Него му е 9, а според вредностите треба да е нас 10.5. Не е нејадач, јаде ама баш овие работи што ми ги кажавте дека се добри за хемоглобинот ич не ги сака. Ќе морам да правам други комбинации. Ќе прикачам слика, има повеќе ниски вредности. Е сега пред 1 месец имаше ковид, дали и тоа има врска, не знам. Баш се чудам дека си јади добро, цица, супер е со килажа.. Во последно многу е поспан па затоа правевме крвна слика.
@Oneo црвено месо, пилешко џигерче (не повеќе од еднаш неделно), жолчка, цвекло, блитва, спанаќ, пиперка, црвени бобичасти овошја, наут (можеш во форма на брашно да го користиш), леќа, какао, кајсии, јатки.. комбинирани со овошја/зеленчуци богати со витамин Ц, бидејќи тие помагаат подобро да се ресорбира железото. 2ч пред и по јадење млечни производи да не даваш, бидејќи калциумот се врзува побрзо и со посилни врски на местото од железото. Месо можеш да даваш секој ден. Консултирај матичен за семе од коприва. Не знам од која возраст е дозволено да се конзумира, ама е предобро, може и како зачин да се користи во јадењето. Ѕирни го и ова https://www.instagram.com/p/BvGvYYWHByw/?utm_medium=copy_link https://www.instagram.com/s/aGlnaGxpZ2h0OjE3ODQ0OTg0NDk2Mzg0MDgx?story_media_id=2000072238889412755_11325896666&utm_medium=copy_link
Nema veze kovidot, nekad e do hranata nekad do deteto genetika kojznae....mojata i na kovid krvna slika i sega bolna bese pak nekoj virus hemoglobinot i e ok...posledno 12 i bese....t.e. 121 po mernata edinica na klinika....ne se sekiraj ke se sredi so jadenje,vitamini
Здраво мамички. Имам ќеркичка од 4 месеци. Уште кога се роди има црвен белег меѓу веѓите на десниот капак и доле малку на усните. Имаше и назад на главчето но и исчезна. Гуглав на нет личи како родин угриз што го викаат или ангелски бакнеж. Има лу некоја мајка чие бебче има вакво нешто? Дали исчезнува како бебето расте?
Со тек на време исчезнува. Моето е 15 месеци и скоро да не му се познава на челото, ептен кога ќе се вознемири и плаче тогаш се појавува за секунда и го снемува после. На вратчето позади има останато некоја црвена точка ама од косата не се приметува.
https://www.google.com/search?q=rod...AQ&biw=360&bih=564&dpr=3#imgrc=RfLLFMfWAolKuM Vakvo nesto.ima samo mnogu pomalo. Crveno e neograniceno kako ispukani kapilari. Dal8 i kaj vas bese vakvo ?
Не ништо, ќе си исчезне не се грижи. Често се појавува кај бебиња и се повлекува само. Но ако ти е многу мисла прашај педијатар.
@Tiny Love ти благодарам многу штом велиш така. Барем сега малку да се опуштам и да не се нервирам дека ќе остане белег
Хемангиом е тоа, има и ќерка ми на едната нога. И се појави две три недели после раѓање. Ни рекоа само да го следиме на редовните педијатарски прегледи, и на секој преглед го потсетувам докторот да го види. Уште го има, ама некако како да почнува да избледува (9+ е ќерка ми). Најчесто поминува без проблем, околу/после 1 годинка. Не се мачка/третира со ништо. Ќе си помине само од себе.
Исто сме и ние со низок хемоглобин. По нашата табела треба да е над 110, кај нас беше 103. Моево е јадач, јаде се шо содржи железо и пак ништо. Докторот ми рече демек еден месец да пробам да давам наизменично денес јајце, утре месо (телешко, зајачко), и се така, ама кај нас немаше подобрување, после месец му беше 102 . Е сега кај нас треба да е наследно пошо и јас сум цел живот слабокрвна и не сум имала проблеми до сега, а исто и бебето не е бледо не е без енергија...така да не знам. Следно ми рече нареден месец да провериме пак, правиме годинка, ако е пак слабо ми спомна за некои капки малтофер мислам беа од Бугарија ги земале.
Незнам дали е наследно кај моево, јас и мм цело време со супер крвни слики сме. И јас се нервирам истото, јади, не многу ама јади. Цело време готвам, ретко купена каша. Многу ми е криво да е слабокрвен. Со килажата е супер, весел е, само повеќе поспан е во последно. Јас сируп почнав да му давам. за еден месец на контрола. Ќе почнам повеќе да давам од намирниците што ми кажаа погоре. Се надевам ќе има подобрување.
Моето никако не прифаќа месо со зеленчук, плуќа... Еве цицаше.. Додуша не јаде баш многу ама овошје си јаде кога му се допаѓа.. што да ставам за повкусно да е? 7++ сме