И ние влеговме во рутина некако како направи 6. Исто со 2 оброци е и 3 дремки. На почеток на 6 имаше и по 4 дремки ама многу ни се будеше навечер, па и ја скратив. Максимум 3 саати и е сега дневно спиење, и морам да кажам кај кај се подобри ноќното. 4 саати последователно не ми била будна од 4ти скок .
Моментално е во 7ми скок. Значи НОН СТОП е врз мене, до мене, под мене, над мене, до нозе, ме влече, ме тегне, плаче, вришти, се бута... Ќе остане вака или ќе си прекине? Особено денес пукнав
До пред една недела имавме каки полутечни сенф боја и покрај тоа што пробувавме вкусови. Цела неделе сега бебе ми кака суви брбаланчиња или пак мали гомца како на возрасен. Чаре? Давам крушка, слива, авокадо ама нема фајде. * не сака вода и сок. Едвај голтка, две
Оти не пие вода затоа му е таква сува каката. Нуди вода колку што можеш почесто, кога тогаш ќе пропие. Моето почна да пие вода со чашка со сламка. Пробај различни чашки, со сламка, чашка за ракија... некоја ќе успее.
Јас вода му давам од чашка мала или шише со клунче. Зошто му растат заби, силиконот го грицка, па пие и вода по пат
И мојата прифати шише со клунче од истста причина, чеша непца а успат и вода пие. Повеќе интерес за вода има отколку храма, се тегне по шишето. Инаку мојата 6 месеци само на цицање беше и ни цуцла ни шише не користевме. Јас бејби лов од ДМ зедов, задоволна сум. Тече само бебето кога влече.
Претпоставувам цица уште? Ако да, нема потреба од грижа, млекото содржи најголем процент вода. Мало е и не е лесно да се научи, едноставно треба време и трпение. Чашките со клунче не се препорачуваат зошто така не можат да се научат да пијат вистински. Мислам детето кога тогаш ќе научи, фала богу, ама покасно. Зависи дали следиш препораки и дали ти се важни. Освен мала чашка, се друго не се препорачува.
Мора некако да дадам мами. На ад е, а го одбива во последно време. Цицнува само за смирување и заспивање. Така да страв ми е да не дехидрира. Млеко внесува под 500 мл во 24 часа. Зборев со педијатар дека не сака вода. Добив одговор...е ако де. Некако не ми иде баш одговоров.
Налетав на муабетов, па ме заинтересира ваше искуство. Кога почнавте да давате вода од чешма без зовривање?
bebe za edna nedela ke bide 8 meseci, posledniov mesec horor e nokjnovo spienje, se budi skoro na sekoj saat i place, mora da ja krenam da prezaspie, preku den cica i ima tri obroci, a navecer pocnav da i davam ad zasto mislev da ne e gladna, a i nekako potesko i nadoagjasw mleko pa se nervirase. sto da pravam da se opravime so spienjevo? ne se izdrzuva vaka
Мајки бебето ми има 1 година ама не сака воопшто да јаде и навечер ноќум сака цело време на цица да е. И почнува да плаче ако не ја најде.. Ве молам што може да направам ??
Јас задње го прашав педијатарот ми рече вриј ја од чешма вода, не флаширна, стоена. Бебе е 6++. До душа не ни пие асално вода