Од вакцината е таков, нормално е. Само ќе се малтретирате кај матичен. Штом е само носе, одржавај дома влажност на воздух и спрејче синомарин. Или каков и да имаш дома.
Ne steriliziram nema poenta koa pocinja da jade veke se mkne i lize pod taka da....kupiv edno sise frosch ama cesto mi se desava u masina da gi staam taka da i toa nema poenta bas. So standardno sjajce ama basla sungerce iam
I od suv vozduh se zatnuvaat. Jas i prskam sprejce i i go fakam kako za duvanje cesto znae da padne suvoto mrsulce da ne go mucis so noskoto
Јас вчера еднаш со тоа ноското ја исчистив, се излегува да, ама приметувам малку крв. Со Носе фрида нема, а со носко дека појјако има. Така да 2 пати дневно ептен ако мора да чистиш. Ние денес со секрет сме до плафон, на под кога седи мислам и достудува.
Od koj omega davate. Malata pie od babytol ama go pluka I cesto znaj da I praj zdriganje I da blucni, go davam 1h po obrok...
Многу погрди на вкус се Др Лео, поевтини се од Babytol да, но јас не ги можев ич, не па бебе. Но пробај, Ако мислиш до нив е. Пробај со лажичка
Бебе почна да ми лази во сон. Синоќа цела ноќ со главчето во даската на креветчето се мава и не се буди, уште пробува да лази женската. Кажувајте колку трае фазава и што да и правам, потрес мозок ќе добие се гура со сила во даската?!
Син ми лазеше во сон додека не почна убаво да лази на под. Му требаше подолго време, можеби 2-3 месеци. Со лазење во сон ми се преврти од спална, внимавај.
Мамички да прашам. Го бањаме бебе со корина на невен од самото раѓање. Веќе 2 пати покажа црвенило околу десното око и челото. Му поминува за кратко. Педијатерот рече може да биде од тоа. Дома имам колекција од бекутан, го избањавме вчера, пак црвенило околу десното око, му помина за кратко. Е сега да прашам, во план ми е да земам на мустела, се надевам ќе биде ок. Дали кај некое бебе се има случено нешто слично..
Знам бараше оградици за спална, дали зеде? Да ми препорачаш и јас барам ради истиов проблем. @Tea SK еве син ми скоро два месеци како се мава од наслонот од спалната, се крева на 4 и се клати, некогаш и се фрла натаму, не знам што му е толку интересно, оди и чука во него. Кога сум будна го пазам, ама вака во спиење знае да тргне натаму и да се удри, ама чаре не гледам, перници да редам не ми пада на памет.
Не зедов, не ми одговараа димензиите. Мада џабе и оградици и сѐ, в спална му се може се, какви акробации прави да се чудиш. На наслонот од спалната се има плеснато милион пати порано, а сега не само тука, на сѐ шо можи да се повреди пред да направи било каков потег нежно си ја удира главата, па малку посилно, па малку посилно. Дали тестира праг на толеранција на болка, дали тестира колку би го болело ако се удри, не знам, ама на сите тие места ако паѓа многу ја пази главата.
Женски како винуспева да ви јадат бебуши? Не сака ни 2 лажичиња од ништо, само една купечја ја сака ама не можам секој ден иста да му давам. Не сака ништо. 8+ е
Да пробаш со парчиња? Моето не беше јадач, и уште не е баш ама подобро е. Некои деца јадат повеќе, некои помалку. Јас почнав исклучиво со парчиња кои ги фрлаше и си играше со нив, па се загрижив дека не јаде ништо и комбинирав - што не е препорачливо. Совет од 2 различни стручни лица беше дека до 1г. основна храна е мајчиното млеко т.е. АД. И да не јаде многу, ако пие мај. млеко/АД нема место за паника - на една брошура за дохрана пишуваше "децата до една година се нарекуваат цицачи а не кашачи" (ова преведено од странски јазик). Јас се опуштив и бебе почна повеќе да јаде. Давам углавно парчиња, ама и овесна каша, гриз и сл. Тогаш јаде со 2-3 лажици, па брка со прсти, става во уста и прави хаос. Е сега после секое јадење треба многу да чистам, ама тоа нивно истражување на храната со раце е многу битно за развојот, а исто така за да има здрава навика за јадење, треба истото да му претставува и задоволство/забава. И ние возрасните сакаме да ја допреме храната и да знаеме што внесуваме во уста, па така и бебињата. Е сега ваквите оброци траат многу подолго отколку давањето кашичка, ама пак може да го искористиш времето да си поминете убаво, да комуницирате и да се смеете. Може не е уште спремно за дохрана? Една мајка ми кажа скоро дека нејзиното било 9м на ексклузивно доење зошто не сакало да јаде.