната темп. Само дека е благо покачена. И дадов 4мл парацетамол. И сега пред малку заспа. За 4 часа пак планирам да и дадам, ако е сеуште жешка. Челото и едниот образ и се жешки, а другиот не И градите и се топли. Сабајле обавезно на доктор. Само ме мачи што не ја знам точната температура. Требаше некако да се обидам да и мерам.
А да се пбидеш додека спие? Јас не би одела на варијанта да спие бебе без да му знам температура. Ако ти е страв со живин уште утре земи дигитален, ем побрз е. Со лесно и брзо да помине.
@НаталиЛили ќерка ми не јадеше цел месец. Не ти зборувам за еден или два оброка туку воопшто уста не отвараше. Ама баш тој период ги вадеше четворките и колку и да притискав беше за џабе. Крвта и остана супер и кога излегоја запчињата пак почна да јаде. И температура може да крене од тоа. Ама ипак оди на лекар за да проверат грло Јас сум против обетките. Не знам зошто ама многу ми пречат обетки на малечки дечиња. И врзувам кикици и си и носам розеви бои а ушите нека си ги дупне сама кога ќе порасне. Што па бебе со обетки како божем задолжително е....Како теткици ми изгледаат сите малечки со обетчиња. Тоа е мое мислење
И јас не сум за таа варијанта. Еве ја само се превртува, а јас само ја чепкам за чело. Малку е подобро, не е толку жешка. Се надевам брзо ќе помине. @anina и кај нас се изгледа забите. Еден и излезе, уште еден треба. Највеќе мака видовме со двојкиве долу. Четворките сите одеднаш ги вадевме и не беше волкку проблематично. Можно ли е да има температура од забите? Зошто ни кашла, ни нос и тече, ни пролив, ни повраќање. Само температура и црвени обравчиња. Аман нека никнат веќе и раат да си бидеме.
Малечката се нервираше и не јадеше па дури и и помодре непцето каде треба да излезе забот, ама Т не качи ни еднаш. Син ми па беше супер ама една недела пред ваѓање заб креваше темперетура до 39. Одма знаев што е и давав само Парацетамол. Секое дете засебна приказна
Мила, знам дека си грижлива мајка, посветена на своето дете...среќни се децата кои растат покрај таква мајка. Но, кога-тогаш ќе се доведеш во ситауција да треба да го оставиш некому, на кратко или на подолго, без разлика, важно ќе ја имаш таа потреба. Можеби не си жена која сака забави, но сигурно си жена која некогаш ќе оди на работа, ќе оди да ја среди косата или ќе испие кафе со некоја пријателка. Зборот ми е, некогаш ќе имаш потреба да го оставиш, па затоа барај решение. Ако е стрината единствена опција, тогаш потруди се да ги ,,спријателиш,, повеќе со син ти. За вас да ви биде полесно, не за друго. Искрено, добронамерно ти коментирам, се надевам ми ја разбра поентата. Убаво денче!
Потполно се согласувам, веќе се јави таа потреба од чување на малиот како што веќе кажав претходно. Стрината е единствената опција на која можам да се потпрам , но проблемот е што има здравствени проблеми и не може да крева тешко и да се наведнува многу. А мојов е во фаза на проодување, трча, па сака де в раце- де на земја. затоа не сакам да ја оптеретувам без потреба. Друга опција за чување немам. А кој не би сакал да го остави барем на саат време детето и да заврши некоја работа или пак да одмори? Особено тој што е фул тајм со детето знае колку значи некој да ти го причува. Барам опции за некоја следна таква ситуација... Фала на советите, се разбира дека ти ја разбрав поентат, само во мојот случај е тоа малку комплицирано имајте и вие убав ден.
Majki da ve pozdravam,utre pravime 7m pa ke staneme poaktivni vo grupava Imam dve prasanja.Koga pocnavte da ucite da piete od casa so klunce i voopsto dali e preporacliva taa casa.I me interesira sto mislite,ima li prostor za griza,palcinjata na sinko otkako e roden mu se postojano vaka,krenati,go preklopuvaat prsteto do nego
Да ви споделам искуство со обетките, гледам многу од вас утре ќе ставате Ние ставивме пред месец дена, во златарската уличка во ГТЦ, ни рекоа мачкање со хидроциклин барем еднаш дневно и вртење на менѓушките во круг. После една недела престанав да мачкам, скроз и се Ок Плачеше само десетина секунди после бушењето, излеговме од дуќан веќе смирени. Во спиење не им пречат, немајте гајле, плус се малецки бебешки медицинки.